maritbet girişmaritbet
İngiliz vatandaşlarına Türkiye uyarısı!

İngiliz vatandaşlarına Türkiye uyarısı!

İngilere’de yurt dışında mülk sahibi İngiltere vatandaşlarının farklı miras hukuku konusunda uyarıldığı belirtilirken "zorlu" ülkeler listesinde Türkiye’ye de yer verildi. Gazete, yurt dışındaki mülkler konusunda en sık yaşanan zorlukların arasında mirasın bir kısmını, ölenin eşinin yerine "kan akrabaları"na bırakan hükuki uygulamayı gösterdi.

 
 
Yurt dışına emlak almaya çok eğilimli İngilizler, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çeşitli ülkelerde miras hukukuna ilişkin "zorluklar" konusunda uyarıldı. The İndependent gazetesi, bu konudaki haberinde "Yurt dışındaki miras hukuku, kafa karıştırıyor" ifadesini kullandı.

İngiliz The İndependent gazetesi, "Yurt dışındaki miras hukuku kafa karıştırıyor" başlıklı haberinde "Yurt dışında mülk olan Britanyalılar, karmaşık hukuki çerçeveler nedeniyle miras sorununun çözümlenmesinin yıllarca alabileceği konusunda uyarılıyor" diye yazdı.

Haberde merkezi Edinburg'da olan Title Research adlı araştırma kuruluşunca yürütülen bir çalışmanın, ölen kişilerin yurt dışındaki mülklerinin mirasçıları arasında paylaştırılmasının üç yıl gibi uzun bir süre alabileceğini ortaya koyduğuna, bunun da miraşçılar arasında "finansal sıkıntılar ve gereksiz stres" yarattığına dikkat çekildi.
AB üyesi de olan Fransa ve İspanya'nın, İngiltere'den çok farklı miras yasalarının sık sık tecrübeli avukatları bile uğraştırdığını kaydeden gazete, bu bağlamla en çok rastlanan sorunlardan birinin mirasın bir kısmını, ölenin eşinin yerine "kan akrabaları"na bırakan hükmüne vurgu yaptı.

Söz konusu araştırmayla ölen bir İngiliz vatandaşının yurt dışındaki varlıklarının miraşçılarının eline geçmesi konusunda "en zorlu" ülkelerin Fransa, Yunanistan, Güney Afrika ve İspanya olduğu belirlenirken Türkiye "zorlu" ülkeler kategorisinde gösterildi. Bu arada, en az zorluk çıktığı ülkelerin arasında ise, Bulgaristan, İsveç ve Kanada'ya yer verildi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz