maritbet girişmaritbet
İstanbul'un yeni cazibe merkezi: Silivri

İstanbul'un yeni cazibe merkezi: Silivri

Yeni 100.000'lik imar planı, Silivri'yi yeni cazibe merkezi haline getirdi. Üçüncü havaalanı ve Haydarpaşa büyüklüğünde bir liman yapılacak olan bölge aynı zamanda da ekolojik tarım üssü olacak

 

 

İstanbul büyüdükçe yeni yerleşim alanı arayışları da hız kazandı. Anadolu Yakası'nda Kurtköy'e doğru genişleyen İstanbul, Avrupa Yakası'nda da Silivri'ye doğru büyüyor. Silivri'de çağdaş şehircilik standartları yükseltilecek. Silivri'yi İstanbul'un vizyon şehri ve cazibe merkezi haline getirecek planlamalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de oy çokluğuyla kabul edildi.

Silivri değişiyor

Yaptığımız araştırmalar Silivri'nin büyük bir değişime uğrayacağını gösteriyor. Büyükşehir belediyesinin yaptığı planlar da Silivri'deki değişimleri gösteriyor. Hatta gelişmeleri önceden haber alan büyük gruplar, bölgede şimdiden arazi toplamaya başladılar bile. Hazırlanan 100.000'lik plandaki değişiklikler gerçekleşirse, bölge gelecekte İstanbul'un en gözde semtlerinden biri olmaya da aday.

İstanbul Çevre Düzeni Planı. sanayiden konuta, turizmden lojistiğe kadar kentteki tüm faaliyetlerin hangi sınırlar içinde yürütüleceğini belirledi. İstanbul Metropolitan Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP) tarafından hazırlanan plana göre Silivri, Tuzla ve Kartal yeni çekim merkezleri olacak

Havaalanı Silivri'ye taşınıyor

Arnavutköy'den sonra İstanbul'un ikinci büyük ilçesi Silivri. 869 kilometrekare alana sahip bir ilçe, Selimpaşa'dan Gümüşyaka'ya kadar uzun bir sahil şeridine sahip. Kavaklı, Alipaşa ve Gümüşyaka, Silivri'nin mahalleleri olmuş. Selimpaşa ve Gümüşyaka'da, yazlıkçıların evleri buluyor. Değirmenköy, Çanta, Çeltik, Yolçatı, Seymen, Küçükkılıçlı, Fener, Kurfallı, Akören, Kadıköy, Gazitepe ve Ortaköy, Silivri'nin verimli topraklara sahip köyleri. Beyciler, Küçüksinekli, Büyüksinekli, Bekirli ise Silivri'nin orman köyleri.   

Daha önce Çorlu'da inşa edilmesi düşünülen İstanbul'un üçüncü havalimanı, topografik (arazi) uygunluğu ve düz bir mekan olması nedeniyle Silivri'ye yapılacak. 3'üncü havalimanının Silivri'nin kuzeyinde bulunan Gazitepe-Kavaklı-Fenerköy üçgenine yapılması planlanıyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, havaalanının 13 bin dönümlük bir araziye inşa edileceğini söylüyor. Gazitepe köyünde önümüzdeki 5 yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanan havaalanı projesi, şimdiden bölgeye büyük bir hareketlilik getirdi. 1/100.000 ölçekli İstanbul İl Çevre Düzenleme Nazım İmar Planı kapsamında Silivri, İstanbul'un büyüme ve gelişme bölgesi olduğundan 1/5000'lik plan kapsamında havaalanına gelen nüfusu İstanbul ve Silivri'ye ulaştıracak metro ve hızlı tren de plana işlendi. Silivri'nin, havaalanı tamamlandıktan sonra metro ile İstanbul'a bağlanması planlanıyor.

Havaalanının kurulacağı bölgenin yakınlarında büyük grupların arazi yatırımları da sürüyor. Bölgedeki gayrimenkul danışmanları, hala büyük grupların arazi arayışlarının sürdüğünü ifade ediyor.

 

Silivri merkez olacak

Yeni şehir planında Silivri birinci derecede merkez olarak belirlenmiş. Çanta ve Selimpaşa ise bölgenin alt merkezleri olarak planlanmış. Silivri'nin ve Selimpaşa'nın TEM otoyoluna yakın bölgelerine iki büyük terminal (otogar) yapılacak. İnşa edilecek terminaller havaalanına da oldukça yakın. 

Çanta'ya ikinci Haydarpaşa

Silivri'de yapılacaklar havaalanıyla da sınırlı değil. Birinci derece merkez olarak belirlenen Silivri'nin batısında bulunan Gümüşyaka-Çanta arasındaki sahile de liman yapılması planlanıyor. Haydarpaşa büyüklüğünde inşa edilecek olan liman, bölgeyi lojistik merkez üssü haline getirecek.

Çanta-Gümüşyaka arasına kurulacak büyük limanın yanı sıra sahil hattında üç küçük liman ve Silivri'nin merkezinde bir de yat limanı (marina) yapılacak. İhalesi tamamlanan marina 350 yat kapasiteli olacak.

Ulaşım sorunu bitecek

Birinci derece merkez olan Silivri'de ulaşım da sorun olmaktan çıkacak. İstanbul-Silivri arasında E5 otoyolunun sağı raylı toplu taşıma güzergahı olarak belirlenmiş. İstanbul'da hizmet veren hafif metro sisteminin, Gümüşyaka'ya kadar gitmesi gündemde. Hafif raylı sistemin yanı sıra Silivri'ye demiryolu da getiriliyor. Büyük bir liman yapıldıktan sonra tam bir lojistik üssü olacak Silivri'de Devlet Demiryolları da hizmet verecek.

Silikon vadisi kurulacak

Silivri'de mevcut sanayi alanları korunacak. Ama yeni sanayi alanlarına izin verilmeyecek. Silivri'nin E5 ile TEM Otoyolu arasında Alipaşa'nın hemen batısında kalan bölge teknoloji geliştirme alanlarına ayrılmış. Çeltik, Yolçatı ve Çanta arasında kalan bölgeye eğitim, bilişim ve teknoloji alanının yanı sıra bir de ileri teknoloji alanı kurulacak. Silivri'ye tam anlamıyla bir silikon vadisi inşa edilecek.

Yeni üniversiteler geliyor

Silikon vadisi, havaalanı, büyük bir liman, iki büyük otogar inşa edilecek olan Silivri'ye hafif raylı sistemle ulaşımın sağlanacak olması, yeni üniversite kurmak için arazi arayışında olanların da ilgisini çekiyor. Daha şimdiden çok sayıda kurum, Silivri'ye üniversite kurmak için harekete geçmiş. YÖK'ten izin alan ve Silivri'de üniversite kurması kesinleşen kurumlardan birisi de Arıkanlı Holding. Arıkanlı Holding, Yurtiçi Kargo, MEF Dershaneleri ve MEF Okulları'nın da kurucusu.

Fenerbahçe Üniversitesi

Fenerbahçe'nin de Silivri'de üniversite kurmak istediği konuşuluyor. Fenerbahçe'nin Kavaklı Köyü'nde arazisi olduğu biliniyor. Türk-Alman Üniversitesi Silivri'de üniversite kurmak için çalışmalara başlamış.

Silivri'de 350 dönüm arazisi bulunan Ulusoy Şirketler Grubu'nun da üniversite kurmak için çalışmalara başladığı söyleniyor.

İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Aydın Üniversitesi ve Kültür Üniversitesi'nin de bölgede kampus kurmak için yer arayışlarının sürdüğü söyleniyor. Üniversiteler için ayrılan 1'inci bölge Alipaşa, Yolçatı ve Çeltik. Değirmenköy ve Çanta tarafında da üniversitelerin kurulması öngörülüyor.

Silivri metropol olacak

Silivri için hazırlanan yeni kentleşme planında, tarım alanları korunurken hizmet sektörünün gelişmesi ve daha fazla oturum alanı oluşturulması öngörülmüş. 20 yıl içinde Silivri'de 3 milyon yeni konut yapılması ve nüfusun da 1.5 milyona çıkması planlanmış. Yapılan yeni 100.000'lik plan çerçevesinde Silivri'nin kuzeyinde E6 Otoyolu'na yakın yerlerin imara açılacağını söyleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilk etapta 900 bin konut yapılacağını ve bölgenin 3.6 milyonluk bir nüfusa ulaşacağını belirtiyor.

İstanbul Metropolitan Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi tarafından hazırlanan planda, Silivri'ye iki büyük sağlık merkezi yapılması da öngörülüyor. Silivri'ye bağlı 13 orman köyü ise büyütülmeyecek ama mevcudiyetini koruyacak.

TOKİ 1000 konut inşa edecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Silivri-Ortaköy bölgesinde bulunan 150 dönüm arazisini de toplu konut olarak değerlendirmek üzere hazırlık yapıyor. Araziye bine yakın konut inşa edilebilecek. Ortaköy beldesindeki 4 bin dönüm alanın da Büyükşehir Belediyesi tarafından yüksek katlı konut projesi kapsamında değerlendirilmeye alındığı açıkladı.

İlçede Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kiptaş'ın 1230 konutluk projesi hayata geçti. AKS Konut'un Çanta beldesinde yaptığı orta gelirliye yönelik Chantua Evleri'nin inşaatı sürerken üst gelir grubuna yönelik olarak Sinpaş 222 villalık, Say Yapı'nın 90 villalık projelerinde satış devam ediyor. Ekinsu Konakları, Göksu Konakları, Enginkent ve Biobotanik Evler Projeleri de yine bölgede inşaatı süren yeni projeler arasında yer alıyor.

Yedi belde birleşti

Silivri'de daha önce yedi belde belediyesi bulunuyordu. Son düzenlemelerle bu belde belediyeleri de Silivri Belediyesi'ne bağlandı. Bu beldelerdeki sanayi alanlarının korunacağını ifade eden Belediye Başkanı Işıklar, kurulacak Silikon Vadisi için ellerindeki arazileri tahsis etmeye hazır olduklarını ve Silivri'de bir de “Engelliler Köyü” kurulması için girişimde bulunduklarını açıkladı.

Ekolojik tarım gelişecek

Silivri'nin tarımsal alanlarında ise ekolojik tarım yapılacak. Şu anda bölgede büyük grupların ekolojik tarım yapmak için arazi arayışlarının sürdüğü söyleniyor. Avrupa Birliği'nden 170 bin euro'luk bir fon aldıklarını ifade eden Işıklar, bu fonu ekolojik tarım eğitiminde kullanacaklarını açıkladı. İleri derecede ekolojik tarım üssü olarak seçilen bölgenin ormanlık alanları ve doğal karakteri korunacak.

Organik yaşak merkezi

Silivri'nin batısında kalan Çanta ile Değirmenköy arasında da “Organik Yaşam Merkezi” kurulması planlanıyor. Bölgede, enerjisi rüzgar gülleriyle karşılanacak akıllı binalar inşa edilecek. Daha şimdiden bölgede büyük yatırımcılar arazi toplamaya başlamış. Bölgede çok miktarda ekolojik tarım ve alım garantili tarım yapacak araziler mevcut. Alım garantili topraklara kanola gibi sanayi ürünleri ekilebileceği belirtiliyor.

Lojistik üssü olacak

Tüm bu gelişmeler Silivri'de lojistik yatırımların da büyüyeceğini gösteriyor. Biri özel toplam üç termik santral bulunan bölgede rüzgar enerjisine uygun yerler de var.

Silivri'de 7 sanayi bölgesi bulunuyor. Son 3 yıldır aralarında Şölen Çikolata, Harput Şirketler Grubu, Tırmak, Yelkenci Grup, Ümit Makine, Sanovel İlaç Fabrikası, Akbank, Gökbeton, Barçan Beton gibi şirketlerin olduğu pek çok sanayi işletmesi bölgedeki sanayi bölgelerine yatırımlarını artırdı. Hala Silivri organize sanayi bölgelerinde metrekaresi 100 dolar civarında yer bulmak mümkün.

