maritbet girişmaritbet
Galatasaray’a Riva arazisinden 200 milyon dolar gelecek!

Galatasaray’a Riva arazisinden 200 milyon dolar gelecek!

Galatasaray, ruhsatı alınan 1 milyon 175 metrekarelik Riva arazisi için 24 Eylül’de yeterlilik ilanı verecek. 844 adet villanın yapılacağı projeden tam 200 milyon dolar gelir bekleniyor


 
Kaynak: Nevzat Dindar / Milliyet

Galatasaray, Türk Telekom Arena'dan sonra ikinci büyük projesi Riva arazisini sonunda paraya çeviriyor. Sarı-kırmızılı yönetim, 200 milyon dolar gelir beklediği proje için 24 Eylül'de gazetelere ön yeterlilik ilanı verecek ve düğmeye basacak.

Dört yıl süren yoğun uğraşlar sonrası geçtiğimiz aylarda 244 bin metrekarelik satış alanına sahip arazinin ruhsat sorununu bitiren sarı-kırmızılılar, 844 villanın satışından büyük geliyor bekliyor. Şu ana kadar 200'ün üzerinde ön talep alınırken, sarı-kırmızılı yönetim, 2011 Ocak ayından itibaren inşaata başlamayı hedefliyor.

Başkan Adnan Polat'ın da Riva Projesi ile ilgili gelişmeleri Çarşamba günü yapılacak Divan Kurulu toplantısında üyelerle paylaşması bekleniyor. Galatasaray Yönetimi ilk planda 70 ile 100 milyon dolar arası bir gelir hedeflediği araziyle ilgili beklentisini 3. köprüyle ilgili gelişmeler ışığında 200 milyon dolar seviyesine yükseltmişti.

Toplam 1 milyon 175 bin metrekarelik Riva arazisinin 205 bin metrekarelik bölümü Galatasaray Selahattin Beyazıt Ormanı olarak ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, 8 bin metrekarelik bir alanı da eğitim alanı olarak belirlemişti.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz