maritbet girişmaritbet
Yücel Çelikbilek: Özel proje alanı Beykoz için devrimdir!

Yücel Çelikbilek: Özel proje alanı Beykoz için devrimdir!

2B arazileri ve yapılan çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Beykozlunun refahını yükseltmek, Beykoz’u ileriye taşımak ve Beykoz’un gelişmesine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Özel Proje Alanı Beykoz için bir devrimdir. Özel proje alanı çalışmaları tamamlandığında ilçede 2B sorunu kalmayacak” dedi

Beykoz halkını mutlu etmek ve halkın rahatı için özel proje alanı noktasında elini  taşın altına koyduğunu ifade eden Başkan Çelikbilek: “Devlet insanları hak sahibi yapmak ve onların gelişmesine katkı yapmak suretiyle 30 yıllık bir serüveni olan bir konuyu sonuçlandırmaya karar verdi. 2009 yılında çıkan yasayla arazi tespit komisyonları kuruldu ve çalışmalar başladı. 1981'den önce orman vasfını yitiren araziler 2/B kapsamına alındı ve üzerinde yaşayanlara hak sahipliği verildi. Biz de Beykoz halkının menfaati için gece gündüz çalıştık ” şeklinde süreci aktardı. 

Çelikbilek: “Beykoz halkı için ciddi gayret gösterdik” 

Beykoz halkının menfaati için ilgili bakanlıklar nezdinde ciddi gayret ve çaba harcadıklarını vurgulayan Başkan Çelikbilek: “Arazi tespitlerine destek sağladık. Kadastral çalışma ilk olarak bizim ilçemizde bitti diyebilirim. Fiyatlar arzu ettiğimiz gibi değildi. Ankara'ya gittik, girişimlerde bulunduk. İlgili bakanlıklara fiyatların bize sorulmadığını, halkımızın gelir durumunu, imkânlarını anlattık. Konunun 2 defa mecliste gündeme gelmesini sağladık. İlk olarak başvuru süreleri uzadı, satışlarda vade 3 yıldan 5 yıla çıktı. Bunu sırf halkımız mutlu olsun sevinsin diye yaptık” dedi.  

2B yasasında vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla özel proje alanlarına yer verildiğini vurgulayan Başkan Yücel Çelikbilek, belediyenin burada sadece düzenleyici rol üstlendiğini,  ilk olarak Gümüşsuyu, Soğuksu, İncirköy, Yenimahalle,  Fatih, Baklacı, Çengeldere, Çiftlik, Yavuzselim olmak üzere  9 mahallenin özel proje alanı olarak belediyeye intikalini sağladıklarını söyledi. 

Vatandaşa % 40 avantaj sağlanıyor  

Beykozlular'ın mutluluğu, halkımızın refahı için elimizi taşın altına koyduk” diyerek  ilçe için gösterdikleri gayreti vurgulayan Başkan Yücel Çelikbilek: 

“Özel proje alanında hiçbir hak sahibinin hak sahipliğine halel gelmeyecek. Arazilerin bazıları çok ufak parsellerden oluşuyor,hiçbir zaman imar verme şansınız olmayan yerlerde 3-5 kişinin bir araya gelmesiyle herkesin imarlı parselden hak alması sağlanacak. İlk 9 mahalleyi kapsayan özel proje alanında satışları net parseller üzerinden yapacağız ve sosyal donatı alanlarını da belediye olarak biz satın alacağız. Örneğin bin m2 arsası olan vatandaşımız yine arsasını bin m2 olarak alacak. Bin m2 alıp 600 m2 yer vermeyeceğiz. Böylece vatandaşlara %40 avantaj sağlayacağız.” şeklinde konuştu.  