Arazi fiyatları ne kadar

Tüm bu gelişmelerin yaşanacağı Silivri ve köylerinde arazilerin fiyatlarını da araştırdık. Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı'da imarlı 500 metrekare büyüklüğündeki arsaların fiyatları, bulunduğu yere göre 80 bin ile 200 bin lira arasında değişiyor. Aynı bölgede tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi 100 liradan başlıyor 400 liraya kadar çıkıyor.

Silivri'nin biraz arkasında kalan ama yapılacak havaalanına yakın olan Gazitepe, Fener ve Kadıköy'de ise tarla vasfındaki araziler daha ucuz. Gazitepe ve Fener'de tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi 30 ile 150 lira arasında değişiyor. Kadıköy'de arazilerin metrekaresi 80 liradan başlıyor 20 liraya kadar düşüyor.

Silivri'nin merkezinde ortalama 300 metrekare büyüklüğündeki bir arsanın fiyatı ise 100 bin ile 350 bin lira arasında değişiyor. Silivri'de E5 karayoluna cephesi olan arazilerin metrekaresi ise 1000 liraya kadar çıkıyor. Silivri'de bitmiş 100 metrekarelik bir daire ise 120 bin liraya satılıyor.

Gayrimenkul uzmanları Silivri'nin dağ köylerinde ve su havzasında bulunan köylerden arazi alınmaması için uyarıyor. Çünkü buralara kesinlikle imar izni verilmiyor.

 

Özcan Işıklar / Silivri Belediye Başkanı

“Silivri'nin geleceğine yatırım yapın”

"Silivri, 100.000'lik yeni planla birinci derecede merkez olarak belirlendi. Yani Bakırköy neyse artık Silivri de artık o derece önemli. Bölgemiz hem yerleşim alanı olarak hem de lojistik olarak büyüyecek. Silivri'nin geleceğine yatırım yapılmasını istiyoruz. Tabii ki biz de belediye olarak alt ve üst yapıları üstleneceğiz. Sosyal projelere ağırlık vereceğiz.

Ulaşım şu an sıkıntılı ama Gümüşyaka'ya kadar gidecek hafif raylı sistem bu sorunu ortadan kaldıracak. Silivri'de hafif raylı sistem ile deniz ulaşımının da entegre edilmesi gerekiyor. Silivri'ye yapılacak üçüncü havaalanı bölgenin kaderini değiştirecek. Bölgemizde üniversite kurmak için çok sayıda kuruluş araştırma yapıyor. Bunlardan bir tanesi de Alman Vakıf Üniversitesi. İstanbul Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi için start verdik. İstanbul Üniversitesi'nin buraya gelerek Nazım Terzioğlu Eğitim Merkezi'ni fonksiyonel uluslararası bir kongre merkezine dönüştürme düşüncesi var.

Yapılacak Silikon Vadisi'nde de teknolojik çalışmalar yürütecek kuruluşlara arazi tahsis etmeye hazırız. Silivri 1850'li yıllarda İstanbul'la rekabet eden bir şehirmiş. Şarapçılık, ipekçilik, sayfiye ve lojistik merkeziymiş. Şehirler geçmiş hafızalarını koruyarak gelişirmiş. Silivri'nin geçmişinde ne varsa geleceğini de öyle planlamaya çalıştık."

 

Bülent Pehlivan / Selent Gayrimenkul Danışmanlık

“Büyük kuruluşlar arazi topluyor”

"Silivri'nin çevresinde elektrik, su, yol ve doğalgaz altyapısı tamamlandı. Köylerinin bir çoğunda da yol ve elektrik altyapısı hazır. Alipaşa ve Çeltik köylerine doğalgaz bile bağlandı. Çanta, Ortaköy, Kavaklı, Selimpaşa ve Gümüşyaka'daki arazilerin büyük bölümü imara açıldı. İstanbul'un üçüncü havaalanının Silivri'ye yapılması bölgeye olan ilgiyi artırdı. Büyük holdingler ve gruplar, bölgede arazi arıyorlar. 2-3 bin dönüm arazi alan holdingler var. Onun yanı sıra ekolojik tarım yapmak için arazi arayışlarını sürdüren kurulular için de arazi arayışlarımız sürüyor.

