maritbet girişmaritbet
Körfez yatırımcıları Türk firmalarını markaja aldı!

Körfez yatırımcıları Türk firmalarını markaja aldı!

Bu yıl 30’un üzerinde firmayla Dubai’ye çıkarma yapan Türk firmaları yabancıların ilgi odağı oldu. Birçok firmaya ortaklık teklifi gelirken, Araplar Türk projelerinden çok sayıda daire satın aldı

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan Dubai'deki Cityspace, bu yıl da Türk firmalarının akınına uğradı. Özellikle yabancılara gayrimenkul satışının serbest olmasıyla birlikte Türk firmalarının hedef pazarları haline Dubai, geçtiğimiz yılki yoğun katılımın ardından bu yıl daha büyük bir ilgiye sahne oldu.  36 Türk firmasının katıldığı fuar Dubai'nin yanı sıra diğer Körfez ülkelerinden de yatırımcılara ev sahipliği yaptı.

Fuarının en büyük ikinci katılımcı ülkesi olan Türkiye ilgi odağı oldu. Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları Türk firmalardan blok ve proje satın almak isterken, ön anlaşmalar dahi imzalandı.

100 milyon $'lık hedef
Artaş, Keleşoğlu, Aydınlı ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul'un otel, alışveriş, ofisten oluşan ikinci adası Dubai'de tanıtıldı. Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Yabancı yatırımcılarla görüşmelerimiz oluyor. Mipim fuarında 20 milyon dolarlık konut satışı yapmıştık, burada üzerine çıkacağız” dedi. Çetinsaya, “Görüştüğümüz yatırımcıları İstanbul'a davet edeceğiz ve 100 milyon dolarlık satış yaparız” dedi.

Dome 2 projeyle katıldı
Fuarın katılımcıların biri olan Dome Mimarlık da yabancı firmalarla görüştü. Dome Mimarlık kurucusu Murat Yılmaz, 2 projeyle burada yer aldıklarını söyledi. Fuarda NEF ve İş GYO'nun projeleriyle yer aldıklarını ifade eden Yılmaz, standa gelen ziyaretçilerin büyük bölümünün Türkiye'de yatırım yapmak istediğini söyledi. Yılmaz, önümüzdeki dönemlerde Dubai, Katar ve İran'da proje geliştireceklerini açıkladı.

Katar'dan ortaklık teklifi
İlk projesiyle Avrupa'dan ödülle dönen Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Katarlı iki yatırım grubuyla görüştüklerini söyledi. Karayel, bu grupların Türkiye'de ortak proje yapmak istediklerini vurgulayarak, “Bu grupların Körfez ülkeleri, Rusya, İngiltere ve Gürcistan'da yatırımları bulunuyor. Yatırım ölçekleri yok” dedi.

Şeyhe 22 daire sattı
Prestij Park projesine başlayan Bakyapı'nın, buradaki 22 konutunu Birleşik Arap Emirlikleri'nden Rasel Hayme Emirliği şeyhi Ahmed Al Humeyd bin Qasımi satın aldı. Şirketin Beylikdüzü'ndeki projesinden Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar büyükelçileri ve bakanlarının da konut satın aldığını açıklayan Bakyapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ferhat Bakgör, projenin yüzde 70'ini elden çıkardıklarını açıkladı. Bakgör, bu satışın yüzde 5'ini yurtdışındaki alıcılara yaptıklarını kaydetti.

Torunlar GYO 35 ülkeye satış yaptı
Torunlar GYO, Torun Center ve Mall Of İstanbul'u Dubai'de tanıttı. Fuara marka bilinirliğini artırmak için katılan Torunlar, müşterilerin yüzde 25'i yabancı. 35 farklı ülkeden Mall Of İstanbul'dan daire satan Torunlar GYO yetkilileri, 2008 krizinden sonra yatırımcının bu fuarla sektöre geri döndüğüne dikkat çekti.

Projelerinin rotasını Körfez'e çevirdi
Tabanlıoğlu Mimarlık, Dubai ve Doha'daki ofisleriyle, Körfez Bölgesi'nde önemli projelere imza atıyor. Dubai'de kentsel gelişimin öncü projesi Crystal Towers'ı hayata geçiren firma, Cyrstal Towers'ta, kentliyle buluşuyor. 10 yıldır fuara katılan Tabanlıoğlu, güncel projeleri ile birlikte inşaatı süren Crystal Towers'ı tanıttı.

Ağaoğlu'dan dev stand
Geçen yıl fuarın en çok ilgi gören firması Ağaoğlu İnşaat bu yıl da büyük bir stantla fuardaki yerini aldı. Arap yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Ağaoğlu, hem bireysel alıcılar hem de yatırımcılara projelerini anlattı. Maslak 1453 projesinin yanı sıra diğer projelerini de görücüye çıkaran Ağaoğlu, ‘Invest in İstanbul' sloganıyla dev bir İstanbul maketi hazırladı. Makette tüm projelerinin tanıtımını yapan Ağaoğlu, yeni projeleri hakkında da yabancılara bilgi verdi.

Kuveytlilerle temasta
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dumankaya, “Projelerimize gelen yoğun talep nedeniyle bu fuara katılmaya karar verdik” dedi.

Dumankaya, Kuveytli yatırımcılarla da görüştüklerini belirterek, “Bu grup İstanbul'a yatırım yapmak istiyor. Bu kapsamda yeni projeler geliştirebiliriz” dedi. Dumankaya, “İlk kez yurtdışında fuara katıldık. Burada sıcak satış da yapıyoruz” diye konuştu.

Göletli daireleri tanıttı
Garanti Koza, Koza Park projesini yatırımcıların beğenisine sundu. Garanti Koza Reklam Pazarlama Müdürü İrem Kaçan, “Daha önce projeden yabancılara 20 milyon dolarlık satış yaptık. Bu fuarda ise projenin üst katlarında kalan 700 daire satışa çıkardık” dedi.

3 yeni proje geliyor
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 3 projeye başlayacağını ve birincisinin Kartal projesi olacağını aktararak, “Bu projede 300 bin metrekare inşaat alanı olan projede ticari konut ve ofis projesi olacak. Konut ve ofislerin belli miktarda ya da toplu şekilde yabancılara satabiliriz. İlk kez bu projede yabancılara satış yapmış olacağız” dedi.

Otel işletmek istiyorlar
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Biz bir gün erken geldik. 4-5 yabancı firmayla görüşmeler yaptık. Alımdan ziyade ortak iş yapmak isteyenler de bulunuyor. Bunların bize yönelik teklifleri var. Projelerin otel ve alışveriş merkezlerinin işletmeleriyle ilgileniyorlar” dedi.

Dubai'de görücüye çıktı
Şahinler Holding'in Beylikdüzü'ndeki arsasına Uzman İnşaat, Mutlu İnşaat, Mes Turkuaz, Beyaz İnşaat ve Şahinler Holding tarafından hasılat paylaşım modeliyle hayata geçirilen West Side İstanbul ilk satışına Dubai'de çıktı. 74 dönüm üzerinde 1200 konutun olduğu projeyi ay sonunda ise Türkiye'de satışa çıkaracaklarını aktaran Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Türkiye'den 2 bine yakın ön talep aldıklarını Dubai'de ise blok satış talebi geldiğini söyledi.

3 milyon dolarlık maket
Meraas Holding tarafından inşa edilen Bluewater Adası'nın sadece maketi 3 milyon dolara mal oldu. İçinde konut, eğlence merkezi ve otelin bulunduğu dev projenin en ilginç bölümü ise 210 metre yüksekliğiyle dünyanın en büyük gözlem kulesi. 1.6 milyar dolar olan proje ada ile Dubai'ye bağlanacak.

4 kategoride yarışıyor
Viatrans-Meydanbey ortaklığında Mecidiyeköy'de inşa edilen Quasar İstanbul, Cityscape Dubai 2013 fuarında on iki kategoride verilen ödüller için 4 kategoride yarışıyor.

Ticari ve Karma İşlevli proje kategorisinde Mozambik ve Katar'la yarışan Quasar İstanbul, ödül almayı hedefliyor. İstanbul Mecidiyeköy'deki tarihi Likör Fabrikası'nın arazisinde yükselecek olan Quasarİstanbul'un Fairmont rezidanslarından daire alanlar, projenin bitimini beklemeden dünyada 71 noktada bulunan Fairmont rezidans ve otellerinden yararlanabilecek.

Tamamını istediler
Cityscape Dubai fuarına ilk kez bu yıl katılan Eroğlu Gayrimenkul, Skyland ve Harmony Towers projelerini tanıttı.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Körfez'e bireysel satış yapıyorduk, daha fazla ilgi çekmek için fuara katıldık” dedi. Eroğlu, Skyland İstanbul'da yer alan otel için de Körfez'den bir otel zinciriyle de görüştüklerini söyleyerek Skyland projesinin tamamına bir yatırımcıdan teklif aldıklarını açıkladı.

Çinlilerden teklif aldı
KLK Yapı, Valle Lacus projesini Dubai'de müşterilerinin beğenisine sundu. KLK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Kulak, projenin butik olması nedeniyle yabancıların ilgisini çektiğini kaydederek, “Fiyatları 1.5 milyon dolar ile 1.8 milyon arasında olan projeden 6 adet daireyi yabancılara sattık” dedi. Kulak, Arap, Rus ve Çinli yatırımcılardan ortaklık teklifi aldıklarını söyledi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!
  • 01.07.2022 10:30

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!

1977’den beri tamamlanan ve yapımı devam eden projeleriyle 35 bin konuta imzasın ...

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Müteahhitler, BAE ziyareti sonrası sektörel açıdan umutlu!
  • 18.02.2022 09:15

Müteahhitler, BAE ziyareti sonrası sektörel açıdan umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...

Dubai'deki Burj Khalifa'ya Türk bayrağı yansıtıldı
  • 14.02.2022 10:38

Dubai'deki Burj Khalifa'ya Türk bayrağı yansıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE ziyareti öncesi, Burj Khalifa'ya Türk bayrağı yansı ...