maritbet girişmaritbet
Dönüm Nedir? 1 Dönüm Kaç Metrekare (m2) Eder?

Dönüm Nedir? 1 Dönüm Kaç Metrekare (m2) Eder?

1 dönüm kaç metrekare eder sorusunu cevaplarken bir yüzey ölçü birimi olan dönüm kelimesinin anlamı hakkında da bilgi verdiğimiz yazı.

1 dönüm kaç metrekare eder sorusunun yanıtı 1000 metrekaredir. Yani 1 dönüm = 1000 m²'dir. Bir emlak terimi olan dönüm, günlük hayatta da sıklıkla karşılaşılabilecek tabirler arasında yer alıyor. Dönüm ibaresi genellikle arsa-tarla büyüklüklerini anlatmak için kullanılıyor. Satılan villa ve bahçeli evler için de belli bir dönüm büyüklüğü verilerek satış gerçekleştiriliyor. 1 dönüm, 1000 metrekareyi ifade ettiği için aslında çok büyük bir alanı kapsıyor.

Dönüm Ne Demek?

Dönüm, bin metrekarelik alan ölçüsü anlamını taşıyor. Eski dilde ise eni boyu kırkar mimar arşını olan alan ölçüsü olarak ifade ediliyor. Dönüm, üzerinde yapı olmayan tarla, arsa, arazi gibi alanların büyüklüğünü anlatma noktasında sıklıkla kullanılıyor. Dönüm hesaplama noktasında da yine bin çarpanı ile sonuç elde edilebiliyor.

Dönüm Kaç Metrekare?

Dönüm, 1000 m2'lik büyüklüğü ifade ediyor. Tarla, arsa, arazi satışlarında ve satış ilanlarında büyüklük dönüm kelimesiyle ifade ediliyor. Örneğin 10.000 metrekarelik bir alanın dönüm açısından büyüklüğü 10 dönüme denk geliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dönüm Nedir? 1 Dönüm Kaç Metrekare (m2) Eder?
  • 17.04.2021 16:44

Dönüm Nedir? 1 Dönüm Kaç Metrekare (m2) Eder?

1 dönüm kaç metrekare eder sorusunu cevaplarken bir yüzey ölçü birimi olan dönüm ...