maritbet girişmaritbet
Galatasaray'ı 100 bin liraya aldığı arsa kurtaracak!

Galatasaray'ı 100 bin liraya aldığı arsa kurtaracak!

1971 yılında Galatasaray Başkanı olan Selahattin Beyazıt'ın Riva'dan 100 bin TL'ye aldığı arsadan bugün 300 milyon dolar gelir hedefleniyor.

1971 yılında kulüp başkanı iken 100 bin TL'ye Riva arazisini alan ünlü işadamına, "Burada inek mi otlatacaksın?" diyorlardı. 37 yaşında iken Sarı-Kırmızılı kulübün Başkanı olan Beyazıt'ın 45 yıl önce camiaya kazandırdığı Gayrimenkulden şimdi Galatasaray Yönetimi 300 milyon dolar gibi büyük bir geliri hedefliyor. Bir yerde Cim-Bom Nasıl Kurtulur" artık gerçekleşmek üzere.

Selahattin Beyazıt Türk sanayisinin önde gelen isimlerinden biriydi. Bu ünü onu, daha 37 yaşında iken bitirdiği lisenin kulübüne başkan yaptırmıştı. Galatasaray Kulübü Başkanı iken 3 dönemine o kadar büyük işler sığdırdı ki hem sportif başarıyı getirdi hem de kulübün bugünkü kurtuluş reçetesi olan gayrı menkul alımları yaptı. Beyazıt, 1971 yılında Riva arazisini 100 bin TL'ye satın alırken, günler, haftalar, aylar hatta yıllar süren bir dizi olumsuz eleştiriye maruz kalmıştı. Galatasaraylı üyelerin büyük bölümü arazinin alımı sırasında o dönemin büyük parası olan 100 bin TL'yi sorgulamış, ve "Sayın Başkan bu kulübün parası bu kadar değersiz mi. Burada inek mi otlatacaksınız" sorusuna kadar getirmişti.

HER DÖNEM RİVA SATILDI!

Selahattin Beyazıt 1979'da başkanlığı bıraktıktan sonra sırasıyla başkanlık koltuğuna oturan isimler günümüze gelinceye kadar artan borcun karşılığında kurtuluş reçetesi olarak sürekli Riva'nın satılmasını göstermişlerdi.

POLAT VE CANAYDIN RİVA'YI DAHA DA BÜYÜTTÜ

İmar ruhsatı alınan Riva Arazisinde değişik ölçeklerde 800'u aşkın villa yapılması gündeme gelmiş, dönemin Başkanları olan Adnan Polat ve Özhan Canaydın, proje çalışmalarını büyüterek ileriye taşımışlardı. 1.175.000 metrekare arazi şimdi satışa sunulmak için Genel Kurul'da oylanacak. 22 Ekim'de Galatasaray Olağanüstü kongresinden Riva'ya satılabilir onayı çıkarsa, Galatasaray 230 milyonluk Banka borcu ile yılda 40 milyon Euro olarak ödediği banka borcundan kurtulmuş olacak. Zira arazinin satışından kulübün beklediği rakam 300 milyon dolar.

SELAHATTİN BEYAZIT İSMİ YAŞATILACAK

900 bin metrekaresine yapılabilecek villa ve benzeri inşaatlara bakıldığında ise hep Selahattin Beyazıt hatırlanacak. Önceki dönemler sürekli Genel Kurulu'n önüne gelen, ve bu araziyi Galatasaray'a kazandırıp ve bir yerde kurtuluş reçetesini 45 yıl önce imzalayan Selahattin Beyazıt'ın adının bu araziye verilmesi satış yapılırken sözleşmeye konulması da gündemde. Genel Kurul'un 22 Ekim'deki kongrede bununda oylanması bekleniyor.

PEK ÇOK ESER BIRAKMIŞTI

Galatasaray'ın Beyoğlu'ndaki Hasnun Galip Sokağı'nda bulunan tarihi kulüp lokalini restore eden, Türk futbol tarihinde ilk kez üst üste şampiyon olan kadronun temellerini atan, ayrıca Galatasaray tarihinde iz bırakan başkan olarak geçen Selahattin Beyazıt, İngiltere'den Brian Birch'ü Teknik Direktör olarak ülkemize getirmiş ilk kez bir takımı 3 sene üst üste şampiyon yapan tohumları atmıştır.

SELAHATTİN BEYAZIT KİMDİR:

1931 yılında Doğubayazıt'ta Dünya'ya gelmiştir. 1976 yılında gelir vergisi rekortmenleri arasında üçüncü sırada yer alan Selahattin Beyazıt'ı aslında Türkiye'nin en büyük sanayicilerinden biri olarak ünlenmiştir. Galatasaray'da 1969-1973 (iki dönem) ve (Arada bir dönem Mustafa Pekin'in Başkanlığı mevcut) 1975-1979 (1 dönem) yıllarında başkanlık görevi yapmıştır. Bu döneminde futbol takımı 9 kupa (3 Lig Şampiyonluğu, 2 TSYD Kupası,2 Federasyon Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası) kazanarak adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Galatasaray Spor Kulübü'ne Riva Arazisini kazandırmıştır. Dönemin parası ile 100 bin TL vererek bu araziyi alan Beyazıt aynı zamanda İngiltere'den Brian Birch'ü Teknik Direktör olarak takımın başına getirmiş ve camiaya üst üste 3 yıl şampiyonluk yaşatmıştır. Beyazıt 85 yaşındadır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"
  • 22.06.2022 10:56

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu sözcüsü Rıza ...

Düşler Vadisi Riva projesinde son durum!
  • 18.09.2020 14:04

Düşler Vadisi Riva projesinde son durum!

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'nı ağırlayan Düşler Vadis ...

"Düşler Vadisi projesi İstanbul'a büyük değer katacaktır"
  • 06.12.2019 17:53

"Düşler Vadisi projesi İstanbul'a büyük değer katacaktır"

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz Düşler Vadisi Riva projesi ile ...

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"
  • 13.09.2019 14:25

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Riva arazisi ile ilgili gelişmel ...

Eşref Keleş ve Salih Atalay, Florya ihalesini ESD'ye değerlendirdi
  • 13.04.2018 14:19

Eşref Keleş ve Salih Atalay, Florya ihalesini ESD'ye değerlendirdi

ÖZ-ER-KA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Keleş ve Genel Müdürü Salih Atalay, ...