maritbet girişmaritbet
Faruk Çelik: 2B arazileriyle ilgili başvuru süresi uzatılmayacak!

Faruk Çelik: 2B arazileriyle ilgili başvuru süresi uzatılmayacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 2-B arazileriyle ilgili başvuru süresinin uzatılmayacağını söyledi

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 2-B arazileriyle ilgili başvuru süresinin uzatılmayacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, tarımda kullanılan 2-B arazileri için rayiç bedelin yüzde 70 yerine yüzde 50 olarak belirlenmesini öngören yasa teklifinin görüşmelerine başlandı.

Teklif üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, teklifle, ödeme güçlüğü  dikkate alınarak düzenleme yapılığını belirterek, ''724 bin hak sahibi ve 308 bin hektarlık araziden bahsediyoruz. Türkiye'nin kronik sorunlarından biridir. Bu sorunun çözümü konusunda yasanın birkaç kez gelmesi arzulanması bile sorunun büyüklüğü ve ödeme güçlüğü dikkate alınarak, sağlıklı sonuca ulaşılması için önemlidir'' diye konuştu.

2-B başvurularında süre uzatımı yapılmayacağını bildiren Çelik, bir milletvekilinin ''Rayiç bedellerin tespitine il başkanlarının dahli var mı?'' sorusuna, bedel tespit komisyonu tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Çelik, ''Bu kadar ciddi, önemli ve büyük çaplı bir konunun siyasete malzeme yapılmayacağını da hepimiz bilmekteyiz'' dedi.

Tapu iptal davalarının ayrı bir konu olduğunu kaydeden Çelik, ''Ormandan tapu iptaline yönelik bir çalışma yürütülüyor. Mülkiyet ihtilaflarından vazgeçilirse kanun kapsamında değerlendirileceğini belirtmek istiyorum'' diye konuştu.

Önemli bir düzenlemenin görüşüldüğüne işaret eden Çelik, gelinen noktada kullanıcıların belirlendiğini, iade edileceklerle ilgili düzenlemenin yapıldığını söyledi. ''Kolay bir konu değil. Mümkün mertebe az hatayla ya da hatasız sonuçlandırılması için tüm yetkililer parsel, arsa bazında çalışmalarını sürdürmektedirler'' diyen Çelik, muhalefet milletvekillerinin kendilerine yönelik ''top çeviriyorsunuz'' sözlerine katılmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Çelik, sonuç almak istediklerini vurgulayarak, ''Bedelsiz verilmesi kulağa hoş gelebilir ama yeni bir haksızlığı, hukuksuzluğu doğuracaksa buna sizler de katılmazsınız. Kullanıcıları, hak sahipleri var. Onlar dikkate alınarak rayiç bedel yüzde 70'ten yüzde 50'ye çekilerek meydana gelen sorunun çözümü için önemli bir adım atılıyor'' dedi.

611 bin 714 taşınmaz için belirlenen kullanıcı sayısının 725 bin 447, başvuru sayısının ise 511 bin 290 olduğunu bildiren Çelik, TİGEM arazileri için öngörülen başvuru süresinin dolduğunu, bu arazilerin mülkiyetinin Hazine'ye ait olmadığı için düzenleme yapılmadığını söyledi. 

Çelik, bölücülük gibi konuların Türkiye'nin çok zamanını aldığını belirterek, ''Türkiye'nin birliği açısından Recep Tayyip Erdoğan adının ne anlama geldiğini milletimiz de Parlamento da çok iyi biliyor. Türkiye, 30 yıldır bölücü terörle mücadelesinde biz birlik, beraberlik içinde sorunun çözümü konusunda  gerekli adımları milletimizin istikameti arzusunda atacağımızı belirtmek istiyorum'' dedi.

Kamu çalışanlarının eylemi

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, Kamu çalışanlarının eylemi ile ilgili olarak da ''Kamunun görevi bakanıyla, memuruyla vatandaşın yükünü hafifletmektir, vatandaşa yeni yük yüklemek değildir. Bu açıdan doğru olmamıştır son derece yanlıştır'' şeklinde konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakanlık 'yıkım yönetmeliği' için harekete geçti
  • 01.04.2021 09:37

Bakanlık 'yıkım yönetmeliği' için harekete geçti

Bakan Kurum, "Yıkım yapacak müteahhitler teknik kabiliyet ve kapasitesine göre s ...

Fikret Orman'ın AVM turu
  • 30.09.2020 11:58

Fikret Orman'ın AVM turu

Beşiktaş kulübü eski başkanlarından Fikret Orman, önceki gün İstinyePark'ta görü ...

Alibeyköy Barajı'nda sular çekildi!
  • 17.09.2020 11:20

Alibeyköy Barajı'nda sular çekildi!

İstanbul'daki barajların doluluk oranları, 2014 yılından bu yana en düşük seviye ...

Bakan Kurum'dan 2B arazilerine ilişkin açıklama!
  • 17.10.2018 12:35

Bakan Kurum'dan 2B arazilerine ilişkin açıklama!

Bakan Kurum, ekim ayı itibariyle 531 taşınmazın 748 bin hak sahibine satılıdğını ...

2B arazileri için emsal karar!
  • 29.05.2018 09:30

2B arazileri için emsal karar!

Mahkeme, 2B arazisi üzerinde taşınmazı bulunan ve kullanım bedeli ödeyen vatanda ...

2B arazileri için süre uzatıldı
  • 17.05.2018 14:15

2B arazileri için süre uzatıldı

2B arazileri için 6 aylık süre uzatımı ile 30 Kasım 2018 tarihine kadarn başvuru ...