maritbet girişmaritbet
Altındağ Belediyesi’nden gecekondu sahiplerine arsa satışı

Altındağ Belediyesi’nden gecekondu sahiplerine arsa satışı

Altındağ Belediyesi yapılaşmanın olmadığı dört mahallede tapusu olmayan gecekondu sahiplerine yarısı peşin ödemeli ve uzun vadeli arsa satışına başladı

 

Altındağ Belediyesi yapılaşmanın olmadığı dört mahallede tapusu olmayan gecekondu sahiplerine yarısı peşin ödemeli ve uzun vadeli arsa satışına başladı.

Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Doğantepe, Başpınar, Feridun Çelik ve Beşikkaya mahallelerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Söz konusu mahallelerde imar işlemlerinin tamamlandığını belirten Tiryaki, dört mahallede yapılaşmanın önünde engellerin olduğunu söyledi.

Bir parsel içindeki tapusu olan gecekondu sahibinin tapusu olmayan gecekondular nedeniyle müteahhide verilemediğini kaydeden Tiryaki, "30 sene geçse de bugün imarı biten mahallelerde inşaat başlamaz. Yapılaşma için tapusu olanların aynı parsel içindeki tapusu olmayan gecekondu sahiplerine bir metrekare yer satması lazım, onların da hisse sahibi olması lazım. Biz de onlara tapu verelim, inşaatlaşma başlasın" dedi.

Doğantepe, Başpınar, Feridun Çelik ve Beşikkaya mahallelerindeki gecekondu arsalarının Maliye Bakanlığından Toplu Konut İdaresine(TOKİ) devredildiğini ifade eden Tiryaki, endişe edildiği gibi TOKİ'nin buralarda konut yapmayacağını kaydetti.

         Belediyenin 122 bin metrekarelik arsayı gecekondu sahiplerine verebilmek için TOKİ'den 14 milyon liraya satın aldığını belirten Tiryaki, söz konusu mahallelerde bulunan belediye arsalarının peşinatsız dört yıl ödemeli gecekondu sahiplerine verildiği açıkladı. TOKİ'den alınan arsaların yüzde 50'si peşin geri kalanı 4 yıl taksitle satılacağını anlatan Tiryaki, peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanacağını bildirdi. Tiryaki şöyle konuştu:

"Arsalar metrekaresi 100 ile 230 lira arasında değişen fiyatlarla gecekondu sahibine verilecek. 150 metrekare alan birisi 15 bin liraya daire sahibi olacak. Herkese duyurun, duyurmazsanız, bazı gecekondu sahipleri tapu alamazlar ise biz parselin içinde kalan hiçbir gecekonduyu yıkmayız. Gecekondular  yıkılmadığı için buralar yapılaşmaz. Bu mahallelerde yapılaşmanın önündeki tek engel mülkiyet problemidir, bazı gecekondu sahiplerinin tapusunun olmamasıdır. Herkes tapu sahibi olsun bu mahalleler bir yıl içinde yapılaşır."

Tiryaki, tapusu olmayan gecekondu sahiplerinin belediyeye başvurmaları için bir ay süreleri olduğunu da sözlerine ekledi. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz