maritbet girişmaritbet
Cennet koya milyarlık beton

Cennet koya milyarlık beton

Bodrum’da bulunan ve mavi yolculuk teknelerinin uğrak yerlerinden biri olan Kissebükü Koyu’na yapılması planlanan lüks otel, tartışmalara neden oldu

 

Muğla İl Genel Meclisinin imar, çevre ve turizm komisyon üyeleri, Kissebükü Koyu'na giderek incelemelerde bulundu. Komisyon üyeleri, yatırımcı firma ve koya otel yapılmasına karşı çıkan çevrecilerle görüştükten sonra bölgeden ayrıldı.
Bölgeye otel yapacak şirketin yetkilisi Ahmet Çolakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kissebükü Koyu'nda çok özel bir yatırım planladıklarını söyledi.
 
Yatırım yapılacak alanın yaklaşık 160 dönüm olduğunu belirten Çolakoğlu, "Yapacağımız tesis 450 yataklı. Nicelikten ziyade niteliğe dayanan. Sadece üst gelir grubunu hedefleyen dünya çapında 1500 milyarderi çekeceğimiz, Türkiye'de bu zamana kadar yapılmamış çok nitelikli, yüksek kalitede bir turizm yatırımı yapmak için projeler hazırlıyoruz. Oda kahvaltı en düşük yatak fiyatı 500 avrodan başlayacak. 17-18 bin avroya kadar fiyatlar söz konusu. Zaten var olan yatak envanterinin çok büyük bir bölümü hep özel odalar, süit odalar, villalar.
 
Dolayısıyla yüksek sezonda en düşük fiyat kişi başı 500 avro ve yukarısı" dedi.
İmaj anlamında kirlenmiş bir yerden marka oluşturmanın söz konusu olmadığına dikkati çeken Çolakoğlu, araştırmaları sonucunda Bodrum'da birkaç yer belirlediklerini ve söz konusu yerin de bunlardan biri olduğunu kaydetti.
Çolakoğlu, yapacakları tesisle çevreyi koruyarak kullanmak istediklerini belirtti.
 
"KİSSEBÜKÜ'NÜN BAKİR KALMASINI İSTİYORUZ"
Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar ise Bodrum'da sürdürülebilir turizm istediklerini söyledi.
Bodrum'da yeterince beton yapı bulunduğuna işaret eden Dizdar, "Betona gelecek turistte para var, ama esnaf bu paradan faydalanamıyor. Esnafı zor durumda bırakan beş yıldızlı otellerimiz bolca var. Binalarımız da var. Artık çok az kalan bakir alanlarımız, öyle kalsın istiyoruz. Bu alanın bütünü daha önce birinci derecede arkeolojik SİT alanıydı. 1993'ten sonra sistemli şekilde üçüncü dereceye düşürüldü ve bir bölümü imara açıldı. Biz sürdürülebilir turizm derken alternatif turizmden söz ediyoruz" dedi.
 
Mavi yolculuğun Bodrum'u Bodrum yapan en önemli unsur olduğunu hatırlatan Dizdar, şunları kaydetti: "Mavi yolculuğun birinci ayağı Kissebükü bölgesidir. Milyonlarca tekne uğramıştır buraya, müşterisine hizmetini en iyi şekilde vermiştir. İstihdam sağladığından yerel ekonomiye de katkısı olmuştur. Ve olduğu gibi bırakıp gitmiştir burayı. Hiçbir değişiklik olmamıştır. Ama bir de otel olan yerlere bakın. İkisinin arasındaki fark ortada. Şu anda kamusal alanlar, kıyılar hepsi işgal edilmiş durumda. 'Kıyıda bir şey yapmayacağız' demelerine biz pek inanmıyoruz. Mutlaka kıyı kullanılacaktır. Mavi yolculuk için bakir alanlar lazım. Biz Kissebükü'nün bakir kalmasını istiyoruz." CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk de Gökova Körfezi'nin tamamının koruma altında olması gerektiğini savundu.
Bodrum turizminin ana arterinin mavi yolculuk ve yat turizmi olduğunu vurgulayan Öztürk, "Burada siz 5 yıldızlı, 7 yıldızlı, 17 yıldızlı tesislerin yapılmasına izin verirseniz, bu koyları tamamen kaybederiz. Burada 200 milyon dolarlık tesis yatırımından bahsediliyor, ama öbür tarafta kaybedilecek 10 milyar avroluk bir yat sektörü var. Yat turizmini yok ettiğiniz zaman çok şey kaybederiz. Dolayısıyla burada yapılacak tesisin turizme getirdiklerinden çok daha fazla götürdüğü olacaktır" diye konuştu.
 
Kaynak : Milliyet
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz