maritbet girişmaritbet
"Koronakondulara dikkat, aldığınız ev çöp olabilir"

"Koronakondulara dikkat, aldığınız ev çöp olabilir"

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, 'İmar affı gelecek' vaadiyle satılan arsalar ve tapusuz evler konusunda uyarıyor.

Pandeminin değiştirdiği gayrimenkul alışkanlıkları nedeniyle birçok insan merkezden uzak yerlerde arsa aldı, bazısı bu süreçte arsalarına ev yaptırdı. 'İmar affı gelecek' vaadiyle satılan arsalar ve  tapusuz evler konusunda uyaran uzmanlar, "Koronakondulara dikkat, aldığınız ev çöp olabilir" diyor. 

Merkezden kaçış yaşanıyor

Pandemi sürecinde kalabalıklara karışmak istemeyen insanların uzaktan çalışma, uzaktan eğitim gibi nedenlerden dolayı büyük şehirlerden kaçarak daha küçük ilçelere yerleştiklerini belirten  Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp "Özellikle tatil beldelerinin nüfusları ikiye katlandı. Bodrum'a talep çok yüksek. İnsanlar bu ilçelerde ev kiralama veya satın alma haricinde uygun bütçeli imarsız arsaları da tercih ediyorlar" dedi. 

Eviniz yıkılabilir

İmarsız tarlası bulunan veya arsası imarlı olmasına rağmen belediye süreçleriyle uğraşmak istemeyen insanların aklına ilk gelen konunun kaçak yapılar, prefabrik veya ahşap evler olduğuna dikkat çeken Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, "İmar affının tekrar geleceğine dair söylentilerin olması da bu tercihlerin artmasına sebep oluyor. Şunu söylemeliyim ki yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni bir sürecin gündemde olmadığı açıkladı. Bunun dışında Bodrum'da kaçak yapılaşmalara karşı çok ciddi bir duruşun olduğunu geçtiğimiz yıllarda hep beraber gördük. Bu tür yapılaşmaların usulüne uygun yapılmaması durumunda yatırımın çöp olacağını hatırlatmak da fayda var" ifadelerini kullandı. 

Bu kuralları unutmayın

İmarsız arsaya prefabrik yapmak için bir takım kurallar olduğuna dikkat çeken Alp, kuralları ise şöyle sıraladı: "İmarsız arsaya prefabrik yapmak için  arsanın yola cephesi olması gerekiyor. 
Yola cephesi olmayan parsellere çeşitli uygulamalarla yol cephesi tedarik edilmedikçe, yapısız bir arsanın yapılı bir arsaya dönüştürülmesine izin verilmiyor.

Kadastro cepheli imarsız arsalardaki imar izni yüzde 5 kadar. Ayrıca bu en fazla 250 metrekarelik ev yapma izni verilmesi anlamına da geliyor. 

Yapı diyelim ki imarsız arsaya inşa edildi. Bu sefer de altyapı sorunuyla karşılaşmamak adına belirtilen bir önemli husus daha var. Ev yapılmadan önce tüm altyapı kontrollerinin kesin bir şekilde sağlanması gerekiyor.

Ayrıca arsanın bağlı bulunduğu belediye ile görüşülerek imar durumundan bağımsız olarak ileride yaşanabilecek sorunlara karşı önlem almak gerekiyor. Bu nedenle de arsanın mutlaka ama mutlaka sorgulatılması gerekiyor. "

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı
  • 21.05.2022 16:06

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı

Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde prestijli konut projeleri ü ...

Faiz indi, ev fiyatları uçuşa geçti!
  • 03.11.2021 16:23

Faiz indi, ev fiyatları uçuşa geçti!

Kamu bankaları, konut kredileri faiz oranlarında indirim yapınca bu durum beklen ...

Ev kiralarken artık Findeks Raporu istenmeye başlandı!
  • 11.10.2021 11:50

Ev kiralarken artık Findeks Raporu istenmeye başlandı!

Kiralık ev sıkıntısı, bazı ev sahipleri tarafından suistimal edilmeye başlandı. ...

"Bodrum’da kiralık ev bulmak imkânsız hale geldi"
  • 04.10.2021 16:37

"Bodrum’da kiralık ev bulmak imkânsız hale geldi"

Türkiye’nin çoğu şehrinde yaşanan kiralık ev bulma sorunu, Muğla’nın Bodrum ilçe ...

"Yabancılar Bitcoinle ev almak istiyor"
  • 12.04.2021 17:31

"Yabancılar Bitcoinle ev almak istiyor"

Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, “Pandemi ile birlikte emlak sektöründe dijital d ...

Doğalgaz, Bodrum’da gayrimenkulü hareketlendirdi
  • 06.04.2021 07:45

Doğalgaz, Bodrum’da gayrimenkulü hareketlendirdi

Bodrum, yıllardır beklediği doğalgaza kavuşurken, gayrimenkul piyasası da hareke ...