maritbet girişmaritbet
İtalyan şirketleriyle Türk müteahhitler ABD’de duble yol yapabilir

İtalyan şirketleriyle Türk müteahhitler ABD’de duble yol yapabilir

TABA / AmCham Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, “Bakanımızın taahhüt işlerinde ve duble yolların yapımında Türk müteahhitlere imkan verilmesi yönündeki sözlerine ümitle bakıyoruz” dedi.

 

Türkiye'nin, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığındaki  bir heyetle  gerçekleştirdiği ABD gezisini, Amerika çıkarması ve yüklenmesi olarak değerlendiren Uğur Terzioğlu, “Bakanımızın taahhüt işlerinde ve duble yolların yapımında Türk müteahhitlerine imkanverilmesi yönündeki sözlerine ümitle bakıyoruz. Bu konularda ve bilhassa bu tip projelerde finansman temininde uzman olan İtalyan şirketleriyle Türk müteahhit şirketlerinin birlikte çıkarma yapması büyük ses getirir. İtalyan şirketleriyle Türk müteahhitler el ele verip ABD'de binlerce mil duble yol yapabilirler” dedi.

Son dönemde ABD ile siyasi alanda görüş ayrılıkları yaşansa da, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri arttırma arayışında olan Türkiye'nin, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığındaki bir heyetle gerçekleştirdiği ABD gezisini, Amerika çıkarması ve yüklenmesi olarak değerlendiren TABA / AmCham Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, “Bakanımızın taahhüt işlerinde ve duble yolların yapımında Türk müteahhitlere imkanverilmesi yönündeki sözlerine ümitle bakıyoruz” dedi.

ABD'de taahhüt ve duble yol yapım işlerine hep Meksikalıların talip olduğunu ancak bir şey yapamadıklarını söyleyen Terzioğlu, bu konuyla ilgili olarak bir önerileri olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sayın Bakana teklifim, bu konularda ve bilhassa bu tip projelerde finansman temininde uzman olan İtalyan şirketleriyle Türk müteahhit şirketlerinin birlikte çıkarma yapması büyük ses getirir. İtalyan şirketleriyle Türk müteahhitler el ele verip ABD'de binlerce mil duble yol yapabilirler. Tabii ki buna çok yakın iki dost olan Sayın Berlusconi ve Sayın Erdoğan da destek verirse…”
 
Bakanın, ABD programının iki ülke arasındaki ticareti en iyi ne şekilde artırabiliriz düşüncesiyle  planlandığını söyleyen Uğur Terzioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu ziyaret, sayın Başbakanımız ve ABD Başkanı Barack Obama'nın başlattığı stratejik ortaklıktan, model ortaklığa gidiş noktasında önemli bir çalışma. Sayın Bakan ve ekibi çok akıllıca bir program hazırlamışlar. Hangi eyaletler hangi Türk malına ilgi duyabiliri çok iyi araştırmışlar ve ilk kez buna göre seyahati planlamışlar. Dış ticaret hacmi yüksek, ithalatı yoğun ve gayri safi yurtiçi hasılaları (GSYH) ve ticaret hacimleri bakımından birçok ülkeyi geride bırakan New York, Illinois, Kaliforniya, Georgia, Teksas ve Florida'da yoğun temaslarda bulunacaklar.  Biz buna Sayın Bakanın Amerika çıkarması ve yüklenmesi diyoruz ve başarılı olacağına inanıyoruz. Ekim ayında ATC toplantıları ve hemen sonrasında da bununla devam edilmesine destek vermekteyiz. Muhtar Kent iftiharımız ve onun Atlanta Georgia'da planladığı resepsiyon çok önemli. Bu eyaletteki Fahri Başkonsolosumuz,  için Amerikan - Türk Dostluk Konseyi (ATFC) Başkanı Mona Tekin Diamond ile Idelire Danışmanlık şirketinin Başkanı Düden Yeğenoğlu da büyük gayret gösteriyorlar.”
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Bolat: "Türk inşaat sektörü küresel piyasada önemli bir aktör konumuna gelmiştir"
  • 23.08.2023 15:17

Bakan Bolat: "Türk inşaat sektörü küresel piyasada önemli bir aktör konumuna gelmiştir"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Mütea ...

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde "akreditasyon sistemi" hazırlığı
  • 23.09.2021 11:44

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde "akreditasyon sistemi" hazırlığı

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Bir süredir Ticaret Bakanlığı ...

"Yurt dışı pazarlara daha fazla ağırlık veriyoruz"
  • 16.11.2018 15:26

"Yurt dışı pazarlara daha fazla ağırlık veriyoruz"

Müteahhitlik sektörünün son yıllarda yurt dışı pazarlara daha fazla ağırlık verm ...

"Rusya ile ilişkileri inşaat ve ekonomi anlamında güçlendirmeliyiz"
  • 20.09.2018 10:35

"Rusya ile ilişkileri inşaat ve ekonomi anlamında güçlendirmeliyiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Yurt dışındaki müteahhitlik iş hacmimizi ...

'Bu ülkede yatırım olması lazım, başka çaremiz yok'
  • 24.12.2016 14:23

'Bu ülkede yatırım olması lazım, başka çaremiz yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel K ...