Çanta-Gümüşyaka arasında da liman ve depolama alanları da yapılacak. Çanta ve Kavaklı merkezi cazibe alanı olacak. Çanta ve Gazitepe'ye villa siteleri, Alipaşa'ya da dinlenme tesisleri ve fuar alanları yapılması planlanıyor. Yeni imar planında da en fazla imarı olan bölgelerin başında Değirmenköy, Çanta ve Alipaşa geliyor.

Dedeman, Yeşil Holding ve Aydınlı Grup Çanta'da, Nural Demirçelik Alipaşa'da, Ertan tarımcılık Beyciler'de, Adakan Çiftlik Gümüşyaka'da, Delta Tarım Silivri merkezde ve Değirmenköy'de arazi aldı."

 

 

Silivri'nin anayasası onaylandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan 1/100.000 ölçekli İstanbul İl Çevre Düzeni Nazım İmar Planı, 13 Şubat 2009 Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile onaylandı. Silivri'de çağdaş şehircilik standartlarını yükseltecek, ilçeyi İstanbul'un vizyon şehri ve cazibe merkezi haline getirecek planlamalar, İBB Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi. İl Çevre Düzeni Nazım İmar Planı ile Avrupa yakasında Bakırköy, Başakşehir ve Silivri, İstanbul'un birinci derece merkez bölgesi olarak belirlendi.

İstanbul İl Çevre Düzeni Nazım İmar Planı kapsamında Silivri merkez ile köylerinin sağlıklı bir şekilde büyümesi de amaçlandı. Köylerin yollar, okul, sağlık ocağı, muhtarlık binası, hizmet tesisleri, pazar yeri, cami, semt konağı, sosyal ve kültürel tesis alanı, spor alanları planlandı. Silivri'nin 17 köy ve mahallesinin (Alipaşa, Gazitepe, Küçük Kılıçlı, Yolçatı, Fener, Akören, Bekirli, Kurfallı, Çeltik, Beyciler, Sayalar, Danamandıra, Çayırdere, Büyük Kılıçlı, Seymen, Küçük Sinekli, Büyük Sinekli) 1/5000 ölçekli yerleşim alan planları onaylandı.

1/5000'lik planlama kapsamında, Gazitepe'de planlanan havaalanı, havaalanına gelen nüfusu İstanbul ve Silivri'ye ulaştıracak metro ve hızlı tren ulaşım ağı planlaması da yapıldı.

 

Silivri ve çevresinde arazi fiyatları

 

Yeri

Büyüklüğü(m2)

Fiyatı(TL)

Silivri merkez

15.000

330.000

Değirmenköy

1.650

19.000

Değirmenköy

2.738

27.000

Değirmenköy

5.900

60.000

Fenerköy

735

25.000

Fenerköy

910

38.000

Fenerköy

1.400

63.000

Gümüşyaka

300

45.000

Gümüşyaka

3.330

130.000

Gümüşyaka

7.000

175.000

Akören

4.600

50.000

Akören

5.250

80.000

Küçükkılıçlı

9.000

50.000

Büyükkılıçlı

2.400

50.000

Büyükkılıçlı

3.250

60.000

Alibey

312

57.000

Çanta

1.220

73.000

Çanta

11.000

100.000

Piri Mehmet Paşa

216

61.500

Kadıköy

2.000

69.000

Kadıköy

8.000

90.000

Yolçatı

1.310

80.000

Yolçatı

6.400

190.000

Kurfallı

9.000

81.000

Kurfallı

15.800

166.000

Bekirli

8.500

100.000

Çeltik

2.930

100.000

Çeltik

11.700

150.000

Beyciler

10.950

100.000

Büyüksinekli

8.672

110.00

Büyükçavuşlu

3.850

120.000

Gazitepe

4.500

125.000

Gazitepe

7.500

200.000

Danamandıra

12.000

150.000

Çayırdere

15.000

150.000

Selimpaşa

4.200

150.000

Seymen

11.000

165.000

Kavaklı

1.124

180.000

  • Etiketler:

Yorum Yaz