maritbet girişmaritbet
Akgün 'Mesele Albatros Parkı değil'

Akgün 'Mesele Albatros Parkı değil'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 'Albatros Parkı imara açılıyor' haberleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bazı basın yayın organlarında “Büyükçekmece Albatros Parkı imara açılıyor” yönünde haberlerin çıkması üzerine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün basın toplantısı düzenledi. Başkan Hasan Akgün söz konusu alanın Albatros Parkı olmadığını, bu alanın belediyenin tapulu arazisi olduğunu ve 1979 yılında bu alana Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından bu alana sonsuz imar izni verildiğini belirterek, “Yalan söylediler halkı ve basını kandırdılar. Albatrosta park diye ifade edilen yer Büyükçekmece Belediyesi'nin tapulu mülküdür. Dün akşam bir televizyon kanalı belediyenin arazisini deniz ile sıfırlamış, sanki bu arada kalan yeşil alanı imara açmışız gibi gösterdi. Çünkü gayretleri bu. Büyükçekmece'nin Albatros mevkiindeki bu imarlı arazisi bütün zamanlarda imarlı bir arazidir.1979 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından Büyükçekmece Belediyesi'nin bu mülkü turizm alanı ilan edilmiş ve sonsuz imar hakkı verilmiş. Limitsiz inşaat hakkı verilmiş, o günden bu güne 2007 yılına kadar bu imar hakkı burada devam edilmiş. Ben isteseydim 90'lı yıllardan bu yana Belediye Başkanlığı yaptığıma göre limitsiz inşaat hakkı olan bu arsamı yerli ve yabancıyla değerlendirerek buraya devasa oteller yapardım” dedi.

'BURANIN İMAR HAKKINI DÜŞÜRECEĞİZ' DEDİK

Başkan Hasan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arsanın imarıyla ilgili olarak bizzat ben belediye meclis üyesi arkadaşlarıma 'Bu bizim sonsuz imar hakkı olan arsa bizden sonraki gelecek belediyeler ve başkanları bu arsa üzerinde çok büyük çapta inşaat yaparlar, bizden sonrakini de düşünelim' diyerek 'Bu arsanın imarını kısıtlayalım' dedim. Üç emsalle Büyükşehir Belediyesi 2007 yılında bu arsamızın emsalini üç ile sınırladı. Yani en çok arsanın 3 katı kadar inşaat yapabilirsiniz kararı çıkarıldı. Normal şartlarda belediye başkanı imarı fazla almak isterler ama biz hariç. Çünkü biz Büyükçekmece'de katları düşürmeye çalışıyoruz. Bunun örnekleri de var. Üç emsalden sonra bir etüt yaptırdım, buraya nasıl inşaat yapılır diye, 'Bu da fazla' dedim. Çünkü 1200 odalı otel çıkıyor 'Bu olmaz bunu da değiştirelim' dedim. 2011 yılında yeniden Büyükşehir'e başvurdum. Büyükçekmece'de kişi başına düşen yeşil alan 121 metrekare yani bu İstanbul'da olduğu gibi 5 metrekare 3 metrekare değil. Buranın imar hakkını düşüreceğiz dedik otel, ticaret, rezidans bir yaşam merkezi olan bizim üç emsal hakkımızı, bu şekilde bizim teklifimizi yani sadece otel değil, otel ticaret,rezidans yapılması şartıyla kabul ettiler, inşaat hakkınızı da yüzde 50 indiriyoruz dediler. Üç emsalden bir buçuk emsale indirdik sizin vasıtanızla neden halkı kandırdılar.”

MESELE ALBATROS PARKI DEĞİL 

Yaşanan gelişmelerin Albatros Parkı ile ilgili olmadığını belirten Hasan Akgün, “Mesele Albatros Parkı falan değil, mesele Hasan Akgün'ün koltuğu. Bu işi başlatan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Şeker. Onunla beraber beş kişi Büyükçekmece'de benim kadrolu muhaliflerimdir. Yer orada duruyor. Burayı, 'Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti ile CHP birleşti de imara açtı' diyemezsiniz bu ahlaksızlıktır. Çünkü 1979 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanı kimse, o onaylamış. O zamandan sonra büyükşehir belediyesi CHP'si ile AK Partisi ile birlikte burayla ilgili tek bir şey yapmışlardır, burayı kuşa çevirmişlerdir. Her şey ortada iken sadece Hasan Akgün'e muhalefet olmak için 2014 seçimlerinin öncesinden başlayarak seçimlerde Hasan Akgün'ün kaybetmesi için Ali Şeker ve buradaki beş tane muhalif arkadaşıyla birlikte aynı zamanda bu büyükşehir belediyesindeki Hüseyin Sağ Esin Hacıalioğlu ve Ferhat Epözdemir denilen arkadaşlar da bunlara uymuşlardır. Bunlar hepsi birden basını kullanmışlardır” şeklinde konuştu.

“TAKSİM GEZİ PARKI'NA GİDENLERİ DE KULLANDILAR”

“Hem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne hakaret etmişlerdir. Hem Büyükşehir'deki çalışanlara hem de bize ve bizim meclisimize hakaret etmişlerdir” diyen Hasan Akgün, “Çünkü yalan büyük bir ahlaksızlıktır. Ama güneş balçıkla sıvanmaz. Benim çocuklarım da benim arkadaşlarım da, biz de Taksim'e gittik çünkü yeşile karşı direndik ama buradakiler o Taksim Gezi Parkı'na gidenleri de kullandılar. Nitekim Taksim Gezi Parkı'na giden çocuklar bana geldi. Ben onlara aynen bu şekilde anlattım daha sonra o çocukların onları kişiler için kullandığı kelimeleri ben söyleyemem. Hüseyin Sağ, Esin Hacıalioğlu ve Ferhat Epözdemir sadece bu tip olaylara takılmıyorlar. Büyükşehirde tünele karşı çıkacaksın. Beşiktaş Belediyesi iki sene uğraşmış Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a anlatmış kabul ettirmiş, meydanın altına otopark yapacak buna karşı çıkıyorsunuz. Bu kişiler genelde her şeye karşı olmakla beraber toplumun önemli çıkar ve menfaatleri ile ilgili belediye meclis kararlarına da karşı oldukları için onların bu tip şeylere görmeden bilmeden karşı olmalarını yadırgamadım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Büyükçekmece'de hasarlı 8 binanın yıkımı gerçekleştirildi
  • 03.11.2020 14:17

Büyükçekmece'de hasarlı 8 binanın yıkımı gerçekleştirildi

Büyükçekmece'de geçen yıl merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5,8 b ...

Adana'da toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı
  • 08.09.2020 09:51

Adana'da toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı

Belediye Otobüsleri ücret tarifesi sivil 2.90 TL, öğretmen 2.40 TL, öğrenci 1,50 ...

Başkan Akgün: "Büyükçekmece'de ayakta duran tabutları yıkacağız"
  • 07.07.2020 13:47

Başkan Akgün: "Büyükçekmece'de ayakta duran tabutları yıkacağız"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Topyekün seferber olarak depremd ...

Albatros arazisi için icradan satış talebi!
  • 10.01.2018 14:34

Albatros arazisi için icradan satış talebi!

İstanbul Büyükçekmece sahilde yer alan Albatros Parkı arazisi icralık oldu. 30 d ...

CHP Grup Başkanvekili'nden Albatros Parkı açıklaması!
  • 04.05.2017 09:22

CHP Grup Başkanvekili'nden Albatros Parkı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu tarafından, belediyenin Saraçhane ...