maritbet girişmaritbet
Ordu’da köy evleri yöresel mimariye uygun olacak

Ordu’da köy evleri yöresel mimariye uygun olacak

Karadeniz mimarisinin izlerini taşıyacak 12 tip ev modeli belirleyerek yeni köy evleri tasarlandı

Ordu Büyükşehir Belediyesi köylerden mahalleye dönüşen yerleşimlerde imar kirliliğinin önüne geçmek için 12 tip ev modeli belirledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerden mahalleye dönüşen kırsal alanlarda imar kirliliğini önlemek ve halkın ihtiyacını modern kent mimarisiyle birleştirerek yeni yaşam alanları oluşturmak amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu doğrultuda mahallelerin dokusuna uygun, Karadeniz mimarisinin izlerini taşıyacak 12 tip ev modeli belirleyerek eğimli veya düz arazi şartları için tek katlı ya da çok katlı seçeneklerden oluşan projeler hazırladıklarını dile getiren Yılmaz, bu projelerin mimari kısmının tamamlandığını, statik, elektrik ve mekanik kısmıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yılmaz, evlerin 4'ünün düz arazide, 8'inin eğimli arazide uygulanmak üzere projelendirildiğini ifade ederek, "İnşallah bundan sonra kırsal alanlarda yapılanmamızın esası bunlardan oluşacak. Hazırladığımız projeleri ilçe belediyelerimizin imar müdürlüklerine göndereceğiz ancak öneri niteliğinde hazırladığımız bu projelerin uygulanması noktasında herhangi bir zorlama olmayacak. İsteyen vatandaşlarımız, bu hazır projelerden yararlanarak hızlı şekilde inşaata başlayabilecek." dedi.

Tek katlı ve iki katlı olarak projelendirilen konutlarda normal kat yüksekliğinin 2,80 metre, bodrum kat yüksekliğinin ise 2,40 metre olacağını kaydederek, binaların dış cephesinin ağırlıklı olarak beyaz, taş ve ahşap renginde olup alt zemin kotuna kadar olan duvarın taş kaplama yapılacağını belirtti.

Yılmaz, yapı alanı 150 metrekare olacak evlerin cumbalarının manzaraya bakan cephede yer alacağına işaret ederek, "Ayrıca günlük faaliyetlerde kullanıma uygun olarak giriş terası yapılacak. Eğimli arazilerde yapıya giriş, yola bakan cephe veya yan cepheden, depo girişleri ise eğimli arazi tarafından verilecek." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ordu’da köy evleri yöresel mimariye uygun olacak
  • 15.06.2017 15:46

Ordu’da köy evleri yöresel mimariye uygun olacak

Karadeniz mimarisinin izlerini taşıyacak 12 tip ev modeli belirleyerek yeni köy ...