maritbet girişmaritbet
Zeytinlik düzenlemesi tekrar gündeme gelebilir

Zeytinlik düzenlemesi tekrar gündeme gelebilir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Üretim Reform Paketi'nden çıkarılan zeytinlik düzenlemesinin yeniden gündeme gelebileceğini belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, geçtiğimiz günlerde yasalaşan Üretim Reform Paketi'nden çıkarılan zeytinlik düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Mevcut zeytincilikle ilgili kanun ihtiyaçları karşılamıyor. İhtiyaçlar karşılanmadığı sürece bu tekrar gündeme gelebilir" diyen Bakan Özlü, "Düşündüğümüz bölgeler vardı. Güney Marmara gibi, Balıkesir, Bandırma gibi. Bu bölgelerde endüstri bölgeleri kurmak istiyorduk. Halen kurmaya engel bir durum söz konusu değil. Olsa iyi olurdu, olmaması da bir sıkıntı değil" dedi.

Zeytincilikle ilgili kanunun 1939 yılında çıktığını hatırlatan Özlü, "1995 yılında ve 2008 yılında kısmi revizyon görmüş bir kanun. Bu kanun ihtiyaçları karşılamıyor. İhtiyaçlar karşılanmadığı sürece, ihtiyaçlar ortada durduğu sürece, bu tekrar gündeme gelebilir." ifadelerini kullandı.

Üretim Reform Paketi'nin tartışmalı 2. maddesi 'kamu yararı' durumunda, oluşturulacak kurul ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın izni ile zeytinlik alanlara sanayi ve maden tesisi yapılabilmesinin önünü açıyordu. Kamuoyunun tepkisini çeken ilgili madde önce komisyona geri çekildi, ardından tasarıdan çıkarıldı.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zeytinlik düzenlemesi tekrar gündeme gelebilir
  • 21.06.2017 10:13

Zeytinlik düzenlemesi tekrar gündeme gelebilir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Üretim Reform Paketi'nden çıkarılan zeyt ...