maritbet girişmaritbet
Cityscape ve mega projeler güveni tazeledi!

Cityscape ve mega projeler güveni tazeledi!

Fuzul Grup’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Cityscape'te Türk markaların çıkartma yapmasının sektörün gücüne güç kattığını belirtti.

Fuzul Grup'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal Türkiye'nin mega projelerle  büyüdüğüne dikkat çekerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, OsmanGazi Köprüsü gibi  dev yatırımların hızla hayata geçmesinin gayrimenkul sektörüne moral aşıladığını, Körfez'de Türkiye'nin yıldızının tekrar parladığını belirtti. 

Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarları arasında bulunan ve bu yıl 15'insi düzenlenen Dubai'deki Ciytscape Global 2016 Fuarı'na Türk İnşaat firmaları büyük ilgi gösterirken Türkiye Körfez'de güven tazeledi. 

“3. Köprüyü İstanbul'a yapıyorsunuz, etkisi Dubai'de görülüyor”

Bugüne kadar 4 bin konut üreterek özellikle Başakşehir'deki marka projeleri ile adından söz ettiren Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal Ciytscape Global Fuarı'nı  ve değerlendirdi. Akbal; “Bu yıl Türkiye'den 26 firmanın yer aldığı fuar, her iki ülke arasında önemli iş bağlantılarının gelişmesine zemin hazırladı. Türk firmalar bu yıl yaşanan darbe girişimi ve terör olaylarının ardından ülkemizin birliğini, yabancı yatırımcılara ekonominin sağlam bir şekilde ayakta durduğunu, projelerin son sürat devam ettiğini gösterdi. Hükümetin hiç durmadan mega projeleri hayata geçirme kararlılığı yabancıların dikkatinden kaçmıyor. 3. köprüyü İstanbul'a yapıyorsunuz, ama etkisi Dubai'de hissediliyor” dedi.

Kaygı yerini güvene bıraktı...

Ciytscape Global Fuarı'nın, iş ortaklarının bir araya gelerek proje lansmanlarının yapıldığı bir organizasyon olduğunu ifade eden Eyüp Akbal, şunları söyledi: "Cityscape, Türk firmalar için satış için önemli bir organizasyon olsa da bu yıl sektörümüzün amacı güven tazelemekti. 2012 Mayıs ayına kadar Körfez ülkeleri gayrimenkul yatırımı için Londra ve İspanya gibi ülkeleri tercih ederken özellikle geçtiğimiz yıl ile birlikte bu yatırımcılar ülkemize kaymaya başladı. Körfez sermayesi olarak adlandırılan yatırımcı ülkeler Türkiye gündemini ve finans piyasalarını o kadar iyi analiz ediyorlar ki 16 Temmuz sabahı ilişkilerde yeni bir milat diyebilirim. 16 Temmuz sabahı hükümetimizin aldığı önlemler, atılan adımlar Körfezde görülünce kaygı yerini güvene bıraktı” dedi. Akbal ”Darbe girişiminin sonrasında 15 gün içinde Abraaj Grubun Türkiye'ye 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladığını belirterek bunun Türkiye'ye güveninin bir göstergesi olduğunu ifade etti. 

Körfez'e satışlar 10-15 milyar dolara çıkabilir...

Suudi Arabistanlı grupla büyük bir projeye Başakşehir'de adım attıklarını belirten Akbal, ”Ortaklarımızın hiçbir endişesi yok. Bizler çalışmalarımıza kaldığımız yerden çok daha güçlü olarak devam ediyoruz. Fuzul Grup olarak  Seha Yapı ve Suudi Arabistan merkezli Al-Zamil Gayrimenkul tarafından oluşturulan konsorsiyum ile Başakşehir'de hız kesmeden 1500 konutluk yatırımımızı yapıyoruz. Ben Türkiye'nin istikrarlı bir yönetimle gayrimenkul satışlarının 5 milyar dolardan yıllık 10-15 milyar dolara çıkacağına ve Körfez ülkelerinin Türkiye'de daha fazla yatırıma yöneleceğine inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fuzul, 2023'te müşteri deneyimi mükemmeliyetine yoğunlaşacak
  • 30.01.2023 14:37

Fuzul, 2023'te müşteri deneyimi mükemmeliyetine yoğunlaşacak

Fuzul, gayrimenkul ve otomotiv gibi kritik sektörlere katkısını sürdürürken, 202 ...

Fuzul Sosyal Platform'un yeni kimliği "Fuzul Benim" oldu!
  • 26.01.2023 15:42

Fuzul Sosyal Platform'un yeni kimliği "Fuzul Benim" oldu!

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, "Fuzul Benim, yap ...

Tasarruf Finansman Şirketleri FKB bünyesine katıldı
  • 03.08.2022 11:11

Tasarruf Finansman Şirketleri FKB bünyesine katıldı

Finansal Kurumlar Birliği, gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul ile Yönetim K ...

Fuzul Holding, 2022'de konuttan dijitale yatırımlarına hız katacak
  • 28.12.2021 12:27

Fuzul Holding, 2022'de konuttan dijitale yatırımlarına hız katacak

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, 2022'de salgın ve enflasyona rağmen y ...

''Artış olmadan eşit taksitlerle ev sahibi yapıyoruz''
  • 12.07.2021 14:00

''Artış olmadan eşit taksitlerle ev sahibi yapıyoruz''

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, BDDK'nın aldığı kararı değerlendirdi, ...