maritbet girişmaritbet
Hazine'nin Çeşme'deki arazileri satışa çıkarıldı

Hazine'nin Çeşme'deki arazileri satışa çıkarıldı

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin en gözde tatil merkezlerinden Çeşme'deki 130 parça gayrimenkul için 27 milyon liranın üzerinde satış bedeli tespit etti

SİNAN DOĞAN / YENİ ASIR

 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, son yıllarda Türkiye'nin en gözde tatil merkezi haline gelen Çeşme'de mülkiyeti Hazine'ye ait gayrimenkullerin tamamına yakınını satışa çıkardı. Satışa çıkarılan 130 parça gayrimenkul için 27 milyon liranın üzerinde tahmini satış bedeli tespit edildi. 2 Ağustos'ta başlayacak ve bir haftadan fazla sürecek açık artırmalı satışta, yatırımcılar arasında kıyasıya bir yarış yaşanması bekleniyor. Gayrimenkullerin büyük çoğunluğunun niteliği arsa, bir bölümünün ise tarladan oluşuyor.
Yoğun talep beklendiği için satış değerinin belirlenen asgari bedelin çok üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Tasarruflarını değerli bir bölgede gayrimenkul alarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar için cazip bir yatırım imkanı olacak satış, başta inşaat sektörü olmak üzere bölgedeki ekonomik faaliyetleri de canlandıracak.

YATIRIMA HAZIR
İzmir Defterdarı Mehmet Beceren, Hazine arazilerini ellerinde tutmak yerine ekonomiye kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Çeşme artık Türkiye'de herkes tarafından biliniyor. Bölge, yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldi. Türkiye'de ilk defa Hazine'ye ait bu kadar çok araziyi bir defada ve turizm sezonunun ortasında satışa çıkarmış olduk. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, pilot uygulamayı Çeşme'de yapıyor. Bu uygulama, daha sonra Türkiye'nin diğer turistik bölgelerinde de hayata geçirilecek" dedi.
Beceren, 110 bin metrekare büyüklüğünde 130 parça gayrimenkul için 27.3 milyon liralık tahmini satış bedeli belirlediklerini söyledi. Beceren, tahmini satış bedelinin devleti zarara uğratmayacak ancak yatırımcıları da cezbedecek bir aralıkta belirlendiğini söyledi. Beceren, "Arsalar Alaçatı, Ovacık, Germiyan, Çeşme merkez, Çiftlik, Dalyan gibi farklı yerlerde. Dileyen konut ya da işyeri, dileyen turizm yatırımı, restoran yapabilir. 6 aylık tarama sonunda tespit ettiğimiz mülklerin hiçbirinin hukuki sorunu yok. Satın alan hemen yatırıma başlayabilir" şeklinde konuştu.
Satışta hedef kitlelerinin Çeşme'de mülk edinmek isteyen herkes olduğunu dile getiren Beceren, "Türkiye'nin farklı yerlerinden Çeşme'ye tatile gelen yerli ve yabancı turistler, gurbetçiler, yöre insanı, turizm sektörü, Çeşme'de yerim olsun diyen herkes satış sürecine katılabilir. Çeşme'yi seven yabancı da ihalede yer alabilir. Bizim mevzuatımızda yabancıya satışta bir engel yok" diye konuştu.
Gazete ilanları ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün sitesi aracılığı ile satılacak mülkleri duyurmaya başladıklarını açıklayan Beceren, isteyen herkese arsaların bulunmasında yardımcı olacaklarını söyledi.
Satışla beraber İzmir ekonomisinin de hareketleneceğini belirten Beceren, 130 gayrimenkulün 130 ayrı ekonomik faaliyete sebep olacağını, başta inşaat olmak üzere birçok sektörün hareketleneceğini ifade etti. Turizm Bakanlığı'na turizm bölgeleri kurmak için talep ettiği yerlerin tamamını tahsis ettiklerini hatırlatan Beceren, "Turizm Bakanlığı, planlamadan sonra 'Ben şurayla ilgilenmiyorum, siz alın satın' derse, biz o bölgeleri de satış veya kiralama yöntemiyle ekonomiye kazandırırız" dedi.

En büyüğü 9 bin 351 metrekare
Satışa çıkarılan 130 gayrimenkulden en küçüğü 218 metrekare, en büyüğü ise 9 bin 351 metrekare büyüklüğünde. Tahmini satış bedeli en düşük olan arsa Ayasaran'da bulunuyor. Arsanın tahmini bedeli 29 bin lira. Satış bedeli en yüksek arsa ise Çeşme merkezdeki Sakarya mahallesinde yer alan 2 bin 104 metrekarelik konut arsası. Bu arsanın tahmini satış bedeli 2 milyon 106 bin lira.

Sırada Urla ve Seferihisar var
Urla'daki Hazine'ye ait mülkleri de satışa çıkarmak için çalıştıklarını belirten Beceren, "Urla'daki gayrimenkul sayısı Çeşme'nin de üzerinde. Bu yıl bitmeden Urla'da da satışa başlayacağız. Bu bölge son dönemde çok ilgi çekiyor. Urla'nın hemen ardından Seferihisar'daki Hazine mülklerini de satışa çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz