maritbet girişmaritbet
Silvio Berlusconi, İtalya'da konut vergilerini kaldıracağını açıkladı!

Silvio Berlusconi, İtalya'da konut vergilerini kaldıracağını açıkladı!

Seçim dönemindeki İtalya'da, eski başbakan ve merkez sağın lideri Silvio Berlusconi, duyurduğu seçim vaadinde, ev sahiplerinden alınan IMU (konut) vergisinin yürürlükten kaldırılacağını, bugüne kadar tahsil edilen verginin de geri ödeneceğini söyledi

 

24-25 Şubat'ta sandık başına gitmeye hazırlanan ülkede, Özgürlükçü Halk Partisi (PDL) çatısı altında toplanan merkez sağa liderlik eden Berlusconi, partisinin Milano'da düzenlediği seçim mitinginde, konut vergilerinin kaldırılacağını açıkladı. 
     
"İlk bakanlar kurulu toplantısında, alınan IMU vergisi kaldırılacak. 2012 yılında alınan vergiler de ailelere geri ödenecek" diyen Berlusconi, bu adımın sembolik olarak devletin ailelerle barış yapması için gerçekleştirileceğini ve devlet ile aile arasında yeni bir sayfa açılacağını savundu. Berlusconi ödemelerin özellikle emeklilere nakit yapılacağını sözlerine ekledi. 
     
Berlusconi, kendilerinin merkez sola göre daha inandırıcı ve güvenilir olduğunu ileri sürerek, seçimi kazanacaklarını iddia etti. 
     
Seçimlerde merkez hareketinin liderliğine soyunan ve aynı zamanda IMU vergisini mali krizdeki ülkesi için uygulamaya koyan başbakan Mario Monti ise Berlusconi'nin her zaman vaatlerde bulunduğunu ancak bunları yapmadığını dile getirerek, rakibine yüklendi.
     
Anketlere göre seçimlerden zaferle çıkması beklenen merkez solun lider Pierluigi Bersani de Berlusconi'nin demogoji yaptığını öne sürdü. 
 
AA

Yorum Yaz