2B'nin geliri Beykoz'a kalacak 

2/B konusunda Beykoz halkının çıkarlarından başka bir şey düşünmüyoruz. Özel Proje Alanı'nın  satışından elde edilen gelir belediyenin kasasına girecek. Bu gelir maliyenin kasasında unutulmayacak. 2B satışlarında kazanan yine Beykoz halkı olacak, bu fırsat Beykoz'a 1 milyonda bir gelir. Bu gelir Beykoz halkı için  ve Beykoz'un dönüşümünde kullanılacak. 2/B'nin satışından gelen bütün imkânlar belediyenin kasasında kalacak. 10 bin binanın dönüşümü için kaynak sağlanacak” dedi.  

Başkan Çelikbilek vatandaşların rahatı için sosyal konut alanı da ihdas edeceklerini ve sosyal konut alanlarında düşük gelirli vatandaşlar için imkan sağlamayı istediklerini söyledi. 

% 50'ye kadar fiyat indirimi 

2B toplantısında 10 köy ve 6 mahallenin daha özel proje alanı ilan edileceğini müjdeleyen Çelikbilek: “Bu yerlerin proje alanı ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurusunu yaptık. Bu yeni mahallelerde vatandaşa fiyat noktasında yardımcı olmak için satışları kadastral parselden yapacağız.  Buraların satışında %50'ye varan indirim yapacağız. Vatandaşın cebinde yüzde elli iyileşme olacak. Bu iyilik mi, kötülük mü ? diye sordu.  

Tapular 30 Mart 2014'e kadar teslim 

Bu çalışmalar neticelendiğinde Beykoz'da 2B'nin  kabus olmaktan çıkacağını söyleyen Başkan Çelikbilek: “Hedefimiz 30 Mart 2014'e kadar herkesin tapusunu teslim etmek. Defterdarlık parsellerin incelenmesi noktasında titiz bir çalışma yürütüyor. Şayet defterdarlık çalışmaları hızlandırırsa 2013'ün Mart ayında herkes tapusuna kavuşacak, Beykoz'da 2B'yle ilgili sıkıntılar bitecek” şeklinde konuştu. 

Beykoz Belediyesi'nin başvuruda bulunduğu yeni proje alanı;  Ali Bahadır, Bozhane, Cumhuriyet, Dereseki, Elmalı, Göllü, Görele, İshaklı, Örnekköy ve Zerzevatçı Köyleri İle Çamlıbahçe, Çiğdem, Çubuklu, Ortaçeşme, Rüzgarlıbahçe ve Tokatköy mahallelerini içeriyor.  

Çelikbilek: “Kanal Riva Beykoz'un şansıdır”  

İlçede hayata geçecek olan projeleri da aktaran Başkan Çelikbilek: “Kanal Riva istihdam, turizm  ve tanıtım noktasında ilçenin geleceği olacak. Kanal Riva Beykoz'un şansıdır. Yapımına başlanan Elmalı Kent Ormanı'yla Anadolu Yakası 8 milyon m² kent ormanı kazanacak” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beykoz Riva’ya dev kanal projesi
  • 15.01.2020 10:06

Beykoz Riva’ya dev kanal projesi

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “Riva Deresi gerçekten çok güzel bir yer. F ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

En Düşük Konut Kredisi Veren Bankalar Faiz Oranları 2021
  • 16.04.2021 16:35

En Düşük Konut Kredisi Veren Bankalar Faiz Oranları 2021

En Düşük Konut Kredisi Faiz Oranları, Erken Kapama Cezası, Tüketici Heyeti, Devl ...

Bakan Varank, Polipropilen Üretim Tesisi'ni inceledi
  • 19.01.2021 09:27

Bakan Varank, Polipropilen Üretim Tesisi'ni inceledi

Bakan Varank, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin ilk endüstriyel üretim ...

Bir Başkadır dizisi nerede çekiliyor?
  • 19.11.2020 10:42

Bir Başkadır dizisi nerede çekiliyor?

Öykü Karayel ve Fatih Artman'ın başrollerinde oynadığı Bir Başkadır dizisi çekim ...

Sold Out Alışveriş Festivali başladı!
  • 20.09.2020 07:15

Sold Out Alışveriş Festivali başladı!

İstanbul Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Sold Out Alışveriş ...