maritbet girişmaritbet
Dünya'daki en uzak yaşam köşeleri!

Dünya'daki en uzak yaşam köşeleri!

Dünya'nın en uzak köşelerindeki yaşamı telegraph.co.uk derlemiş.

 

Dünya'nın en uzak köşelerindeki yaşamı telegraph.co.uk derlemiş.
 
Cape York Peninsula, Queensland, Avusturalya
 
Avusturalya ana karasının en kuzeyindeki noktada, Cape York Queensland'in en kuzey ucunda yer alan bölge tropik yağmur ormanları ve ökaliptüs ağaçları ile kaplı. 20.000'den az kişi yaşıyor ve yaşayanların çoğunluğunu Aborjinler ve Torres Strait adalılar oluşturuyor. Turizm sönük ama kamp alanı ve restoranlar da dahil olmak üzere birtakım konaklama seçenekleri mevcut.
 
Socotra Adası, Yemen
 
Hint Okyanusu'nun akıntısıyla şekillenmiş, Socotra'nın uzak yeri, Horn of Afrika'nın yaklaşık olarak 200 mil uzağındaki adada bulunan bitkilerin üçte biri dünyanın hiçbir yerinde yok. Ürettiği kırmızı özsuyu nedeniyle ejderha kanı ağacı olarak adlandırılan ağaç, Socotra'nın en karakteristik bitkisi. Adaya yapılan seyahat, Somali'nin korsanlar tarafından istila edilmiş sularını gezmek ya da Yemen'in başkenti Sana'dan uçmayı kapsıyor.
 
Barrow, Alaska
 
1.000 yılı aşkın süredir Inupiat eskimolarının evi olan Barrow, Birleşik Devletler'in en kuzeyindeki şehirlerden biri. Kutupsal konumu nedeniyle, donmuş toprak temel ve yıl boyunca kıyıda biriken deniz buzu kalıntıları üzerine oturan bir şehir.
 
Macquarie Adası, Pasifik Okyanusu
 
Yeni Zelanda ve Antartika'nın arasında ortada konumlanmış olan Macquire, fok balıkları, albatroslar, penguenler de dahil olmak üzere çeşitli vahşi yaşama ev sahipliği yapıyor.
 
Tristan da Cunha, Atlantik Okyanusu
 
Afrika ve Güney Amerika kıtalarının arasında ortada Güney Atlantik'te konumlanan Tristan de Cunha, dünyadaki en uzak yaşanan yerlerden biri. İngiliz deniz aşırı arazisi olan en yakın kara parçası Saint Helena 1.500 mil uzakta. Adanın kayalık arazisi uçuş pistinin inşaasını olanaksız kıldığı için tek ulaşım aracı gemi.
 
Amundsen-Scott Bilim İstasyonu, Güney Kutbu, Antartika
 
Güney Kutbu'nda konumlandırılmış Antartika araştırma istasyonu Kasım 1956'dan beri devamlı olarak kullanılıyor. Yoğunlukla Antartika yazında işleyen bir uçak pisti ve McMurdo'dan buz olan bir yol var. Bununla birlikte, Antartik kışı boyunca burada bulunan bilimadamları dünyadan genel olarak kopuyorlar.
 
Pitcairn Adası, Pasifik Okyanusu
 
Dört adadan oluşan sadece 2 mil uzunluğunda ve 1 mil genişliğindeki küçük Pitcairn, yaklaşık 50 kişilik bir nüfusa sahip. En yakın komşusu 1.350 mil uzaklığındaki Tahiti ve 4.100 mil uzaklıktaki Panama.
 
Motuo County, Tibet platosu
 
Bu el değmemiş doğa Himalayalar'ın güney yamaçlarında konumlanmış ve budistler tarafından kutsal sayılıyor. Brahmaputra nehri buraya akıyor ve turkuaz su havadan izlendiğinde çok dikkat çekici bir görüntü yaratıyor.
 
Koryak Okrug, Sibirya
 
Sibirya'nın uzak doğusunda konumlanan seyrek nüfuslu alan, ayıları, ren geyiklerini ve sadece 35.000 kişiyi barındırıyor.
 
La Rinconada, Peru
 
Deniz seviyesinin yaklaşık 17.000 feet yukarısında, yüksek rakımlı maden şehri, yakınlardaki altın madenlerinde çalışan 30.000 civarındaki maden işçisinin evi. Ancak yaşam standartları çok kötü, asfalt yol ve kanalizasyon yok.
 
Ittoqqortoormiit, Grönland
 
Yılın çoğunda buzla kaplı olan Ittoqqortoormiit dünyanın en kuzeyindeki yerleşimlerden biri. İngiltere büyüklüğündeki alan, 600 kişiyle Grönland'daki en az nüfusa sahip.
 
Kerguelen Adası (Desolation Adası), Hint Okyanusu
 
300'den fazla takımadadan oluşan Kerguelenler güney Hint Okyanusu'nda, Antartika kıyısının 150 mil ilerisinde konumlanmıştır.
 
Easter Adası, Pasifik Okyanusu
 
Şili'nin ana karasından 5 saatlik uçuş mesafesindeki ıssız ve rüzgarlı ada, burayı kıyıların sınırlarını oluşturan esrarengiz Maoi heykelleri ile paylaşan 4.500 kişilik bir topluluğun yurdu.
 
Bouvet adası, Güney Atlantik Okyanusu
 
Güney Afrika kıyısının 1.600 mil uzağında konumlanan, üzerinde yaşayanın olmadığı, Norveç'e bağlı volkanik adanın, neredeyse tamamı kubbe şeklindeki buzulla kaplanmış.
 
Uluslararası Uzay İstasyonu
 
Listemizdeki yerlerin en uzağı, bu yörüngeli laboratuvar, saatte 17.500 mil hızla her 90 dakikada bir dünyanın etrafından dönüyor. İstasyonu, 1998'de ilk modülün fırlatılmasından beri 200'den fazla bilim insanı ziyaret etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOGG'dan dünyanın güneyine yolculuk
  • 14.09.2022 17:26

TOGG'dan dünyanın güneyine yolculuk

TOGG, kış testlerinin devamı için Arjantin'in Güney Kutbu’na en yakın noktası Us ...

Dünyanın 8. kıtası Pasifik Okyanusu'nda bulundu
  • 17.02.2017 15:47

Dünyanın 8. kıtası Pasifik Okyanusu'nda bulundu

Bilim adamları, Pasifik Okyanusu'nun altında dünyanın sekizinci kıtası olarak ka ...

Pasifik Okyanusu'nda deprem üçgeni!
  • 18.04.2016 10:04

Pasifik Okyanusu'nda deprem üçgeni!

Pasifik’e kıyı olan ülkeler art arda depremlerle sarsılıyor. Japonya’dan sonra E ...

Dünyanın en ücra köşelerindeki rüya oteller
  • 25.08.2015 14:07

Dünyanın en ücra köşelerindeki rüya oteller

Afrika’dan ABD’ye kadar dünyanın en ücra köşelerinde yer alan oteller ziyaretçil ...

Yemen'deki tarihi miras yok oluyor
  • 05.07.2015 15:29

Yemen'deki tarihi miras yok oluyor

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen'deki hava operasyonlar ...

Burası yakında haritadan silinecek!
  • 03.03.2015 17:08

Burası yakında haritadan silinecek!

Alaska’nın Arktik bölgesindeki dereceler, ABD’nin geri kalan bölgelerine kıyasla ...