maritbet girişmaritbet
Dubai Şeyhi'ne yar olmayan İETT arazisinde plan değişti

Dubai Şeyhi'ne yar olmayan İETT arazisinde plan değişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1.1 milyar TL'ye Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketlerinden Sama Dubai'ye sattığı Levent'teki İETT arazisinin planlarını yeniden yaptı

 

Kaynak: Ercan Sarıkaya/ Akşam
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Levent'teki tartışmalı İETT arazisinin planlarını yeniden düzenledi. Dubai Şeyhi El Maktum yapılan ihalede araziyi 1.1 milyar TL'ye almak istemiş, Şehir Plancıları Odası'nın Danıştay'da açtığı dava nedeniyle satış iptal edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1.1 milyar TL'ye Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketlerinden Sama Dubai'ye sattığı Levent'teki İETT arazisinin planlarını yeniden yaptı.

Yeni planla arazide yaklaşık 250 bin metrekare alışveriş merkezi, otel ve rezidans inşaatı yapılabilecek. Bodrum katlarda gazino, lokanta , alışveriş üniteleri, kongre, seminer salonları, hamam, sauna, spor salonları,yüzme havuzu da olacak. Ayrıca yeraltından metro istasyonu ile bağlantısı yapılacak.

Yenilenen planlar Mclis'te tartışmalara neden oldu. CHP'li Meclis üyeleri yenilenen planla yapılacak inşaatın 500 bin metrekareyi bulacağını öne sürerek, 'Halk da bu inşaata karşı çıkıyor' dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Ergun Turan ise 'Mahkemeye başvuranlar belediyenin kasasına 1.1 milyar TL'nin girmesini engellediler. İyi mi oldu? Bugüne kadar sandıkta halkın ne dediğini gördük. Eğer yanlış bir şey varsa halk bunu cezalandırır zaten' diye konuştu.

İptal davası açıldı, El Maktum parayı ödemedi
İHALE 2006'da yapıldı. İhaleyi Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketi Sama Dubai Holding 1.1 milyar TL ile kazandı. Masraflarıyla birlikte 30 milyon TL'lik teminat İBB kasasına girdi. İstanbul Şehir Plancıları Odası dava açtı, Danıştay satışı iptal etti. El Maktum arazinin parasını ödemedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz