maritbet girişmaritbet
Gaziantep'de işlenmeyen araziler tarıma açıldı!

Gaziantep'de işlenmeyen araziler tarıma açıldı!

Şehitkamil Belediyesi, işlenmeyen tarım arazilerinin ülke ekonomisine kazandırarak hasat döneminde çiftçinin yüzünü güldürdü.

Çiftçinin, ulaşamadığı arazi yollarını açarak ekim, bakım ve hasat zamanlarında çiftçiye büyük kolaylık sağlayan Şehitkamil Belediyesi, yaklaşık 6 sene önce başlattığı çalışmaların meyvelerini toplamaya devam ediyor. Tarımsal verim ve ürün miktarının artması konusunda çiftçiye büyük fayda sağlayan çalışmalar, şimdilerde devam eden hasat döneminde çiftçiyi mutlu ediyor. Cerityeniyapan Mahallesinde çiftçilikle uğraşan Süzer ailesi, fıstık hasadı döneminde arazilerine kolaylıkla ulaştıklarını ifade ederek, açılan yollar için teşekkür ettiler.

“Çiftçilerimizin yüzü güldü”

Açılan yollar ile birlikte çiftçilerin yüzünün güldüğünü kaydeden Cerityeniyapan Mahalle Muhtarı Adnan Aslanoğlu, “Antep fıstığı üretimi yapan çiftçilerimiz için hasat zamanı başladı. Tabi eskiden çiftçilerimiz hasat yapmak için arazilerine binbir güçlükle gelebiliyorlardı. Yollar olmadığı için ya hayvanlarla ya da yürüyerek bağ ve bahçelerine ulaşabiliyorlardı. Her zaman söylediğim gibi Allah hiçbir zaman devletimize bir zeval vermesin. Şehitkamil Belediyemiz, çiftçilerimizin üretimini artırmak ve arazilerine rahatlıkla ulaşabilmelerini sağlamak adına bütün köylerde arazi yolu açma çalışması yaptı. Şu an çiftçilerimiz, rahat bir şekilde fıstık toplama işlemlerini gerçekleştiriyor. Topladıkları fıstığı traktörlerine yükleyip kolaylıkla evlerine götürüyorlar. Eskiden bu arazilere değil traktör, hayvanlarla dahi güçlükle çıkılıyordu. Sağ olsun Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'nun sayesinde belediyemiz; dağları, taşları deldi, yollar açtı, çiftçilerimizin yüzü güldü. Vatandaşlarımız artık bırakın traktörü, özel taksileriyle bile arazilerine rahatlıkla ulaşıyor, hasadını yapıyor, araçlarına yüklüyor, şehre götürüp satıyorlar. Bununla ilgili de çiftçilerimizden olumlu cevaplar alıyoruz. Ben bu hizmetten dolayı başta Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Arazilerimize gelme konusunda büyük kolaylık yaşıyoruz”

Açılan arazi yollarının kendilerine büyük kolaylıklar sağladığını dile getiren çiftçi Mehmet Ali Süzer, “Hasat zamanın gelmesiyle birlikte fıstık tarlamıza gelerek fıstık hasadına başladık. Tabi eksiden bu arazilerimize gelmek için birçok zorluklar yaşıyorduk. Arazilerimiz dağ, taş ve yüksek kesimler üzerinde olduğu için hayvanlarımızla dahi zor gelebiliyorduk. Bundan dolayı arazilerimizde ekim, bakım ve hasat yapmakta da sıkıntılar yaşıyorduk. Sağ olsun Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu arazi yolu açma çalışmalarıyla birlikte bir çok sıkıntıdan kurtulduk. Özellikle arazilerimize gelme konusunda büyük kolaylık yaşıyoruz. Eskiden hayvanlarımızla ulaşamadığımız arazilerimize şimdi ise araçlarımızla kolay bir şekilde ulaşıyoruz. Topladığımız ürünü traktörümüze yükleyip köye götürüyoruz. Gerçekten açılan arazi yolları, biz çiftçilerin işini kolaylaştırdı. Bundan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ”ifadelerini kullandı.

“Allah, belediye başkanımızdan razı olsun”

Arazi yolları açılmadan önce yaptıkları işlerde çok yorulduklarını belirten Hatice Süzer, “Eskiden hasat yapmak için arazilerimize 1-2 saat yol yürüyerek geliyorduk. Arazimize geldiğimizde yorgun bir şekilde hasat yapıyorduk. Topladığımız fıstığı eve götürmek için tekrar 1-2 saat yol yürüyorduk. Bu da bize çok zor geliyordu. Allah, Belediye Başkanımızdan razı olsun. Yollarımızı açtı. Artık traktör, araçlarla rahat bir şekilde arazimize geliyoruz, hasadımızı yapıyoruz, tekrar araçla eve dönüyoruz. Açılan bu yollardan dolayı çok mutluyuz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...