maritbet girişmaritbet
'İtalyan işi' konut Türkiye'ye geliyor

'İtalyan işi' konut Türkiye'ye geliyor

Avrupa'nın en büyük gayrimenkul fuarlarından EIRE'de İtalyan devleri Türkiye'ye yatırım için ortak arıyor

Kaynak: Dilek Taş / Sabah


Avrupa'nın en büyük gayrimenkul fuarlarından İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen EIRE Gayrimenkul Fuarı'nda İtalyan şirketler Türkiye'ye yatırıma göz kırptı. Türkiye'yi temsil eden Urban Land Development (ULI) Türkiye Başkanı Haluk Sur, uluslararası şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmaya ilgi gösterdiğin ve fuar boyunca çok sayıda şirketten teklif aldıklarını söyledi.

Sur, Italya'nın en büyük gayrimenkul yatırımcısı Beni Stabili başta olmak üzere, ayni zamanda gayrimenkul yatırımları da bulunan Pirelli Grup'un emlak şirketi Pirelli RE, Urbam SPA, Generali, Kohn Group'un Türkiye'de yatırım için kendileriyle görüştüklerini söyledi. Fransız-İtalyan ortak sermayesi ile kurulan, 18 milyar euroluk portföyüyle İtalya'nın en büyük gayrimenkul yatırımcısı Beni Stabili'nin Türkiye'de konut yatırımı yapmak için iştahlı olduğunu ifade eden Sur, "Kohn Group ise daha çok turizm ve otelcilik alanlarına hevesli" diye konuştu.
 

MISIRLI ORASCOM'UN GÖZÜ TOKİ'DE
Mısır'ın en büyük holdinglerinden Orascom Development Gayrimenkul Grubu Pazarlama Müdürü Mohammed Ashour, TOKİ ile ortaklık kurma yolunda görüştüklerini söyledi. Görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını belirten Ashour, Türkiye'de ilk etapta 100 binin üzerinde konut planladıklarını ifade ederek, "Bu rakamı tek projede de bulabiliriz; birkaç farklı işte de" diye konuştu.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz