maritbet girişmaritbet
İzmir'de 2B arazilerine başvuru yüzde 30'da kalınca, satış ekibi kuruldu!

İzmir'de 2B arazilerine başvuru yüzde 30'da kalınca, satış ekibi kuruldu!

Orman niteliğini kaybetmiş alanlann doğrudan hak sahiplerine satışını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından İzmir'de 57.8 kilometrekarelik toprak satışa çıkarıldı

 

2B arazilerinin 30 Ekim'e kadar köylülere satılmasına ilişkin yasanın ardından İzmir'deki başvuru oranı yüzde 30'da kalınca, İzmir Defterdarlığı mobilize ekip oluşturarak köy köy gezmeye başladı. Oluşturdukları ekiplerin, haftanın iki günü tüm köyleri ve mahalleleri tek tek dolaşarak başvuruları aldığını kaydeden İzmir Milli Emlak Daire Başkanı Naci Günaydın, "İzmir için yüzde 30'luk başvuruyu yeterli görmedik. Mobilize ekipler oluşturduk. Bu ekipler, vatandaşların haklarım kaybetmemeleri için köylerde halkı önce bilgilendirip, ardından başvurularını alıyor. Ekipler sayesinde bir ay olmadan oran yüzde 42'ye çıktı" diye konuştu. 
 
ORAN YETERSİZ
 
Orman niteliğini kaybetmiş alanların doğrudan hak sahiplerine satışını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından İzmir'de 57.8 kilometrekarelik toprak satışa çıkarıldı. Balçova, Bayraklı ve Konak gibi 3 büyük ilçenin yüzölçümüne eşit bu araziler için 537 milyon lira değer biçildi. 
 
Günaydın, şöyle konuştu: Rakamın artmasını bekliyoruz. Vatandaşa gidip onları bilgilendiriliyoruz. Mağduriyetleri önlemek için yapıyoruz" dedi. 
 
En çok 2B arazilerinin Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunduğunu kaydeden Naci Günaydın, başvuru yüzdesi bakımından İzmir'in tüm iller arasında üçüncü sırada yer aldığını söyledi. 
"İzmir'deki parsellerin tamamına başvuru yapılsa dahi İzmir'den elde edilebilecek maksimum gelir 376 milyon lira" diyen Günaydın, "Çünkü yasa, satış bedellerini rayiç bedelin yüzde 70'i olarak belirledi. 
Ayrıca peşin ve yarı peşinlerde de indirimler yapılması nedeniyle bu rakam daha da aşağı düşecek. 30 Ekim'den sonra kanunun getirdiği avantajlardan vatandaş yararlanamaz. Ödemelerle ilgili kolaylıklar var; hiç faiz alınmıyor, peşin ve yarı peşinlerde önemli indirimler söz konusu" diye konuştu. 
 
Nihal Aşkın/Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2B’de sona gelindi
  • 13.02.2012 16:21

2B’de sona gelindi

TBMM’ye sunulan 2B arazi çalışmalarında sonuca varıldı ...

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu
  • 01.02.2012 16:35

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Gayrimenkul sektörü 2012 yılından umutlu. ...

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU
  • 19.01.2012 17:48

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 bütçe rakamlarını açıkladı ...

KENTSEL DÖNÜŞÜM
  • 19.12.2011 16:44

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümü anlattı ve deprem ...

2B arazilerle iligli yasa taslağı yeniden gündeme geldi
  • 17.11.2011 14:21

2B arazilerle iligli yasa taslağı yeniden gündeme geldi

2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satılması ile ilgili olarak ...