maritbet girişmaritbet
Avustralya'dan en büyük arazi satışına fren

Avustralya'dan en büyük arazi satışına fren

Avustralya Hükümeti, "S. Kidman" şirketine ait arazilerin yabancılara satışını ulusal çıkarlara aykırı buldu

Avustralya Hazine Bakanı Scott Morrison, S. Kidman & Co Ltd'e ait özel arazilerin satışının "ulusal çıkarlara aykırı" olduğunu belirterek yabancı yatırımcılara satılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Bakan Morrison, başkent Canberra'da yaptığı açıklamada, bir süredir Çinli yatırımcılar öncülüğündeki bir konsorsiyuma satılması gündemde olan ülkenin en büyük özel arazisinin satışına vermeyeceklerini söyledi.

S. Kidman & Co Ltd şirketine ait arazilerin satışının "ulusal çıkarlara aykırı" olduğunun altını çizen Morrison, arazileri yerli yatırımcıların alabileceğini hatırlatarak, "S.Kidman arazilerinin tek parça olarak satışa sunulması Avustralyalı alıcıların teklif yapmasını da zorlaştırıyor.” ifadelerini kullandı.

Çin merkezli Dakang firması, söz konusu arazileri 371 milyon Avustralya dolarına (yaklaşık 794 milyon Türk lirası) satın almak istiyor.  

Avustralya'nın en geniş arazi ve büyükbaş hayvan üretim çiftliklerine sahip olan S. Kidman & Co  şirketi 4 eyalette 101 bin 411 kilometrekarelik bir alanı elinde bulunduruyor.

Yorum Yaz