maritbet girişmaritbet
Müteahhitler Bağdat’a 8 bin işçi götürecek

Müteahhitler Bağdat’a 8 bin işçi götürecek

Türk müteahhitler Bağdat’ta Trabzon büyüklüğünde kent inşa edecek. Proje kapsamında çalışacak 22 bin işçinin 8 bini Türkiye’den gidecek

Irak'ta Bağdat yakınlarında kurulacak ‘Bağdat New Sadr City ‘ projesi için en iyi teklifi 11.3 milyar ve 47.5 ay inşaat süresi ile ‘Koçoğlu, Kur, Kazova, Tarmaş ve Ulubol-İşkaya İnşaat ortaklığından oluşan Türk şirketler grubu verdi. Koçoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu “Konut ve diğer sosyal donatıları ile Bağdat yakınlarına Trabzon büyüklüğünde bir şehir kuracağız” dedi. Koçoğlu projenin 75 bin konutun yanı sıra üniversite, sokak, otobüs durağı, cami, kütüphane, polis karakolu gibi sosyal donatıları da kapsadığını söyledi.

Projede inşaat süresi olan 4 yıl boyunca yaklaşık 20-22 bin kişinin çalışacağını düşündüklerini kaydeden Şükrü Koçoğlu, bu sayının 7-8 bininin Türkiye'den geleceğini düşündüklerini bildirdi. Koçoğlu “Süre kısa olduğu için hızlı teknoloji ile bu işi bitirmeyi düşünüyoruz. Bunun için tünel kalıp sistemleri kullanılacak ve Türkiye'den de bol miktarda tünel kalıp ustası gidecek” dedi. Türk müteahhitlerinin kriz öncesi yıllık 23 milyar dolar iş aldığını hatırlatarak Koçoğlu “Böyle bir iş daha alırsak dünyada Çin'i geçip birinciliğe oturacağız” dedi.  
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz