maritbet girişmaritbet
Zırhlı birlikler taşınıyor! Arsaları ne olacak?

Zırhlı birlikler taşınıyor! Arsaları ne olacak?

Zırhlı birliklerin sınır bölgelerine taşınacağının açıklanmasıyla, bu komutanlıkların arsalarına ne olacağı henüz netlik kazanmadı.

15 Temmuz gecesi demokrasiye büyük bir 'darbe' vurulmak istendi. Emir komuta zinciri içerisinde gerçekleşmeyen ve TSK'nın içerisindeki bir grup tarafından yapılmak istenen darbe sonuçsuz kaldı. 15 Temmuz kapkara bir gece iken 16 Temmuz sabahına Türkiye Cumhuriyeti, demokrasisine sahip çıkmış ve aydınlık bir şekilde uyandı. 

Türkiye o geceden pek çok şey öğrendi ve elbette her türlü tedbir tekrar gözden geçirildi. Ankara ve İstanbul'da tankların sokaklara çıktığı 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi sonrasında zırhlı birliklerin sınır noktalarına taşınması gündeme geldi. 

Yakın zamanda gerçekleşmesi planlanan bu taşınma işlemiyle İstanbul ve Ankara'da binlerce metrekare alana yayılan zırhlı birliklerin arsaları boş kalacak. İstanbul'da Hadımköy ve Kartal olmak üzere 2 noktada zırhlı birlik bulunuyor. Türkiye'nin en büyük zırhlı birliği ise Ankara Etimesgut'ta yer alıyor. 

3. Köprü ile şenlenen Hadımköy!

Hadımköy'de bulunan 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı, İstanbul merkezine uzak bir noktada konuşlanmış olsada 3. Köprü'ye yakınlığı dikkatleri çekiyor. Hadımköy, konum itibariyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarına oldukça yakın. Bu nedenle bölgede arsa fiyatları oldukça yükselmiş durumda. Özellikle son dönemde dev projelerin açıklanması ve tamamlanmasıyla metrekare fiyatları fırladı. Hadımköy'de imarlı arsaların metrekare fiyatları 2 bin dolara kadar yükseldi. 

Hem her yere yakın, hem metro geçiyor

Maltepe, Kartal ve Sancaktepe ilçelerinin tam ortasında konuşlu 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın yerinden ayrılmasıyla, bölge binlerce metrekarelik bir arsa stoğuna kavuşacak. Anadolu Adalet Sarayı, Maltepe Park Alışveriş Merkezi, eğitim ve araştırma hastaneleri ile D100 karayoluna yakınlığı, bu alanı da oldukça değerli kılıyor. Maltepe'de zırhlı birliğin olduğu bölgede arsaların metrekare fiyatları 5 bin 500 TL'ye ulaşmış durumda. Maltepe özellikle ulaşım konusunda oldukça gelişmiş bir bölge. Yoğun minibüs ve otobüs hatları yanı sıra Kadıköy-Kartal metro hattı Maltepe'den geçiyor.

etimesgut zırhlı birlikler

En büyük zırhlı birlik

Ankara'da bulunan Etimesgut Zırhlı Birlikler Tümen Komutanlığı, en büyük zırhlı birlik olarak biliniyor. Ankara 75. Yıl Hipodromu ve hastanelere yakın konumda yer alan Etimesgut Zırhlı Birlik, hem asker sayısı hem de kapladığı alan itibariyle Türkiye'nin en büyük zırhlı birliği. Etimesgut Zırhlı Birlik Komutanlığı'nın bulunduğu noktada metrekare fiyatları 230 TL ile 1.000 TL arasında değişiyor. 

Zırhlı birliklerin sınıra taşınması ardından geri de bıraktıkları arsaları nasıl değerlendirilecek henüz bilinmiyor. Ancak şehrin içinde veya yakın konumda bulunan bu birliklerin arsalarının çok kıymetli olduğu kesin.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zırhlı birlikler taşınıyor! Arsaları ne olacak?
  • 29.07.2016 14:16

Zırhlı birlikler taşınıyor! Arsaları ne olacak?

Zırhlı birliklerin sınır bölgelerine taşınacağının açıklanmasıyla, bu komutanlık ...