maritbet girişmaritbet
Başkent’te arsa spekülatörleri yeniden ortaya çıktı!

Başkent’te arsa spekülatörleri yeniden ortaya çıktı!

Yatırım yapmak isteyenleri yüksek kazanç vaadiyle kandıran arsa spekülatörleri bu yöntemle milyonlarca lira kâr ediyor. İşte adım adım arsa tuzağı:

Simsarlar satmayı önerdikleri arsanın bulunduğu bölgeyle ilgili yeni bir imar planı yapılacağını söylüyor ve yeni planla inşaat yoğunluğunun artacağı garantisini veriyor. Metrekaresine 100 lira ödeyeceği yerin kısa bir sürede 5 hatta 10 katına çıkacağı alıcıya işleniyor. Büyükşehir ve ilçe belediyesinin onayıyla yapılacağı söylenerek alıcının güvenmesi sağlanıyor.

SUNİ ARTIŞ OLUŞTURULUYOR

Arsa spekülatörlerinin bir diğer yöntemi ise arsa fiyatlarında suni bir artış oluşturmak. Simsarlar satış yapacakları bölgedeki fiyatların arttığı izlemini vermek için birlikte çalıştığı kişilere değerinin çok üzerinde arsa aldırıyor. 
Böylelikle bölgede suni bir piyasa artışı sağlanıyor. Arsa simsarları bu suni artışla yatırımcıları tuzağa düşürüyor.

SÜLÜN OSMAN BENZETMESİ

Gayrimenkul yatırımının yoğun olduğu Çankaya ve Etimesgut'un yerel yöneticileri de durumdan şikayetçi. Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, “Sülün Osman'ın Galata Kulesi'ni satması gibi bir şey, hayal satıyorlar” derken, Etimesgut Belediye Başkanı Demirel, “Yatırım düşünenler yeni planlarla ilgili bilgi almak için belediyelerin imar daireleriyle irtibata geçmeli” diyor.

Yorum Yaz