maritbet girişmaritbet
Birbirinden ilginç tasarımlar banyolarımızı da fethetti

Birbirinden ilginç tasarımlar banyolarımızı da fethetti

Güne başladığımız ve günü bitirdiğimiz banyolar... Yatak odamızın da ötesinde tamamen kendimizle baş başa kaldığımız tek mekandır banyomuz

 
Yaşam alanlarımızdaki tüm mekanlar gibi günlük yaşamın stresinden arındığımız banyolar da değişti. Banyo tasarımında yeni trendler, estetiği ve fonksiyonelliği bir arada sunarken, lüksü de ön plana çıkarıyor. Banyolar, rahat ve konfor ön plana çıkınca, metrekare olarak oldukça büyüdü. Kuvetin yanına buhar sauna ve jakuzi keyfi de eklenince, artık yeni yapılan konut projelerinde banyo için ayrılan alan neredeyse odalarımızla aynı boyutta.

Teknolojiden de payını alan banyolarda şimdi çeşitli müzik, bilgisayar, sinema ve TV sistemleri görmek mümkün. Yakın gelecekte ise banyolarda daha fazla renkli ürünleri, ikonik geometriye sahip tasarımları görmek mümkün olacak.

Kolay uygulanabilir dekorasyon fikirleri
* Zemin ve duvar gibi ana dekoratif unsurlarda açık tonları (Beyazı, uçuk sarıyı ya da bejleri) tercih edin. Böylece eskimeyen bir görünüm yaratılabilirsiniz.
* Eğer banyoda alan konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, asma klozet ve gömme rezervuar kullanabilirsiniz.
* Tavanda açık renkleri tercih etmeye özen gösterin. Havai mavi, buz yeşili, uçuk sarı gibi tonlar aydınlık bir atmosfer yaratır.
* Banyoda ayaklı aynalardan faydalanabilirsiniz. Böylece her boydaki insanın rahatlıkla kullanmasını sağlamış olursunuz.
* Banyoda yeterli alanınız varsa, havlu ve bornoz gibi tekstilleri depolamak için duvar üniteleri yerine ayaklı raf ünitelerinden faydalanabilirsiniz.
* Banyodaki eski dolabınızı eskitme tarza boyayarak banyoya vintage (eskiye dair günümüzde kullanılan eşya) havası katabilirsiniz.
* Banyodaki elektrik anahtarının yerine dimmer takabilirsiniz. Böylece duş alırken loş bir atmosfer oluşturarak banyonuzdan aldığınız keyfi iki katına çıkarabilirsiniz.
* Dokulu seramik karoları zemin ve duvarlara bordür olarak monte edebilir, böylece banyoya derinlik ekleyebilirsiniz.
* Banyoyu dekore ederken seçimlerinizde devamlılık ve bütünsellik olmasına özen gösterin. Farklı iki stili kombine ederken bile aralarında ortak bir nüans olmasına dikkat edin.
* Küçük banyoların dekorasyonu epey zordur, bu nedenle mümkün olduğunca küçük ve işlevi yüksek mobilyalar seçmek avantajlı olur.
* Eskimiş ve modası geçmiş vitrifiye, batarya ve duş başlıklarınızı güncel olanlarla değiştirdiğiniz zaman banyonuzda farklı bir hava estirebilirsiniz.

En çılgın tasarımlar...
Günümüzde çok uçuk kaçık görünse de ilerde belki bu tasarımları çoğu evde görmek mümkün olabilir.
* Hem vazo hem musluk. Bir yandan yüzünüzü yıkarken bir yandan çiçeğinizi sulamış oluyorsunuz.
* Japon kağıt katlama sanatı olan origami'den ilham alınarak tasarlanmış küvet.
* Küçük banyolar için havlu askısı-lavabo.
* Avusturyalı tasarımcıların aklına gelmiş. Hepsi bir arada banyoda duşakabin, lavabo ve dolap aynı yerde birleşmiş.
* Evin duvarı kapak ve çekmece şeklinde açılınca ortaya küvet, lavabo, krozet ve banyo çıkıyor.
TAŞINABİİR KÜVET SUNDECK (Duravit)
Banyoda, oturma odasında, terasta evin her yerinde kullanılabilen küvet... Duravit'in Sundeck küveti evin sıcak su bağlantısı bulunan her yerine taşınabiliyor. Pratik kapağı sayesinde banyo suyu siz içine girene kadar sıcak kalıyor. Kapaklar arkaya katlandığı zaman banyoya giren kişinin sırtını dayıyabileceği rahat bir destek oluyor, kapatıldıklarında ise bir dinlenme yatağı haline geliyor... EOOS tasarım grubu tarafından Duravit için tasarladı.
İSTANBUL SERİSİ (Vitra)
Doğada var olan akışkan ve organik formların armatür, aksesuar ve duş sistemlerine yansıtıldığı İstanbul Koleksiyonu 175 üründen oluşuyor. Dünyaca ünlü tasarımcı Ross Lovegrove imzalı bu koleksiyonda yer alan ürünler arasında yağmur akışı sağlayan, tavandan sarkıtılan, duvara gizlenen, yerden çıkan estetik armatürler, çoklu duş başlıkları yer alıyor.
AXOR BOUROULLEC (Grohe)
Fransız tasarımcı Erwan Bouroullec'e ait Axor Bouroullec banyo serisinde armatürden raf sistemine, küvetten lavaboya 60'ın üzerinde ürün bulunuyor. Ve tüm bu aksesuarlar kişiye banyosunu istediği gibi sonsuz seçenekte düzenleme özgürlüğü sunuyor. Lavabo alanı, lavabo tezgahının konumu, kişisel eşyalar, raflar, farklı ebat ve tasarımdaki bataryalar istenildiği gibi konumlandırılabiliyor.
EXCLUSIVE SERİSİ (Ece Banyo)
Mücevher gibi parlayan banyolar... Ideal Standard'ın Türkiye distribütörü Ece Banyo tarafından üretilen Exclusive Serisi, sipariş üzerine kişiye özel olarak üretiliyor. Bu seri altın, platin, bakır gibi farklı sırlar ve özel renklerden oluşuyor.
DİJİTAL BATARYA (Grohe)
Grohe Ondus serisi, banyolarda kişiselleştirmenin en son örneğini sunuyor. Digital teknoloji ile donatılmış olan lavabo bataryasının kadın ve erkek olmak üzere iki farklı kullanıcı düğmesi bulunuyor. Böylece kullanıcılar tercih ettikleri akış hızını ve ısıyı programlabiliyorlar. Isı, akış hızı ve akış süresi ayarlanabilen bu bataryaların yüz yıkama, el yıkama ve diş fırçalama programları da bulunuyor. Böylece suya parmak ucuyla hareket veriliyor.
VANUCCİ
FLUTTO SERİSİ (Vanucci)
Dalga anlamına gelen Flutto'nun, bambu, satine ceviz, dumanlı karaçam, pelesenk gibi renkleri bulunuyor. Flutto serisindeki ayna, tabla ve dolap ‘dalga' hareketi düşünülerek Serkan Şimşir tarafından tasarlanmış.
Kaynak : Hürriyet Emlak Yasam Eki
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz