maritbet girişmaritbet
'Galatasaray Adası eski ihtişamlı günlerine dönecek'

'Galatasaray Adası eski ihtişamlı günlerine dönecek'

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Gayrettepe Dedeman Otel'de yapılan mayıs ayı divan kurulu toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, 19 Mayıs Cumartesi, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek ve yeniden aday olduğu olağan genel kurul öncesi üyelere hem 3 aylık dönemdeki çalışmaları hem de gelecek dönemdeki projelerini anlattı.

Gayrettepe Dedeman Otel'de yapılan mayıs ayı divan kurulu toplantısında üyelere hitap eden Mustafa Cengiz, "Galatasaray ne zaman birlik ve beraberlik içindeyse, ne zaman liseli veya lisesiz, yahut alaylı veya alaysız çatışması içinde değilse, başarı elde etmişti. Hem sportif hem de mali anlamda başarılı olmuştur. Ben bu birlik ve beraberlik ruhunun devam etmesini dilerim. Bana teveccüh ettiğiniz başkanlık görevim süresinde, oy verenlerin olduğu gibi vermeyenlerin de sesinin yansıması olduğuma inanıyorum." dedi.

Kemerburgaz'a yapılacak tesis konusu

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile projesi geliştirilen Florya Metin Oktay Tesisleri arazisinden gelecek gelirin, beklendiği gibi 200 milyon dolar değil 55 milyon dolar seviyesine olacağını ileri sürerken, Kemerburgaz'da kendileri için tahsis edilen arazi ile ilgili de sorunların bulunduğunu dile getirdi.

Kendilerine tahsis edilen Kemerburgaz arazisi için devlet yetkililerine teşekkür ettiklerini belirten başkan Cengiz, "Teşekkür ediyoruz ama kot farkı var, engebeli arazi, işgalde bölümleri var, bir de üzerinde maden ruhsatı var. Bu konuyu da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Ankara'daki yetkililerin yardımıyla halledeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki'ye gidiş sebebim, hızla imar iznini almaktı. Sağ olsunlar gerekli talimatlar verildi ve işlemler başlatıldı. Ayrıca TOKİ'nin bu araziye tesis için ayırdığı miktar 20 milyon lira ancak arazi yapısı itibarıyla bu rakam 3-4 katına çıkabilir." şeklinde görüş belirtti.

Genel kurul üyelerine borçları yeniden yapılandırma konusunda söz verdiklerini hatırlatan Cengiz, "Bununla ilgili ben ve değerli arkadaşlarım, geldiğimiz ilk günden bu yana çalışıyoruz. Sağ olsunlar çok büyük iki bankamızın sendikasyon kredisiyle, 4 bankaya olan borcu 2 bankaya indirip, faizleri düşürerek yeniden yapılandıracağız. İnşallah sıkı mali politikalarla, futbol takımımızın UEFA kriterlerine uyumunu da sağlayarak, maksimum 24 ay içinde kulübü kesinlikle kara geçireceğiz. Bundan da eminiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Sancaktepe'de 2 bin dönümlük bir arazi talepleri olduğunu ve bu isteklerinin bin 200 dönümlük kısmının da gerçekleştiğini söyleyen Cengiz, "Burada bir kampüs oluşturacağız ve olimpik 8 branşımızı oraya taşıyacağız. Bununla ilgili Maliye Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gittik. Hepsinin sözünü en üst düzeyde kurumsal anlamda aldık." şeklinde konuştu. 

Mustafa Cengiz, Galatasaray Adası konusuna da değinerek, "Adayı satmayız ve sattırmayız. Çalışmalarını yürütüyoruz ve bizim yönetimimiz döneminde eski ihtişamlı günlerine dönecektir." diyerek sözlerini tamamladı.

Cengiz, olağan genel kurul için belirlediği yönetim listesinde yer alan isimleri üyelere takdim etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"
  • 13.09.2019 14:25

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Riva arazisi ile ilgili gelişmel ...

Galatasaray'ın Kemerburgaz arazisinde start verildi
  • 07.04.2021 17:08

Galatasaray'ın Kemerburgaz arazisinde start verildi

Galatasaray'a Kemerburgaz'da tahsis edilen ve sarı-kırmızılı futbol A takımının ...

BMS A.Ş Cappellini'nin Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi oldu
  • 24.02.2021 09:16

BMS A.Ş Cappellini'nin Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi oldu

BMS Design Center markalarına İtalya’nın en trend belirleyici markalarından “Cap ...

Miley Cyrus, Los Angeles'tan 4.5 milyon dolara malikane aldı
  • 27.07.2020 11:14

Miley Cyrus, Los Angeles'tan 4.5 milyon dolara malikane aldı

Ünlü şarkıcı Miley Cyrus, Los Angeles'ta ünlülerin yaşamak için sıklıkla tercih ...

İkinci el konut kredisinde faiz oranları değişti
  • 27.07.2020 09:59

İkinci el konut kredisinde faiz oranları değişti

Kamu bankaları ikinci el konutlarda yüzde 0,74 faiz oranını 120 ayda yüzde 0,79 ...

'Galatasaray Adası eski ihtişamlı günlerine dönecek'
  • 10.05.2018 09:45

'Galatasaray Adası eski ihtişamlı günlerine dönecek'

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Gayrettepe Dedeman Otel'de yapılan ma ...