maritbet girişmaritbet
Zekeriyaköy'de 16 yıl sonra gelen ruhsat

Zekeriyaköy'de 16 yıl sonra gelen ruhsat

İstanbul Sarıyer’e bağlı Zekeriya Köy’ün merkezindeki yapılaşma 1989 yılında başladı

 

 
Erdem İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Erdem, elindeki 25 bin metrekarelik yer için Garanti Koza İnşaat şirketi ile anlaştı. Yüzde 38 kat karşılığı yapılan anlaşmada, araziye 7 blok yapılması planlandı. Ancak daha sonradan yapılan görüşmelerde 7 bloğun çok fazla betonlaşmaya neden olacağı düşünülerek blok sayısı ‘imar izni' alınmasına rağmen 6'ya düşürüldü. İnşaat 7 yıl sürdü ve 1996 yılında inşaat teslim edildi. Boş bırakılan 1 blok yerine ise anfitiyatro, çocuk bahçesi ve park yapıldı.
 
İnşaata izin çıktı
Aradan tam 14 yıl geçti. İnşaatı yapan Garanti Koza, 1 blok daha yapma hakkını kullanmak için Sarıyer Belediyesi'ne başvurdu ve şu an anfitiyatro, çocuk parkı olarak kullanılan alana 5 bin metrekarelik inşaat yapmak için inşaat ruhsatı aldı. 1989 yılında kat karşılığı arazisini Garanti Koza'ya veren Kazım Erdem de yeni inşaat karşı çıkıyor, “Ben arsamı yüzde 38 oran ile vermiştim. Burada yeni bina yapılırsa kanuni olarak bana hakkımı vermek zorundalar. Ancak ben buraya inşaat yapılmasını istemiyorum. Yeşil alanının çocuklara kalmasını istiyorum”
 
Yasal hakkı
Sarıyer Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise söz konusu alana inşaat yapmanın yasal olduğu belirtildi: “Söz konusu yer 1991 tarihinde ruhsat almış, kat irtifakı kurulmuş bir alanda olup hiçbir şekilde yeşil alan vasfında değildir.”
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz