maritbet girişmaritbet
Belediyeden satılık sosyetik arsa

Belediyeden satılık sosyetik arsa

Son yılların gözde tatil yeri Göltürkbükü'nde belediye 2 bin 751 metrekarelik arsasını satışa çıkardı. Muhammen bedeli 1 milyon 375 bin lira olan arsanın ihalesi 21 Mayıs'ta yapılacak

Belediyeden satılık sosyetik arsa

Son yılların gözde tatil yeri Göltürkbükü'nde belediye 2 bin 751 metrekarelik arsasını satışa çıkardı. Muhammen bedeli 1 milyon 375 bin lira olan arsanın ihalesi 21 Mayıs'ta yapılacak
 
Mülkiyeti Göltürkbükü Belediyesi'ne ait Türkbükü Mevkii Bağarası Mahallesi N18C-8D-3D pafta, 2210 parselde yer alan 2.751,03 m2 arsa 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre "Açık Arttırma Usulü" ile 21.05.2010 Cuma günü, saat 14.00'de Belediye Merkez Binası içerisinde bulunan Belediye Toplantı Salonunda, Encümen huzurunda ihale edilerek satılacak.
 
Arsanın özellikleri:
Sıra No....................1
Mahalle....................Bağarası 
Pafta......................N18C-8D-3D 
Parsel.....................2210
Yüzölçümü (m2).............2.751
Hisse Nispeti..............Tam 
Muhammen Bedeli (TL).......1.375.515 TL
Geçici Teminat (TL)........41.265
İhale Tarihi...............21.05.2010
İhale Saati................14.00

İhale şartları:

- İhaleye Katılmak İsteyen İsteklilerin;
a) Yasal yerleşim yerini (İkametgâh) gösterir belgeyi,
b) Tebligat için Türkiye de adres göstermeleri,
c) Gerçek kişilerin T.C Kimlik numarasını ve Noter tasdikli Nüfus Cüzdanı Fotokopisini, Tüzel Kişiliği temsilen katılacaklar ise noter tasdikli Yetki Belgeleri ve İmza Sirküleri,
d) İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa istekli adına teklifte bulunacak kimsenin yetkili olduğuna dair Vekâletname ve İmza Sirküleri,
e) Söz konusu arsanın ihalesine gerçek ve tüzel kişilerle birlikte yabancı uyruklu kişi ve kuruluşlar ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Gayri Menkul iktisap edebileceğini gösterir Dışişleri Bakanlığından alınmış Belge ve Türkiye'de ikametgâhlarını ibraz etmeleri şartı ile ihaleye katılabileceklerdir,
f) Geçici teminatın yatırmış olmaları (Geçici teminat olarak 19.06.2007 tarih ve 26557 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan hazine taşınmazlarının İdaresi hakkında Yönetmeliğin 26 ıncı maddesinde belirtilen değerlere göre kabul edilen teminatlardan birisi) ayrıca Banka Teminat mektubu verildiği takdirde Banka teminat mektubunun 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 27 inci maddesine göre düzenlenmiş ve süresiz olması gerekmektedir,
g) Özel Hukuk Tüzel Kişilerinin yukarıda belirtilen şartlarda ayrı olarak idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemelerinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret ve sanayi odasından veya benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile Tüzel Kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi Kamu Tüzel Kişilerinin ise (b), (c), (d) ve (e) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak Tüzel Kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsilen yetkili olduklarını belirtir belgeyi ihale tarih ve saatine kadar ihale Komisyonuna vermeleri şarttır.
- İhaleye katılmak isteyenler muhammen bedel üzerinden %3 geçici teminat miktarını yatırmaları gerekmektedir.
- Arsanın konumu, alanı, tahmin edilen bedeli, geçici teminat miktarı, İhale tarihi ve saati aşağıda belirtilmiştir.
- Arsa satışı ile ilgili olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihalelere katılmaları sakıncalı olan kimseler gerek doğrudan gerekse vekâleten ihaleye katılamazlar. İhaleye girip de teminatlarını yakanlar bir yıl süre ile Belediyemizce açılacak ihalelere katılamazlar.
- Satış ihalesi yapılan arsanın, İhale Şartnamesi ve ekleri 50.00 TL (Ellitürklirası) bedel karşılığı verilecek olup, Şartname ve ekleri Hesap İşleri Müdürlüğü Emlak Servisi biriminde ücretsiz olarak incelenebilir.
- Posta ile yapılacak müracaatlarda tekliflerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 37 inci maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce Komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmeler nedeniyle geç ulaşan ihale teklif zarfları dikkate alınmaz.
- İhaleye katılacak olanlar arsa satış ihalesine ait teminat bedelini nakit olarak yatıracaklar ihale tarihi olan 21.05.2010 Cuma günü en geç saat 14.00'a kadar Hesap İşleri Müdürlüğü Taahhuk Servisine yatırıp, alacakları ödenti belgesini de ihale zarfı içine koyacaklardır. Posta ile gönderilen teminatlar kabul edilmeyecektir.
- Satış şartnamesinde belirtilen hususlarla taşınmaza ait dosyasındaki bilgileri ve tapudaki takyidatları alıcı aynen kabul etmiş sayılır. İhalenin kesinleşmesinden sonra ihale uhdesinde kalanlar, Satış Şartnamesine aykırı bir talepte bulunamazlar.
- Satıştan mütevellit bütün vergi, resmi harç, ilan giderleri, tapu harçları, alım satım giderleri, KDV gibi ödenmesi gereken her türlü giderler alıcıya ait olup, alıcı tarafından kanuni süresinde ödenecektir.
- İhale Komisyonu (ENCÜMEN) gerekçesini karar içeriğinde belirtmek koşulu ile ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. ENCÜMEN'CE uygun görülerek karara bağlanan ihale kararı ise; İta Amiri'nin Onay'ını takiben geçerlilik kazanacağı gibi, İta Amiri'nin ihaleyi fesih etmesi halinde, iştirakçi idareye karşı herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.
- ÖDEME ŞEKLİ: İhaleyi alan İstekli ihale sonucunun kendisine tebliğ edildiği tarihi izleyen 15 gün içinde satış bedelinin tamamını yatırmak zorundadır. Satış bedeli üzerinden ayrıca K.D.V. tahsil edilecektir.
- DEVİR İŞLEMİ: İhaleyi alan istekli teklif ettiği bedelin KDV dahil tutarının tamamının ödenmesine bağlı olarak tapu devrini alabilecektir.
- ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ: Bu taraflar arasında doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde Bodrum Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
- İş bu İdari Şartname son madde dahil 15 maddeden ibaredir.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz