maritbet girişmaritbet
İskitler'de hak sahiplerinden "yeni imar planı" talebi

İskitler'de hak sahiplerinden "yeni imar planı" talebi

İskitler'deki Demir Sanayi Sitesi'nde iş yeri bulunan bir grup hak sahibi ve esnaf, yıkım çalışmalarına tepki göstermek için bir araya geldi.

İskitler Demir Sanayi Sitesi'ndeki iş yeri sahipleri, yıkılan dükkanlarının yerine mevcut imar planında izin verilenden daha yüksek katlı binaların yapılması ya da yürütülen yıkım çalışmalarının durdurulması talebinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesince İskitler'de oto sanayi sitelerinin bulunduğu bölgede başlatılan Merkezi İş Alanları (MİA) projesi kapsamında, görüntü kirliliğine yol açtığı ve toplum sağlığını olumsuz etkilediği gerekçeleriyle eski ve metruk yapıların yıkımı sürüyor. 

İskitler'deki Demir Sanayi Sitesi'nde iş yerleri bulunan bir grup hak sahibi ve esnaf, yıkım çalışmalarına ve bölge için hazırlanan imar planına tepki göstermek amacıyla bir araya geldi. Hak sahipleri adına açıklama yapan esnaf Yusuf Kalender, "2004'te iş yerlerinden bazı vaatler verilerek çıkartıldık ancak verilen sözler yerine getirilmedi." dedi.   

Bölgenin kağıt toplayıcıları tarafından kullanılmaya başlandığını ifade eden Kalender, dükkanlarının önce pencere ve kapılarının söküldüğünü ardından da metruk bina olarak belirlenip yıkıldığını dile getirdi.

"Gerekirse 6 ay daha bekleriz" 

Kalender, bölgenin ön, orta ve arka cepheleri için farklı kat sayısına izin verilen bir imar planı hazırlandığını belirterek, "(Burayı yıkıp yapacağız) diyorlarsa, ön caddede nasıl 18-20 kat verildiyse, bizim alanlara da 18-20 kat verilsin. Yeniden imar çalışması yapılsın. Bu çalışma uzun sürermiş. Gerekirse 6 ay daha bekleriz. 14 sene beklemişiz, 6 ay bekleyemeyecek miyiz? Orayı nasıl yaptılarsa, bizim yerlerimize de 18 kata izin veren imar planı yapılsın." diye konuştu.

Yeni imar planı hazırlanmasına imkan yoksa dükkanlarının yıkılmamasını talep ettiklerini vurgulayan Kalender, yıkım olmaması halinde iş yerlerinde gerekli tadilatı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Kalender, kendilerine iş yerlerinden çıkmaları söylendiğinde bırakıp gittiklerini ancak şimdi bölgeye gelen kağıt toplayıcılar nedeniyle dükkanlarına giremediklerini ifade ederek, şöyle konuştu.

"Bir parsel üzerinde çok sayıda kişi ortak hak sahibi yapıldı. Bu da içinden çıkılamaz bir soruna neden oldu. Bölgedeki iş yerlerinin ruhsatları iptal edildi. Kağıtçıların kira vermeden dükkanlarımızı kullanmaya devam etmelerinden rahatsızız." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vaka sayıları artınca yazlıkçılar evlerine dönmedi
  • 08.09.2020 09:48

Vaka sayıları artınca yazlıkçılar evlerine dönmedi

Tatil beldelerinde yaz tatilini geçiren birçok yazlık sahibi, koronavirüs vakala ...

İskitler'de hak sahiplerinden "yeni imar planı" talebi
  • 11.02.2018 13:07

İskitler'de hak sahiplerinden "yeni imar planı" talebi

İskitler'deki Demir Sanayi Sitesi'nde iş yeri bulunan bir grup hak sahibi ve esn ...

Türkiye'nin 2023 vizyonu için yeni imar hareketi çalışması başladı!
  • 31.10.2012 13:43

Türkiye'nin 2023 vizyonu için yeni imar hareketi çalışması başladı!

Türkiye'nin 2023 vizyonunun altyapısı yeni imar hareketiyle başlayacak. Yeni ima ...