maritbet girişmaritbet
Bakırköy’de Ataköy sahili için TOKİ eylemi!

Bakırköy’de Ataköy sahili için TOKİ eylemi!

Bakırköy’de Ataköy sahil alanının TOKİ tarafından satışa çıkarılacağı iddiası ortalığı karıştırdı.

Bakırköy'de, "Sahiline ve Yeşiline Sahip Çık Platformu" üyesi bir grup, Ataköy sahil alanının Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından satışa çıkarılacağı gerekçesiyle eylem yaptı.

Havuzlu Park'ta bir araya gelen ve üzerlerinde "Yeşilimi, denizimi, güneşimi karartma" yazılı tişörtler bulunan platform üyeleri, TOKİ'nin, Ataköy sahilindeki arsaları satışa çıkaracağını ileri sürerek, ellerindeki pankart ve dövizlerle olayı protesto etti.

Çeşitli sloganlar atan grup adına açıklama yapan Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayfer Kaynar, İstanbul'un son doğal sahili olan Ataköy'ün, rantsal dönüşümün eşiğinde olduğunu savundu.
Konutlar arasındaki alanların imara açıldığını, Ataköy'ün sahiliyle bir bütün olduğunu ve satılamayacağını ifade eden Kaynar, "En son olarak Ataköy'ün kıyısı 26 Mayısta ihaleye çıkıyor. Kiralama olarak tanımlanan ihale şartnamesine göre, tarihi binalar dışındaki alanda 24 kat yükseklikte inşaat da yapılabilecek. Bizler bu haksız gidişe dur diyeceğiz. Haklı davamızı sonuna kadar götürme, iç ve dış hukuk yollarına kullanma kararlığındayız" dedi.

Konuşmanın ardından TOKİ'nin arsasının bulunduğu yere yürüyen grup, tel örgülere ellerindeki pankartları ve siyah kurdeleleri astılar. Arsaya girmek isteyen bazı vatandaşlar ise, polis tarafından ikna edilerek uzaklaştırıldı.
Daha sonra çevreci kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, canlandırılan skeçte üzerinde TOKİ yazan bir vatandaş tarafından, bir ağaca zincirle bağlandı.

Kural, burada yaptığı konuşmada, rant peşinde olan insanların, doğayı ve çevreyi düşünmediğini kaydederek, gelecek nesillere karşı herkesin sorumlu olduğunu, Ataköylülere sonuna kadar destek vereceğini ifade etti. Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, dolandırıcılara karşı uyardı: Kimseye itibar etmeyin!
  • 04.10.2022 11:20

TOKİ, dolandırıcılara karşı uyardı: Kimseye itibar etmeyin!

Toplu Konut İdaresi, sosyal konut projesine ilişkin dolandırıcılık faaliyeti içi ...

TOKİ'den İzmir Karaburun açıklaması!
  • 18.02.2022 12:12

TOKİ'den İzmir Karaburun açıklaması!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "İzmir'in Karaburun ilçesinde üst gelir g ...