maritbet girişmaritbet
Atıl kalan okul arazileri eğitime kazandırılacak

Atıl kalan okul arazileri eğitime kazandırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı okul yaptıracak arazi bulamazken, okul yeri olarak görünmesine rağmen atıl bekleyen 7 bin 435 arazinin kamulaştırılması için çalışma başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, bir yandan sınıf mevcutlarını düşürmek için okul yaptıracak arazi bulamazken, 81 ilde tam 64.4 kilometrekarelik 7 bin 435 adet arazinin, 1960'lardan bu yana imar planında 'okul yeri' görünmesine rağmen atıl bekletildiği ortaya çıktı.
Vatandaşların, "Arsam okul arazisi olarak belirlendi. Satamıyorum.
Çivi çakamıyorum. Üstüne bir de emlak vergisi ödüyorum" diyerek sorunu TBMM'ye bildirmesi üzerine Milli Eğitim, Maliye, Bayındırlık ve İçişleri Bakanlıkları çalışma başlattı. Devletin, birçok arsa için yarım asır önce kamulaştırma kararı vermesine rağmen arsa sahiplerinin bir daha kapısını çalmadığı da anlaşıldı.

12 MİLYAR TL GEREKLİ

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, tüm illere geçen hafta bir talimat gönderdi ve imar planlarında okul arsası görünen ancak bedeli ödenmediği için kamulaştırılmayan arsalar ile okul-derslik ihtiyaçlarının belirlenerek bir rapor halinde Bakanlığa bildirilmesini istedi.
Arazilerin durumları ve yaklaşık bedelleriyle ilgili rapor, hafta başında Dinçer'e sunulacak.
Büyükada'nın tam 12 katı büyüklüğünde olan tüm Türkiye'deki arazilerin kamulaştırma bedelinin yaklaşık 12 milyar TL'yi bulması bekleniyor. İstanbul'da bu durumdaki 1500 arazinin bulunduğu ve rayiç bedelinin 3.5 milyar TL'yi bulduğu öğrenildi.
Dinçer'in de İstanbul'daki çalışmaları bizzat kendisinin takip ettiği, bürokratlarıyla birlikte geçtiğimiz hafta sonu Esenler'de bazı okul arazilerini incelediği belirtildi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz