maritbet girişmaritbet
Pendik Balıkçı Barınağı projesinde ÇED süreci başladı

Pendik Balıkçı Barınağı projesinde ÇED süreci başladı

İstanbul’un Pendik ilçesi Doğu Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Pendik Balıkçı Barınağı'nın Çevresel Etki Değerlendirmesi Süreci (ÇED) başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, I. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan İstanbul Pendik Balıkçı Barınağı projesi ile ilgili detaylar belli oldu.

954 bin 380 lira proje bedeli ile hayata geçirilecek olan projenin ana yüklenici firması Nil Proje Mühendislik İnşaat, alt yüklenici ise Ostem Haritacılık Mühendislik Mimarlık İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. olacak. 

100.000 Ölçekli Yat Limanı ve Limanalanında kalan proje sahası Pendik sahilinde yer alacak. Deniz içi dolgu yapısından oluşacak.  Balıkçı Barınağı yapımının tamamlanmasından sonra işletmesi Pendik İlçesi balıkçıları tarafından kurulacak olan kooperatife verilecek. 

Mülkiyeti devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan alanda gerçekleştirilecek olan projede teknelerin bakımı için karaya alınımını sağlayacak 70 m x 37 m'lik bir rampa tasarlanacak. Rampa alanına gelen tekneler ahşap kızak yapılarak ırgat sistemi ile buradan karaya alınacak olup bakım ve onarımları yapılacak. 

Proje alanına en yakın konut 210 m uzaklıkta olup projenin inşaat aşamasında toplam 10 personel çalışması düşünülüyor. 

İnşaatın ödenek imkânları dâhilinde tamamlanması planlanmaktadır. Ancak projenin kamu yatırımı olması nedeniyle inşaatın tamamlanması ödeneklere bağlı olduğundan bu süre uzayabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pendik Balıkçı Barınağı projesinde ÇED süreci başladı
  • 31.01.2017 08:33

Pendik Balıkçı Barınağı projesinde ÇED süreci başladı

İstanbul’un Pendik ilçesi Doğu Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Pendik Balı ...