maritbet girişmaritbet
Türk Polimeks’den Türkmenistan'da 2 milyar dolarlık yatırım

Türk Polimeks’den Türkmenistan'da 2 milyar dolarlık yatırım

Türkmenistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren Türk Polimeks şirketi, bu ülkede olimpiyat köyü inşa edecek. 3 etapta inşa edilmesi öngörülen projenin birinci etabı için Türk şirketi ile Aşkabat Valiliği 1 milyar 970 milyon dolarlık anlaşma imzalayacak

 

 
Türkmenistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren Türk Polimeks şirketi, bu ülkede olimpiyat köyü inşa edecek. 3 etapta inşa edilmesi öngörülen projenin birinci etabı için Türk şirketi ile Aşkabat Valiliği 1 milyar 970 milyon dolarlık anlaşma imzalayacak.
Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ülkesinde sporun geliştirilmesini öngören projenin inşaatına ilişkin kararnameyi imzaladı. Türkmen lider, olimpiyat köyünün birinci etabına 1 milyar 970 milyon dolar kaynak ayrılacağını ifade etti.
 
Türk şirketi, olimpiyat köyünün birinci etabının inşaatına önümüzdeki ayda başlayarak. Şirket, 2014 yılında projeyi teslim etmeyi planlıyor. Türk şirketi, Türkmenistan'da Orta Asya'nın ilk ve tek olimpiyat köyünü 150 hektar alanda inşa edecek. Olimpiyat köyünde çeşitli spor tesisleri, oteller, sporcular için konutlar ve sosyal amaçlı tesisler (restoran, ticaret merkezleri) inşa edilecek.
 
Köyde, 10 bin kişilik kapalı buz pateni salonu, Türkmenistan'da olimpiyata hazırlanan sporcular için 350 kişilik okul ve yurt, su sporları için 5 bin kişilik havuz, 3 bin kişilik tenis kortu, 5 bin kişilik kapalı bisiklet pisti ve diğer spor dalları için kompleks tesisler inşa edilecek. Olimpiyat köyü projesi çerçevesinde, mevcut 33 bin kapasiteli Olimpiyat stadyumu da onarılarak, kapasitesinin 60 bine çıkartılması öngörülüyor.
Olimpiyat köyü projesinin kademe kademe tamamlanacağı belirtiliyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz