maritbet girişmaritbet
ÜCRETSİZ ARSA YA DA FABRİKA

ÜCRETSİZ ARSA YA DA FABRİKA

Amerika Birleşik Devletleri bazı eyaletlerinde, iş kurmak isteyen Türk yatırımcılara ücretsiz arsa ya da fabrika verecek.

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, ekonomik kriz nedeniyle ihracata ve yabancı yatırımcılara daha fazla önem vermeye başlayan Amerika'nın bazı eyaletlerinde, yatırım yapmak isteyen Türk girişimcilere bedava arsa ve fabrika verilmeye hazır olunduğunu söyledi.

Işık, Amerikan ve Türk KOBİ'leri arasında ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirerek küresel pazarda rekabet güçlerinin artırılmasına destek olmak amacıyla KOSGEB ile işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlattı. Türkiye'nin Amerika ile az olan ekonomik ilişkilerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Işık, “1950'den beri birçok alanda ilişkileri olan Türkiye ile Amerika arasındaki ticari hacmimiz 16 milyar dolar. 4 milyar dolar ihracat, 12 milyar dolarlık ithalat yapıyoruz. Bu bir de bizim aleyhimize gelişiyor” dedi.

Amerika'da iş kurmak isteyen Türk girişimcilere hukuki, mali danışmanlığın yanı sıra, ilgili firmalarla görüştürerek, ortaklık kurulmasına öncü olacaklarını anlatan Işık, Türkiye'deki büyük firmaların da Amerika'daki Türk işletmelerle birlikte iş yapmalarını istediklerini de söyledi.

ATCOM Başkanı Işık, Dünya-Türk İş Konseyi'ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelecekleri bilgisini alan New Jersey Eyaleti Valisi'nin kendileriyle görüşme talebinde bulunduğunu anlatarak, “Vali Chris Christie, bize, 'Türkiye'ye gidiyorsunuz, bizim eyaletimizin gücünü, sağladığı teşvikleri, iş ortamını Türklere anlatın, biz Türklerle iş yapmaya hazırız' dedi. Dünya ülkeleri ekonomik krizle boğuşurken, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ülkelerden biri olması dikkat çekiyor” diye konuştu. Kendi başına yettiği için kapalı bir ekonomisi olan ihracata fazla önem vermeyen bir ülke olan Amerika'nın, ekonomik kriz nedeniyle ihracata ve yabancı yatırımcılara daha fazla önem vermeye başladığını bildiren Işık, “İndiana, Ohio ve New Jersey eyaletleri, heyetler oluşturarak, Türklerin eyaletlerinde yatırım yapması için görüşmeler yaptılar. Hatta bedava arsa ve fabrika vermeye hazır olduklarını söylediler. Çünkü çoğu fabrika boş zaten. Ama bunlar iş yapacağınızı gösterdiğinizde gerçekleştirilecek” dedi.

Gazetevatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

KOSGEB geçen yıl yaklaşık 103 bin işletmeye destek sağladı
  • 05.04.2023 12:04

KOSGEB geçen yıl yaklaşık 103 bin işletmeye destek sağladı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (K ...

"1685 imalatçı KOBİ'ye 2 milyar 42 milyon liralık destek vereceğiz"
  • 31.03.2023 15:01

"1685 imalatçı KOBİ'ye 2 milyar 42 milyon liralık destek vereceğiz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB'in KOBİ Gelişim Destek (KOBİGE ...

KOSGEB'den KOBİ'lere  "Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği"
  • 27.03.2023 14:34

KOSGEB'den KOBİ'lere "Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği"

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının ...

EBRD deprem bölgesinde KOBİ'leri destekleyecek
  • 16.03.2023 15:04

EBRD deprem bölgesinde KOBİ'leri destekleyecek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Yardımcısı Jürgen Rigterink, depre ...

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var
  • 14.03.2023 09:48

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin uzatılma ...

UNICERA Fuarı 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı
  • 12.11.2022 12:36

UNICERA Fuarı 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı

Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB tarafından desteklenen ve yıldan yıla artan istikrar ...