maritbet girişmaritbet
Tarihi kampanyanın son haftasında coşku sürüyor

Tarihi kampanyanın son haftasında coşku sürüyor

Darbe girişimi ardından Emlak Konut ve GYODER’in kampanyalarıyla başlattıkları konut atağı, hem sektörün hem de vatandaşın yüzünü güldürdü.

Vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştırmak ve darbe girişiminin ardından konut pazarını canlandırmak için TOKİ, emlak Konut ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) yaptığı kampanyalar hem firmaların hem tüketicilerin yüzünü güldürüyor. Bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Emlak Konut GYO'nun yüklenicileriyle başlattığı yüzde 20 peşin, yüzde 0.70 faiz oranı ve 120 ay vadeli satış kampanyasına GYODER üyeleri de dahil olmuştu. Böylece 86 proje için kampanya geçerliliğini sürdürüyor. 39 firmanın yer aldığı kampanyada 56 bin konut, 3 bin 200 ofis bulunuyor. 

emlak konut gyoder

Kampanyanın geçerlilik tarihi 1 Ağustos - 31 ağustos olarak belirlenmişti. Ayrıca aynı koşulları içeren ancak Emlak Konut veya GYODER bünyesinde olmayan firmalar da kampanya yapıyor. Kampanyalı son haftaya girilirken vatandaş uygun ödeme koşullarından faydalanmak için alım yapmaya devam ediyor. Firmalar ise darbe girişimi ardından ‘gerekirse kârdan vazgeçeceğiz' açıklamasıyla ekonomiye destek olmayı sürdürüyor.   

‘Amacına ulaşıyor'

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kampanyaya başlarken en önemli amaçlarının, 15 Temmuzda yaşanan acı olayların her kesimin birlikteliğiyle aşılmasıyla beraber, ekonomide ve sektörde oluşabilecek olumsuz etkilerin ortadan kaldırması olduğunu söyledi. Kurum, “Bu esasla projelerimizi beraber yürüttüğümüz yüklenicilerimizle birlikte bu kampanyaya karar verdik ve uygulamaya başladık. Geldiğimiz noktada kampanyanın olumlu etkilerini şimdiden görmekteyiz. Nihai satış verileri ancak Ağustos ayı sonunda netleşecek fakat şu anda bile, geçmiş yıllardaki aynı döneme ait satış adetlerinin ve tutarlarının çok üzerine değerlere ulaşacağımız görülmektedir. Kampanya piyasada kendinden fazlasıyla söz ettirdiğini ve amacına ulaştığını gözlemlemekteyiz. Sonuç olarak, şirketimiz, geleneksel olarak düşük satışların gerçekleştiği Ağustos ayını, kampanyanın pozitif etkisiyle çok başarılı olarak tamamlamak üzere bulunmaktadır” diye konuştu. 

Süre uzayabilir

Kampanyalı satışlar başladığında firmalar konut kredisi faiz oranlarına dikkat çekerek, yüzde 1.20'lere çıkan faiz oranının düşmesiyle daha çok satış yapılacağını ifade etmişti. Aynı dönemde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bankaların ‘faizi düşürmesi' yönünde açıklamaları olmuştu. Bu çağrılara karşılık veren kamu ve özel bankalar ise faiz oranlarını 0.80'e kadar çekti. Bu sayede vatandaşın ötelediği konut talebi de hızla satışa dönmeye başladı. Firmalar ise, düşen faiz oranlarını işaret ederek, kampanyalı satışların ağustos ayı sonrasında da devam edebileceği sinyalini verdi.

‘Milli bir görev'

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, kampanyalarını ‘milli bir görev' bilinciyle başlattıklarını belirterek, kısa süre içinde sektöre büyük bir hareketlilik ve canlılık oluşturduğunu söyledi. 

Torun, “Satış ofislerinde ziyaretçi trafiği önemli oranda arttı. Bu hareketlilik satışlara da yansıdı. Yakaladığımız bu olumlu havanın devam etmesi için GYODER olarak üstümüze düşenleri bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Amacımız kâr beklentisinden önce bir ekonomik seferberlik. Üretmeye, inşa etmeye, istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Şantiyelerimiz ve satış ofislerimiz çalışıyor. İşimizin başındayız” diye konuştu. 
Bundan sonra da sektörü güçlü ve ayakta tutmak için bu kampanyaya benzer kampanyalar düzenleyeceklerini anlatan Torun, “Yurt dışında da tanıtım toplantıları yapıp, ülkemizin algısını yükseltmek için çalışmalar yapacağız. Gayrimenkul sektörü olarak birlikteliğimizi bu dönemde daha da güçlü bir şekilde ortaya koyup, yurt dışındaki negatif algıyı kırmak, bireysel ve kurumsal yatırımcılara doğruları hızlı bir şekilde aktarmak için daha etkin bir lobi faaliyeti yürüteceğiz” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...