maritbet girişmaritbet
Kamil Okyay: Yeşil alan ticaret alanına dönüştürülüp satışa çıkarıldı!

Kamil Okyay: Yeşil alan ticaret alanına dönüştürülüp satışa çıkarıldı!

Bornova Belediye Başkanı Sındır: "İmar planlarında kentsel yeşil alan olarak kayıtlı arazi, plan değişikliği ile konut ve ticaret alanına dönüştürüldükten sonra satışa çıkarıldı"

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, imar planlarında kentsel yeşil alan olarak kayıtlı bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arazisinin, plan değişikliği ile konut ve ticaret alanına dönüştürüldükten sonra satışa çıkarıldığını belirterek, "Arazinin beton yığınına dönüştürülmesinin kararı verildi" dedi.

Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Yeşil İzmir Dayanışması üyesi grup, sloganlar atarak Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu "ağaçlı yol"a yürüdü.

Bornova Belediye Başkanı Sındır, burada yaptığı basın açıklamasında, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün, bölgeye önemli hizmetler sunan büyük bir kamu kurumu olduğunu belirtti.

"Ağaçlı yol" olarak bilinen 400 dönüm alanın, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile 24. Şube Şefliğinin yer aldığı 100 dönümlük bölümünün Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredildiğini ifade eden Sındır, "İmar planlarında kentsel yeşil alan olarak kayıtlı olan arazi, plan değişikliği ile konut ve ticaret alanına dönüştürüldükten sonra satışa çıkarıldı" diye konuştu.

Plan değişikliğiyle sözkonusu alanın, 10 kata kadar müsaadeli imara açılacağına dikkati çeken Sındır, şunları kaydetti:

"Ağaçlı yolda bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğü arazisinin beton yığınına dönüştürülmesinin kararı verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen sene kentleri planlama yetkisini almıştı. Bugün, bunun nedenlerini görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi, böyle bir plan değişikliği yapanların karşısında duracaktır. Ağaçlı yolda bulunan diğer kamu kurumları da bölgeden uzaklaştırılarak, alan konut ve ticaret merkezlerine terk edilecek. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ise buradaki arazisinden, Bornova Laka köyü yakınlarındaki, plan değişikliği ile belediye hizmet alanından resmi tesis alanına dönüştürülen bir araziye taşınacak. Karayolları, DSİ, TEDAŞ ve Zeytincilik Araştırmaları Enstitüsü'nü içinde barındıran ağaçlı yolda satılacak 1 milimetre arazimiz yok."

- "Bölge yeşil alan olarak kalmalı"

İmar planlarına ilişkin nisan ayında yürütmeyi durdurma davası açtıklarını, arazinin ise 18 Temmuz'da satışa çıkarıldığını hatırlatan Sındır, "19 Eylül'de gerçekleştirilecek satış ihalesinin iptali için de dava açtık. Bölgenin, yeşil alan olmasını talep ediyoruz. Türkiye'nin en güzel yeşil alanında bilim parkı kurarak özelin değil kamunun hizmetine sunmaya hazırız" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise eylemlerine destek veren İzmirlilerin sayısının her geçen gün artacağına inandığını bildirdi.

Eğitim-İş Bornova Şube Sekreteri Oğuz Eminoğlu da İzmir'in akciğerlerinin betonla doldurulmasına karşı çıkacaklarını belirterek, "Bu oldu bittiye seyirci kalmayacağız. Kamu malı olan, bizim olan bu arazilere sahip çıkacağız" diye konuştu.

"#direnağaçlıyol", "Bilim parkına gidiyoruz, AVM'ye değil", "AVM değil bilim parkı istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kamil Okyay: Yeşil alan ticaret alanına dönüştürülüp satışa çıkarıldı!
  • 14.09.2013 15:22

Kamil Okyay: Yeşil alan ticaret alanına dönüştürülüp satışa çıkarıldı!

Bornova Belediye Başkanı Sındır: "İmar planlarında kentsel yeşil alan olarak kay ...