maritbet girişmaritbet
Kuruçeşme Arena’nın 97 milyon liralık arazisine Mandarin Oriental geliyor!

Kuruçeşme Arena’nın 97 milyon liralık arazisine Mandarin Oriental geliyor!

İstanbul Boğazı’ndaki konser mekanı Kuruçeşme Arena’nın 15 bin metrekarelik arazisini Asya Motor’dan satın alan Astaş Holding, otel inşa edecek

 

İstanbul Boğazı'ndaki konser mekanı Kuruçeşme Arena'nın 15 bin metrekarelik arazisini Asya Motor'dan satın alan Astaş Holding, otel inşa edecek. Satışın ‘70 milyon lira artı arsa üzerindeki 27 milyon liralık hacizlerin devri' şeklinde gerçekleştiği öğrenildi. Astaş, arenaya yapacağı projede Bodrum'daki gibi Mandarin ile birlikte olacak.

İstanbul Boğazı'nda 17 bin kişilik dev konser ve gösterilere sahne olan Kuruçeşme Arena'nın arsasına otel yapılacak. Astaş Holding, 200 metreye yakın Boğaz cephesine sahip 15 bin metrekarelik Kuruçeşme Arena arazisini Asya Motor'dan aldı. Arazinin bedeli Asya Motor'un isteği üzerine açıklanmazken, satışın ‘70 milyon lira artı arsa üzerindeki 27 milyon liralık hacizlerin devri' şeklinde gerçekleştiği öğrenildi. Bodrum Göltürkbükü Cennet Koyu'ndaki projesiyle Mandarin Oriental Hotel Group'u Türkiye'ye getiren Astaş Holding, arenaya yapacağı otel projesinde de Mandarin Oriental Hotel Group ile ortak çalışacak. Otelin temelinin iki yıl içinde atılması ve 4 yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor. İki yıldır arazi sahipleri Asya Motor ile görüştüklerini söyleyen Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, araziyi grup bünyesindeki Esta şirketine dahil ettiklerini söyledi. Bodrum'un ardından Mandarin Oriental Hotel Group'u İstanbul'a taşıdıklarını belirten Aşcı, şunları söyledi: “Mandarin, 7 yıldır İstanbul'da yer arıyordu. İstanbul için çok istekliydi. Bazı yerleri araştırdık ve Kuruçeşme Arena'nın arazisinin uygun olabileceği fikrine vardık. Burada Mandarin'in standartlarına uygun bir otel projesi yapacağız. Ayrıca Sultanahmet'te de bir otel projesi için çalışma yapıyoruz. İki proje için 500 milyon dolarlık yatırım yapılacak.”

Prensip anlaşması yaptı

Vedat Aşcı, Mandarin Oriental Hotel Group'un şu an 28 ülkede 45 oteli bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Hong Kong merkezli Mandarin Oriental Hotel Group ile Türkiye dışında da projeler geliştirme konusunda da prensip anlaşmasına vardık. Sadece dünyanın en önemli lüks otel markasını Türkiye'ye getirmiş olmakla kalmadık, aynı zamanda yabancı sermayenin Türkiye'ye yatırım yapması için de zemin oluşturmuş olduk.”

70 milyon artı hacizler

Asya Motor Yönetim Kurulu Başkanı Uysal Soysal, satışın yaklaşık 70 milyon lira bedelle yapıldığını ancak arsa üzerinde 27 milyon liralık hacizler bulunduğunu söyledi. Soysal, “Dolayısıyla hacizleriyle birlikte satmış olduk. Bu arsaya otel yatırımı gayet şık olur. Ancak otel işi bizim işimiz değil. O nedenle sattık. Biz grup olarak kentsel dönüşüm projeleriyle ilgileniyoruz. İnşaat sektöründe daha önce Suudi Arabistan'da bir Suudi grupla ortak projeler yaptık, tecrübemiz var” dedi. 

Tahsin Kaya'nın eski arsasıydı

FENERBAHÇE Spor Kulübü'nün 1986-1989 yılları arasında başkanlığını yapan Tahsin Kaya'ya ait olan arsa 5 kez icradan satışa çıkmış, 2008 yılında Asya Motor tarafından satın alınmıştı. Halen üzerinde bazı hacizler de bulunan arsa için önceki sahibi Tahsin Kaya, şunları söyledi: “70 milyon liraya iyi rakam. Bu peşin ve tek sefer de ödenecek. Daha önce arsanın ederiyle ilgili 120 milyon gibi rakamlar konuşuluyordu ve bunlar uçuk rakamlardı. 70 milyon lira bence arsanın değerinde bir rakamdır. Az değil, çünkü orası inşaat metrekaresi az bir arsadır.”

En son Kravitz sahne alacak

KURUÇEŞME Arena'yı 2006 yılından bu yana BKM işletirken, Turkcell de 5 yıldır mekanın isim sponsorluğunu üstleniyordu. Her yıl sözleşmesini yenileyen Turkcell'in sponsorluk anlaşması da bu yıl eylül ayında son bulacak. Bir çok dünya starının konserlerine ev sahipliği yapan Kuruçeşme Arena'da bu yıl belirlenen takvimde herhangi bir değişiklik olmazsa son konseri 4 Ekim'de Lenny Kravitz verecek.

Meltem Kara/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Astaş Holding, 5 yılda 5 milyar TL'lik yatırım yapacak
  • 26.06.2017 09:34

Astaş Holding, 5 yılda 5 milyar TL'lik yatırım yapacak

Astaş Holding gelecek 5 yılda 5 yeni proje ile 5 milyar liralık yatırım yapacakl ...

Vedat Aşçı: Dünyanın gözü İstanbul’da, gayrimenkul fiyatları artıyor!
  • 29.12.2012 14:59

Vedat Aşçı: Dünyanın gözü İstanbul’da, gayrimenkul fiyatları artıyor!

Vedat Aşcı, yerli veya yabancı, iş dünyasının bölgede olmak için oluşturduğu tal ...

Astaş Holding'in otel yapacağı Kuruçeşme Arena'da konserler bir yıl daha devam edecek!
  • 20.09.2012 09:43

Astaş Holding'in otel yapacağı Kuruçeşme Arena'da konserler bir yıl daha devam edecek!

Hürriyet yazarlarından Cengiz Semercioğlu bugünkü yazısında Astaş Holding'in sat ...

Astaş Holding, Kuruçeşme Arena arazisine Avrupa’nın en lüks otelini yapacak!
  • 14.09.2012 08:53

Astaş Holding, Kuruçeşme Arena arazisine Avrupa’nın en lüks otelini yapacak!

Astoria AVM ile tanınan Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, bu yıl ...

Kuruçeşme 5 yıl boyunca nasıl konser alanı olarak kaldı?
  • 06.08.2012 12:04

Kuruçeşme 5 yıl boyunca nasıl konser alanı olarak kaldı?

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Cengiz Semercioğlu, Kuruçeşme Arena arazisinin a ...

Vedat Aşçı: Sultanahmet'te otel yapmak için arsa arıyoruz!
  • 05.08.2012 12:25

Vedat Aşçı: Sultanahmet'te otel yapmak için arsa arıyoruz!

Akdeniz çanağının en önemli koyu Cennet Koyu'nun içinde Uzakdoğulu ultra lüks re ...