maritbet girişmaritbet
TOKİ’den 275 milyon liralık arsa satışı

TOKİ’den 275 milyon liralık arsa satışı

TOKİ, arsa satışı için düzenlediği ihale idarenin yüzünü güldürürken, emlak piyasasının hareketlendiğini de teyit etti

 

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), arsa satışı için düzenlediği ihale idarenin yüzünü güldürürken, emlak piyasasının hareketlendiğini de teyit etti.
TOKİ'nin 13 Nisan'da, 197 parça arazinin satışı için düzenlediği ihalede, 5 saatte 275 milyon liralık satış gerçekleşti. Ankara-Eskişehir yolunda, Temapark yapılması öngörülen bölgedeki 62 parça arsa için 148 milyon lira teklif geldi.
TOKİ'den verilen bilgiye göre, 197 parça arsanın açık artırma yöntemiyle satışı için yapılan ihaleye, beklentilerin üzerinde bir ilgi oldu. Bazı arsalar muhammen bedelin iki katına kadar alıcı bulurken, 9 ildeki arsaları kapsayan ihalede en yüksek teklifler Ankara'daki arsalara verildi.

İdarenin Ankara-Bilkent'te bulunan merkez binasında gerçekleşen açık artırmaya çok sayıda yatırımcı katıldı. Ankara, İstanbul, Elazığ, Diyarbakır, Bursa, Kocaeli, Gümüşhane, İzmir ve Antalya;daki 197 parça arsadan 122'sine teklif geldi. Toplam 5 saat süren ve kıran kırana geçen açık artırma sonunda, TOKİ, 44 milyon lirası peşin, 231 milyon lirası taksitli olmak üzere yaklaşık 275 milyon lira kaynak sağladı.

Satışa çıkarılan kıymetli arsalara en yüksek teklifi, Ankaralı işadamlarının oluşturduğu ortaklık verdi. Ankaralı işadamlarından oluşan ortaklık, Ankara-Eskişehir Yolu üzerinde kurulması planlanan Temapark bölgesindeki 62 arsa için 148 milyon lira teklif sundu.
 
Ankara İncek'de yer alan ve 3 milyon 134 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılan arsanın satış tutarı, gelen tekliflerle 6 milyon 650 bin liraya kadar yükselirken, Yenimahalle-Yukarıyurtçu'da yer alan arsanın fiyatı 2 milyon 760 bin liradan 3 milyon 320 bin liraya, Sincan-Temelli'deki arsa ise 320 bin liradan 510 bin liraya çıktı.
TOKİ'nin satışa sunduğu Elazığ'daki arsaları da yoğun ilgi gördü. Elazığ-Merkez-Sürsürü'de yer alan ve 1 milyon 653 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılan arsa 3,2 milyon liraya alıcı bulurken, 1 milyon 256 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılan arsaya 2,6 milyon lira teklif geldi.
 
TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla 16 Nisan'da düzenlediği açık artırmada da en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti. TOKİ, ihaleden sonra yaptığı değerlendirmede uygun bulduğu tekliflere kesin satış yapıyor.
        
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz