maritbet girişmaritbet
Antalya'da inşaat yapacak 'acele edin' tavsiyesi

Antalya'da inşaat yapacak 'acele edin' tavsiyesi

Turizm şehri Antalya'da arsa alanı kalmadığı için yeni konut üretiminin durma noktasına geldiği bildirildi

 

Turizm şehri Antalya'da arsa alanı kalmadığı için yeni konut üretiminin durma noktasına geldiği bildirildi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, yaz döneminde konut almanın tam zamanı olduğunu belirtirken, müteahhitler An-talya'da satılacak konutların azalması nedeniyle iki, üç aylık dilim içerisinde fiyatların yüzde 30 oranında artacağını savundu.
 
Antalya'daki konutlaşmada geçmiş yıllara göre azalma yaşanıyor. Yaz döneminin konut almanın tam vakti olduğunu belirten İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerin ellerini çabuk tutmalarını istedi. İl merkezinde inşaat yapacak arsa olmadığını belirten Oğuz, ev sahibi olmak isteyenler için temmuz ve ağustos aylarının uygun olduğunu söyledi.

İMO Başkanı Oğuz, 2004-2005 yılları arasında Antalya'da konutlaşma oranının zirve yaptığını belirtti. Bu yıllarda konutlaşmanın sebebini de faizlerin çok düşük olmasından dolayı değerlendiren Oğuz, vatandaşların yatırım aracı olarak konuta yöneldiğini, Antalya'ya göçün de bunda etkisi olduğunu söyledi. "2005 yılı, konutta Antalya'da altın yıldır." diyen Başkan Cem Oğuz, o tarihler arasında 4,5 milyon metrekarelik inşaat yapıldığını, kendilerine de 4 bine yakın proje geldiğini ifade etti.

ŞEHİR MERKEZİNDE 420 DAİRE YAPILDI
Afşin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kürne ise Antalya'da satacak konutların azalması dolayısıyla iki, üç aylık dilim içerisinde fiyatların yüzde 30 oranında artacağını savundu. Antalya şehir merkezinde 420 daireli ve 5 bloklu siteler inşa ettiklerini ifade eden Kürne, "Antalya'daki bütün kamu kurum ve kuruluşlarına en yakın yerde site yapıyoruz. Sitemizin 4'te 3'ü bitmiş durumda. 5 bloğumuzdan 4'ünü bitirdik. Komple sitemizi ise eylül sonu gibi tamamlayıp müşterilerimize teslim etmeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Antalya'da 2005-2006 yılları arası çok ciddi konut patlaması yaptığını ifade eden Mehmet Kürne, bu tarihler arasında kredilerin düşük olmasından dolayı herkesin gayrimenkul yatırımına gittiğini, yılda 2 bin konut yapılması gerekirken, o tarihler arasında şehirde 10 bin konutun yapıldığını kaydetti. Antalya'daki bu konut fazlalığının 2010 yılları itibarıyla azaldığının altını çizen Kürne, "Şehir merkezinde arsa bulmak çok zorlaştı. İki ay içerisinde bu fiyatlar hayal olacağı düşünülüyor. Arsa maliyetleri ve resmi giderler yükseldi." diye konuştu.
 
Kaynak: ZAMAN 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz