maritbet girişmaritbet
Tunus’ta 20 hektarlık alan Türk yatırımcıları bekliyor

Tunus’ta 20 hektarlık alan Türk yatırımcıları bekliyor

Tunus Ticaret Bakanı 20 hektarlık alanın Türk yatırımcılarına ayrıldığını söyledi

Tunus Ticaret Bakanı Abdülvehab Maatar, kendilerine yakın hissettikleri Türkler'i yabancı yatırımlar arasında ilk sıralara yerleştirdiklerini belirterek, "El Nahli bölgesinde 20 hektarlık bir alan Türk yatırımcılarına ayrıldı, 300 milyon liralık yatırım bekliyoruz" dedi. Türkiye ve Arap ülkeleri arasında düzenlenen 1. Türk Arap Gıda Zirvesi'ne katılmak üzere İzmir'in Çeşme ilçesine gelen Bakan Maatar, soruları yanıtladı. Arap Baharı sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerde güzel gelişmelerin yaşanmaya başladığını, Türkiye'nin bu süreçte etkisini giderek artırdığını ifade eden Matar, iki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından da "dev adımlar atıldığını" söyledi.

Tunus halkının Türk halkını çok sevdiğini, iki halk arasında kültürel ve dinsel bağların bulunduğunu hatırlatan Maatar, son dönemde bu bağların yeniden hatırlandığını ve güçlendirildiğini dile getirdi.

Türkiye'nin yatırım açısından Tunus'a her türlü desteği sağladığını ifade eden Matar, iki ülke arasında oluşturulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 20 Aralık'ta tekrar bir araya geleceğini, bu toplantıda ticari alanda önemli atılımlar getirecek düzenlemelerin hayata geçirileceğini kaydetti.

Tunus'un kuzeyindeki Ariana kentinin El-Nahli bölgesinde Türk yatırımcılar için özel bir bölge ayrıldığına işaret eden Maatar, şöyle konuştu:

"El Nahli Bölgesi'nde 20 hektarlık bir alan Türk yatırımcılarına ayrıldı, 300 milyon liralık yatırım bekliyoruz. Yatırım konusunda her türlü altyapı hazır. Şu anda yatırıma başlayan Türk yatırımcılar var ancak beklediğimiz seviyede değil. Türk yatırımcıları bu fırsattan yararlanmaya davet ediyoruz. Tarım, ticaret ve istihdam yaşatan alanlarda yatırıma ihtiyaç var. Türk işadamlarının Tunus'ta büyük bir hipermarket açması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor."

20 Aralık'ta düzenlenecek toplantıda iki ülke arasındaki stratejik ortaklık çabasında yeni bir aşamaya geçileceğini anlatan Bakan Maatar, Tunus'un sadece Türkiye ile bu tarz bir işbirliği anlaşması yaptığına dikkat çekti.

Abdülvehab Maatar, "Yapılacak anlaşma sonrası iki ülke işadamları 300 milyon lira civarında ortak yatırım yapacak. Türk yatırımcıların önündeki her türlü engeli kaldırıyoruz. Yabancı yatırımcılar içinde Türk yatırımcıları tercih ediyoruz, çünkü onları seviyoruz ve kendimize yakın hissediyoruz" diye konuştu.

Batı'ya karşı güç oluşturacağız

Tunus'un, Avrupa ve Afrika'nın kapısı olma özelliği nedeniyle geniş bir pazara hitap ettiğini, Türk şirketleri için önemli fırsatlar barındırdığını aktaran Maatar, yatırım hareketliliğinin Türkiye'den gelen turist sayısını da artırmasını beklediklerini söyledi.
Gelecek 5 yılda iki ülke arasındaki ilişkileriyle ilgili hedefler nelerdir sorusu üzerine Tunus Ticaret Bakanı Maatar, "Çok güçlü iki ülke olacağız, gelişmeler, halklar arasındaki kardeşlik bağının sonucu olarak ticaret ve üretim alanında batı ülkelerine karşı bir güç oluşturacağımızı gösteriyor" şeklinde cevap verdi.

Türkiye 

Yorum Yaz