maritbet girişmaritbet
Antalya'da 5 milyarlık miras arazilerine karşı belediyelerden ortak tavır

Antalya'da 5 milyarlık miras arazilerine karşı belediyelerden ortak tavır

Antalya'da ‘Arap Süleyman’ın torunlarına miras kaldığı belirtilen ve değeri 5 milyar doları bulan 4 bin dönümlük arazi ile ilgili alınan ihtiyati tedbir kararı, belediyeleri şoke etti


  
Antalya'da ‘Arap Süleyman'ın torunlarına miras kaldığı belirtilen ve değeri 5 milyar doları bulan 4 bin dönümlük arazi ile ilgili alınan ihtiyati tedbir kararı, belediyeleri şoke etti.

Belediyeler, tapular mirasçılar adına tescil edilmesi halinde Cam Piramit ve AKM'nin de içinde bulunduğu Atatürk Parkı ile plaj işletmelerini yer aldığı Beachpark'ı boşaltıp çıkacaklarını bildirdi. Bu arazinin içinde ayrıca 5 yıldızlı oteller, kamu binaları ve 10 bine yakın konut da bulunuyor.
 

1958 yılında yapılan şehir kadastrosu sırasında Hacı Bekirza Hacı Mehmet Ağa, Arap Süleyman ve Bakırcı Yorgi adına kayıtlı 4 bin dönümlük arazinin satışı ve üçüncü kişelere devrine karşı Antalya 4'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği ‘ihtiyati tedbir' kararı Muratpaşa ve Büyükşehir belediyeleri yetkililerinde değendirildi.
 

Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri İlker Gedik, Meltem Mahallesi ile birlikte Konyaaltı Beachpark, Antalya Kültür Merkezi ve Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'ni içine alan Atatürk Parkı, 100'üncü Yıl Spor Kompleksi, Antalyaspor antrenman tesislerini için getirilen ihtiyati tedbir kararının daha önce de ada ve parsel bazında alındığını söyledi. 100'üncü Yıl Spor Kompleksi hakkında 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için yapılması düşünülen Antalya Arena'nın ihale sürecinde benzer bir kararın alındığını kaydeden Gedik, “Konu sadece Büyükşehir'i değil, Hazine'yi, Bütün Antalya'yı ve hatta Türkiye'yi ilgilendiriyor. Mahkeme sürecinin son aşama mirasçıları haklı görüp tapuları mirasçılar adına tescil ettiğini düşünürsek Büyükşehir, Beachpark ve Atatürk Parkı'nı boşaltıp çıkacaktır. Kamulaştırma paralarının ödenmesinin imkanı yok” diye konuştu.
 

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ise davanın 2006 yılında davacılar lehine sonuçlanmasının ardından bir çok davalarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Evcilmen, davacılar lehine sonuçlanan mahkeme kararları uyarınca Meltem Mahallesi'nde bir çok sosyal donatı alanını yıkarak terk ettiklerini belirtti. Meltem Mahallesi'nde içinde tenis kortu, basketbol sahası gibi ünitelerin bulunduğu semt spor sahasının geçmiş yıllarda bu çerçevede yıkıldığını kaydeden Evcilmen, “Son olarak belediye mülkiyeti dışında yerler çıktığı için Meltem Kapalı Semt Pazarı'nın yıkılması yönünde karar aldık” dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz