maritbet girişmaritbet
Kocaeli Stadı, ilk defa kapılarını futbolseverlere açacak

Kocaeli Stadı, ilk defa kapılarını futbolseverlere açacak

Kocaelispor-Fatsa Belediyespor karşılaşmasıyla ilk defa kapılarını açacak olan Kocaeli Stadı, mimarisiyle çekilme aşamasındaki pişmaniyeyi andırıyor.

Dış cephesi kentin simgesi pişmaniyenin çekme anındaki görünümünde olan Kocaeli Stadı, TFF 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Kocaelispor'un Fatsa Belediyespor'u ağırlayacağı karşılaşmayla ilk defa kapılarını futbolseverlere açacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde TOKİ tarafından toplam 89 bin metrekare arazi üzerinde yapımı tamamlanan stadyum, mimarisiyle kentin simgesi olan pişmaniyenin çekme anını çağrıştırıyor. Yeni stat, "Körfez efsanesi" olarak adlandırılan Kocaelispor'un maçlarına ev sahipliği yapacak.

Türkiye'nin de ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) finalleri için belirlenen stadyumlar arasında gösterilen Kocaeli Stadı, bölgenin modern spor komplekslerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

UEFA standartlarındaki stadyum, 264 kamerayla izleniyor. Tüm unsurları otomasyonla kontrol edilen 33 bin seyirci kapasiteli stadyumda, engelliler için 160 bölüm yer alıyor.

Saha zeminlerinin en önemli sorunlarından biri olarak gösterilen sıcaklık değişimlerine karşı stadyumun çimleri, yerden ısıtmalı ve soğutmalı olarak çalışıyor. Yaklaşık 160 milyon lira maliyetle inşa edilen statta 50 loca ile toplam bin 741 araç kapasiteli açık ve kapalı otopark bulunuyor.

Türkiye'nin en yeni stadı, TFF 3. Lig 3. Grup'ta Kocaelispor ile Fatsa Belediyespor arasında 1 Eylül Cumartesi günü oynanacak karşılaşmayla kapılarını ilk defa futbolseverlere açacak.

Yeni evinde ilk sınavını verecek olan yeşil-siyahlılar, taraftarı önünde rakibini mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

"Yürüdüğümüz zorlu yolun mükafatı olarak görüyoruz"

Kocaelispor Kulübü Başkanı Bahri Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumartesi akşamı yeni statlarında ilk maçlarına çıkacaklarını anımsattı.

UEFA standartlarında, uluslararası müsabakaların oynanabileceği muhteşem bir statları olduğunu belirten Yavuz, bunun Kocaeli ve Kocaelispor için bir milat olduğunu kaydetti.

Yavuz, 4 sene önce göreve gelen bir yönetim olarak zor bir yol yürüdüklerini dile getirerek, cumartesi akşamı oynanacak mücadeleyi yürüdükleri zorlu yolun mükafatı olarak gördüklerini ifade etti.

Amatör ligdeyken devraldıkları Kocaelispor'un 4 yılda isminin başına veya sonuna harf, kelime, rakam almadan küllerinden doğacak şekilde var olduğunu vurgulayan Yavuz, "Kocaelispor 15 yıldan fazla Süper Lig'de mücadele etmiş, uluslararası arenada ülkemizi temsil etmiş bir kulüp, hak ettiği eski günlere mutlaka dönecek. En büyük gücümüz şehrimizden aldığımız enerji. Şimdi o enerji yeni stadımızda önce bütün şehri sonra da ülkeyi saracak ve çok kısa gelecekte Kocaeli kendi çocuklarıyla, kendi kaynaklarıyla ülkede bambaşka bir modelle ve çok daha büyük bir vizyonla örnek olacak bir yapı kuracak." diye konuştu.

"Yeni ses rekoru bu stattan çıkacak"

Kocaeli Stadı hakkında bilgiler veren Yavuz, "Tribünlerin üstü tamamen kapalı. 20 ayrı kapıdan 50 turnikeyle giriş sağlanan Avrupa normlarının bile çok üzerinde bir giriş-çıkış kolaylığı sağlıyor. 50 locamız var. Engelliler için çok büyük seyir alanları var. Stadın tamamında Avrupa standartlarının üzerinde koltuklar kullanıldı. Belki de Türkiye'de ilk kez kullanıldı bu kalitede koltuklar." şeklinde konuştu.

Yavuz, stadın akustik anlamda çok büyük bir avantajı olduğuna dikkati çekerek, "Çatı kaplaması özel bir malzemeyle yapıldı. Ayrıca, tribün ile çatı arasındaki alanların tamamı kapalı. O da bize akustik anlamında çok büyük bir avantaj sağlayacak. İddia ediyorum ülkenin yeni ses rekoru bu stattan çıkacak." ifadelerini kullandı. 

Çarşamba günü itibariyle biletlerin neredeyse yarısının tükendiğini aktaran Yavuz, cumartesi akşamı kapıda insan kalmaması için dua ettiklerini, onun dışında bir kaygılarının olmadığını kaydetti.

"Altyapıda 250'ye yakın oyuncumuz var"

Bahri Yavuz, vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu borcu olmayan Türkiye'deki sayılı kulüplerden biri olduklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbolcu borçları nedeniyle geçmişten gelen bir transfer yasağı süreci yaşadık. Şu anda transfer tahtasıyla ilgili 10'a yakın oyuncumuz kaldı borcumuz olan. Onu da önümüzdeki süreç içerisinde mutlaka tamamlayacağız. Yine Kocaelispor'un marka değeriyle oranlarsak 15 milyon lira gibi bir borcumuz var. Bunların hepsi geçmiş dönemlerden kalan, yani 2009, 2010, 2011 yıllarından kalan borçlar. Göreve geldiğimizde 130 milyon lira civarında borcu vardı kulübümüzün bugün geldiğimiz noktada futbolculara 7-8 milyon lira ve bizim hareketimizi engellemeyen 15 milyon liraya yakın piyasa borcumuz var. Zamanı gelince oturup uzlaşabileceğimiz borçlar bunlar. Toplamda 15 milyon lira gibi bir bedelle tamamen borçsuz bir yapı oluşturduğumuzu düşünüyoruz. 4 senedir oluşturduğumuz güvenle hiç borçlanmadan geldik zaten bugüne kadar. 4 senede oluşturduğumuz yapıyı ilerleyen süreçte de devam ettirmemiz gerekiyor."

Kadrodaki 22 oyuncunun 21'inin Kocaeli doğumlu olduğunu belirten Yavuz, "Geldiğimizde altyapımızda 34 oyuncumuz vardı, bugün Kocaelispor'un altyapısında 250'ye yakın oyuncu var, akademi liglerinde mücadele ediyor. Altınordu gibi ama Altınordu'dan daha iyi yapmak zorundayız." dedi.

Taraftarın ve şehrin çok sabırsız olduğunu ama önce kendi ayakları üzerinde duran kendi vizyonunu ülkeye anlatabilmiş bir Kocaelispor'un oluşacağını belirten Yavuz, "Başarı mutlaka zaman içerisinde gelecek. Bence biz kilometre taşlarının yüzde 90'ını bitirdik, çok ufak bir bölüm kaldı. O yüzden belki bu senenin sonunda kendi kaynaklarıyla, kendi oyuncularıyla, transfer yapmadan profesyonel ligde şampiyon olan tek takım olacak Kocaelispor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kapadokya’da balonlar 22 Ağustos'ta yeniden havalanacak
  • 20.08.2020 09:00

Kapadokya’da balonlar 22 Ağustos'ta yeniden havalanacak

Kapadokya'da Mart ayının ikinci haftasından itibaren iptal edilen sıcak hava bal ...

Ankara'da su faturalarında 5 liralık indirim!
  • 15.12.2018 13:30

Ankara'da su faturalarında 5 liralık indirim!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinde her ay su faturalarına yansıtılan 5 lira ...

Kocaeli Stadı, ilk defa kapılarını futbolseverlere açacak
  • 30.08.2018 11:50

Kocaeli Stadı, ilk defa kapılarını futbolseverlere açacak

Kocaelispor-Fatsa Belediyespor karşılaşmasıyla ilk defa kapılarını açacak olan K ...

"Mesken tapusu" almayan müteahhit su faturasına ortak olacak
  • 26.08.2018 00:06

"Mesken tapusu" almayan müteahhit su faturasına ortak olacak

Kat mülkiyeti tapusu alınmadığı için şebeke suyu bedelini iki kat fazla ödeyen v ...

Su faturasına ek ücret şoku!
  • 26.04.2012 10:13

Su faturasına ek ücret şoku!

Faturalar cep yakarken kafa karıştırmaya devam ediyor. Su faturalarında“Kanal ku ...