maritbet girişmaritbet
Gaziantep'te 5. OSB için kurayla arsa dağıtıldı

Gaziantep'te 5. OSB için kurayla arsa dağıtıldı

Gaziantep OSB’de 5’inci Bölge 2’nci etaptaki 10 bin ve 50 bin metrekare arasındaki arsaların tahsisi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı

Bin yatırımcının arsa için başvurduğu 2'nci etapta 226 yatırımcıya yer tahsisi yapıldı. Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, adil bir paylaşım yaptıklarını belirterek, “Türkiye'deki OSB'lerde kura çekimi sadece Gaziantep'te yapılıyor. 19 milyon metrekarelik alana sahip 5'nci Bölge arsa tahsisinde herkes kendi şansını kendisi belirledi. A,B,C,D,E,F,G, H diye 8 gruba ayırdık. Yapmış olduğumuz kura çekimi ile 5 milyon metrekare bir alanın dağıtımını gerçekleştirdik” dedi.

İlk arsa tahsisleri 1972 yılında yapılan Gaziantep OSB'nin bugün 24 milyon metrekarelik 4 kısımdan oluştuğunu belirten Nakıboğlu, “Tümüyle dolu olan 4 kısımda aktif 800 firmamız faaliyet gösteriyor. 5'nci OSB'nin tamamlanmasıyla 43 milyon metrekarelik bir alana ulaşarak Türkiye'nin en büyük OSB'si olacağız. OSB'de 4 kısım da tamamen dolu. Artan yatırımcı taleplerini karşılamak amacıyla, 19 milyon metrekare alan üzerine inşa edilen 5 OSB'yi aktif hale getirdik. Şuan OSB'mizde aylık 300 milyon kilovat saat elektrik, 30 milyon metreküp doğalgaz tüketimi var. 100 bin çalışanımız bulunuyor. 5'nci bölgenin tamamlanmasıyla istihdamın 150 bini geçeceğini tahmin ediyoruz. 5'nci bölge bile şu an talebi karşılamıyor. Birçok talebi geri çevirmek zorunda kaldık. Her sektörden 4 kat talep aldık. Bu talep fazlalığı nedeniyle 6'ncı bölge çalışmalarına başladık. 6. Bölgeyi Polateli- Şahinbey OSB'ye kuracağız” şeklinde konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep'te 5. OSB için kurayla arsa dağıtıldı
  • 28.08.2014 13:01

Gaziantep'te 5. OSB için kurayla arsa dağıtıldı

Gaziantep OSB’de 5’inci Bölge 2’nci etaptaki 10 bin ve 50 bin metrekare arasında ...