maritbet girişmaritbet
"Kuşadası'ndaki araziyle önemli bir borçtan kurtulacağız"

"Kuşadası'ndaki araziyle önemli bir borçtan kurtulacağız"

Tariş Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, tartışmalara neden olan Kuşadası'ndaki arazilerinin turizm teşvik kanunu kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınacağını, bu yolla devlete olan borçlarını ödemiş olacaklarını söyledi

 

TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, tartışmalara neden olan Kuşadası'ndaki arazilerinin turizm teşvik kanunu kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınacağını, bu yolla devlete olan borçlarını ödemiş olacaklarını söyledi. Azbazdar, birliğe bağlı Aydın Kooperatifi'nin ana sözleşmeye aykırı olarak yönetimine borçlanma yetkisi vermesi nedeniyle tüm mal varlığına tedbir koydurduklarını da ifade etti. Azbazdar, birlik borçlarının ödenebilmesi ve mali yapısının güçlendirilmesi amacıyla yürüttükleri çalışma kapsamında Kuşadası'ndaki gayrimenkullerini değerlendirmek için uzunca süredir çalıştıklarını, bu konuda son aşamaya geldiklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, söz konusu arazinin bulunduğu bölgenin Turizm Teşvik Kanunu kapsamında imar planlarını tamamladığını, Kuşadası Belediyesi'nin bu süreçteki itirazlarının kabul edilmediğini ifade eden Azbazdar, ''Turizm Bakanlığı, Kuşadası'ndaki arazimizin alımı için turizm teşvik kanunu kapsamında Maliye Bakanlığı'ndan resmen talepte bulundu. Bunun yazısı bugün geldi. Milli Emlak'a bildirdik. Gerçek değeri üzerinden bir satış olacak. Bu satışın tamamlanmasıyla birliğin vergi dairelerine olan 17 milyon lira ve SGK'ya olan 3 milyon liranın altındaki borçları ödenecek.
 
Böylelikle önemli bir borç yükünden kurtulmuş olacağız. Bu borçlardan kaynaklanan çeşitli kooperatiflerimiz üzerindeki ipotekler de kaldırılmış olacak. Şu anda oradaki 9 bin 980 metrekarelik arazimiz turizm teşvik kanununa göre turistik alan ilan edilmiş durumda. Turizm Bakanlığı da burayı satın alıp turizmciye tahsis edecek veya kiraya verecek. Onların tasarrufunu bilemem'' dedi. Azbazdar, birliğin çeşitli bankalara olan borçlarıyla ilgili yeniden yapılandırma görüşmelerindeyse son aşamaya geldiklerini ifade etti.
 
Vakıfbank ile yaptıkları görüşmeleri tamamladıklarını, onay beklediklerini ifade eden Azbazdar, şu bilgileri verdi: ''Faiziyle birlikte 105 milyon liralık borcu 2 yılı ödemesiz, geri kalanı 4 yılda ödenmek suretiyle yeni bir faiz oranıyla protokol yaptık. Onayını bekliyoruz. Ay sonundan önce bitireceğiz. Geriye sadece Denizbank kalıyor. Teknik anlaşmazlıklar var. Ancak bunu da ay sonunda bitirmeye çalışıyoruz. Bu bankaya da faiziyle birlikte 75 milyon lira borcumuz var. 18 ay geri ödemesiz 5 yıl vadeli bir protokol üzerinden görüşüyoruz. İzmir Kahramanlar'daki yerimizi de imarlı hale gelmesiyle gelir paylaşımı modeliyle değerlendireceğiz. Bu da tamamlandığında artık birlik bu kötü dönemini kapatmış olacak.''
Kaynak: Yeni Asır
  • Etiketler:

Yorum Yaz