maritbet girişmaritbet
Arsa fiyatları 10-20 kat artabilir

Arsa fiyatları 10-20 kat artabilir

İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası 2. Başkanı Nizamettin Aşa, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Kanal İstanbul projesinin yeri olarak tahmin edilen Silivri, Çatalca hattındaki imarlı arazilerin fiyatının 10 kat da 20 kat da artabileceğini söyledi

İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası 2. Başkanı Nizamettin Aşa, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Kanal İstanbul projesinin yeri olarak tahmin edilen Silivri, Çatalca hattındaki imarlı arazilerin fiyatının 10 kat da 20 kat da artabileceğini söyledi. Spekülasyonlar konusunda arsa satın almak isteyenleri uyaran Nizamettin Aşa, satın almadan önce arazinin mutlaka araştırılmasını, imar durumuna ve konumuna bakılması gerektiğini söyledi.
Projenin yapılması ihtimali olan bölgenin büyük kısmının tarım arazisi olduğunu ifade eden Aşa, "Su havzaları var.
Arsaların bir kısmı imarlı, bir kısmı sanayi imarlı. Şu anda ilk etapta projenin konut fiyatlarını etkileyeceğini sanmıyorum; öncelikle arsa fiyatları artar.

Bugün (dün) daha proje açıklanır açıklanmaz bazı kişiler bölgede fiyatların üç, beş kat artacağını söyledi.
Ama gidip oradan gözü kapalı arsa almamak lazım; çok iyi araştırmazsanız, 'Ne olursa olsun' derseniz, pahalıya alacağınız arsalar gelecekte elinizde kalır" dedi.


Arsa satın almadan önce projede lokasyonun kesinleşmesinin beklenmesi gerektiğini anlatan Aşa, şöyle devam etti: "Konuşulan bölgeler spekülasyona açık hale geldi. Konuta, turizme açılacak alanlar bir anda fırlayacak, ancak su havzaları, SİT alanı, orman alanları, tarlalar var. Su havzalarında imar olmaz. Burada dikkat edilecek en önemli husus beklemek. Lokasyonun kesin belli olması lazım. Belli olduktan sonra imarlı olan ve olmayan bölgeler ortaya çıkacak. Şu anda bölgeden arsa almak risk oluşturur."

 'Satışlar durdu arsa sahipleri beklemede'

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Remax'ın Silivri'deki Ofisi'nin Sahibi Ayhan Tutçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın projeyi açıklayacağını dile getirmesiyle arsa sahiplerinin bekleyişe geçtiğini söyledi. Dün, ofis telefonlarının kilitlendiğini dile getiren Tutçu, "Herkes arayıp projeyle ilgili bilgi almak istedi.
Bazı insanlar arsa almak istediklerini dile getirdiler. Ancak arsa sahipleri de satış için projenin kesinleşmesini bekliyor" diye konuştu.

Projenin büyük bir ihtimalle Terkos'la SilivriKınalı arasında yapılacağını anlatan Tutçu, "Burada bölgenin yüzde 90'ı tarla ve köy yerleşim alanı. Havzalar da olduğu için projenin İSKİ'yle birlikte yapılması gerekiyor. Proje kapsamında otellerin, villaların olacağını düşünüyoruz; bu da Çerkezköy, Saray, Çorlu gibi bölgelerin de gelişeceği anlamına geliyor" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz