maritbet girişmaritbet
2B satışını engelleyin çağrısı!

2B satışını engelleyin çağrısı!

Hükümetin orman vasfını yitiren ve 2B olarak adlandırılan arazilerin satışında ısrarlı olması çevrecileri harekete geçirdi

 

Hükümetin orman vasfını yitiren ve 2B olarak adlandırılan arazilerin satışında ısrarlı olması çevrecileri harekete geçirdi. Bayındırlık ve İskan, Maliye, Çevre ve Orman bakanlıklarının hazırlayacağı yasa taslağı beklenirken, Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grup Başkanı Filiz Ersan, 1124 kilometrelik sahil şeridine sahip Muğla'nın dünyaca ünlü koylarının imara açılarak betonlaşmasına neden olacağını söyledi.

Ersan, tüm milletvekillerini faks çekip içinde bulunulan duruma dikkat çekerek, Bayındırlık ve İskan, Maliye ve Çevre ve Orman Bakanrlıkları'nı 2B'lerin satışı sevdasıdan vazgeçmeleri için göreve davet edeceğini kaydetti. Filiz Ersan, tüm milletvekillerine fakslar çekerek durumun önemi hakkında bilgi vereceğini, bu sevdadan vazgeçmeleri için özellikle Maliye, Çevre ve Orman ile Bayındırlık ve İskan Bakanlıkları'nı bu sevdadan vazgeçmeleri için göreve davet edeceğini belirtti.

2B'lerin satışınının yeniden hortladığını belirten Ersan, “Seçim arefesinde, en güzel kazanç kapısı toprak mafyası ve TOKİ'ye açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen yaz Bodrum'daki evinde Müzeyyen Senar'ı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Denizden baktığımda hiçbir kıyıda bir imar görmek istemiyorum. Beton yığını görmek istemiyorum' demişti. Bakan tükürdüğünü yalıyor mu? Nerede turizm bakanımız? 2B arazilerinin büyük bölümü olarak turizmin olduğu Göcek, Marmaris gibi kıyılar seçilmiş. Bütün koylarımızı feda edeceğiz. Kime? TOKİ'ye. Kime bakanlığa” dedi.

Geçmişte 2B'lerin satışına ilişkin konu gündeme geldiğinde tepkilerini dile getirdikleri dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yasa tasarısını veto ettiğini ettiğini hatırlatan Ersan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den de aynı tavrı beklediklerini kaydetti.

Filiz Ersan, işadamlarına ise bir platform kurarak kıyıdaki arazileri tapularına kesinlikle inşaat yapılamaz şerhi konularak satın almaları çağrısında buludu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz