maritbet girişmaritbet
Fas'taki La Mamounia, dünyanın en egzotik oteli!

Fas'taki La Mamounia, dünyanın en egzotik oteli!

Fas-Marakeş'de bulunan La Mamounia dünyanın sadece en romantik değil, en egzotik oteli de

 

Hikayesi 18. yüzyıla kadar uzanan, hafızalardan silinmeyen filmlere, unutulmayan şarkılara, ünlü sanatçıların eserlerine ilham kaynağı olan bu otel, meşhur isimlerin de uğrak yeri.
 
Fas'ın en şöhretli şehri Marakeş'de bulunan Hotel La Mamounia, geleneksel ülke mimarisiyle art deco tarzını birleştiren gerçek bir tarihi eser. İmparatorluk şehrinin kalbinde, 69.000 metrekarelik alanda, muhteşem bahçeleri, hayat tarzını ve yemek sanatını birleştiren Fransız, İtalyan ve Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu restoranları, farklı büyüklükteki özel suitleri, geniş SPA merkeziyle konuklarını keşiflerle dolu bir yolculuğa çıkarıyor. 210 odası olan La Mamounia, yıllar boyunca dünyanın dört köşesinden ziyaretçi ağırladı, ağırlamaya da devam ediyor. Otelde bir kez kalan, sonra da vazgeçemeyen ünlüler arasında Hollywood starları, sahne şöhretleri, kraliyet üyeleri, devlet adamları, moda devleri var. Kısaca bir liste çıkarmak gerekirse:
 
Amatör ressam olan Britanya eski Başkanı Winston Churchill, sayısız kışı geçirdiği otelden ilham alarak tablolarını oluşturdu. Başkan Churchill, tabloların renklerini olabildiğinde gerçekçi betimleyebilmek için, güneşin günlük rotasını izleyerek balkonda gezinmeyi severdi. La Mamounia bahçelerini resmettiği birçok tablosu, İngiltere'deki Churchill Müzesi'nde sergileniyor. Hatta Churchill, 1943 yılında, Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Franklin D. Roosevelt'i bu otele davet etmiş, günbatımını seyrederken ona ”Burası dünyanın en güzel noktası”demişti.
 
ŞÖHRETLER VAZGEÇEMİYOR
 
Aynı dönemde otelde tek gece geçiren bir başka politikacı da Fransız Devlet Başkanı olan General Charles de Gaulle'dü. Zamanan otel müdürü, devlet adamının uzun boyu için özel yatak yaptırmak zorunda kalmıştı.
 
Düzenli aralıklarla otelde kalan kraliyet üyeleri ve devlet adamları ise Ronald & Nancy Reagan, Asturias Prensi ve İspanya Prensesi Elena, Japonya Prensi Naruhito, Nelson Mandela, Fransa eski Cumhurbaşkanları Valery Giscard d'Estaing ve Jacques Chirac, Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl...
 
Film dünyasından da oteli ziyaret eden isimler çok: Kirk Douglas, Charlton Heston, Yul Brynner, Omar Sheriff, Joan Collins, Jean Paul Belmondo, Catherine Deneuve, Alain Delon, Ornella Muti, Charlie Chaplin (Şarlo), Claudia Cardinale... Hala şöhret olanlar da otelde konaklamaya devam ediyor: Sylvester Stallone, Richard Gere, Susan Sarandon, Tom Cruise, Sharon Stone, Kate Winslet, Sophie Marceau, Keanu Reeves, Marion Cotillard, Nicole Kidman, Salma Hayek, Eva Mendes, Jennifer Aniston, Gywneth Paltrow, Juliette Binoche, Orlando Bloom, eşi olan ünlü manken Miranda Kerr...
 
-Yıllar içinde, Marakeş ve La Mamounia'nın ünü, hem Fransız hem Amerikalı film yapımcılarının dikkatini çekti. Fransız yönetmen Jean Tissier, 1953 yılında Eric Von Stroheim ile birlikte ‘Alerte au Sud' filminin pek çok sahnesini bu otelde çekmişti.
 
Korku filmlerinin usta yönetmeni Alfred Hitchcock'un ‘The Man Who Knew Too Much' adlı filmi de La Mamounia'da çekilmişti.
 
Film yıldızları sayesinde moda dünyasının dikkati de bu otele yöneldi. Yakınlarda evler alarak oteli sıkça kullanan ünlü modacılar arasında Yves Saint Laurent ve Pierre Balmain başı çekiyor.
 
Müzik dünyasının starları da otele kayıtsız kalamadı: Jacques Brel, Dalida, Barbara Hendrix, Andrea Boccelli, Julio Iglesias, Johnny Holliday, Charles Aznavour, Elton John... Ünlü rock grubu Rolling Stones'u da saymadan geçmeyelim.
 
Posta

Yorum Yaz